Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Alkohols un ieroči-vai atbalstam maksimālās robežas noteikšanu?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 47 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.09.2010. 13:08

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2018-09-08 21:00
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus, BrocēnuM.K.
Medību stāžs: no 1989g.
Aprīkojums: 20kal un.308win.
Medību trofejas: 4
13.08.2010. 15:20
līdz 0,5 prom. vajadzētu atļaut!
Саша
Саша
Pēdējo reizi manīts 2010-08-13 15:39
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Латгале
Medību stāžs: 16
13.08.2010. 15:39
Apzinos, ka mans viedoklis buus nepopulaars. Manupraat limitam nav jaabuut.
Limitu viens otrs sapratis kaa atllauju(zallo gaismu) alkohola lietoshanai, kas komplektaa ar ierochu un auto lietoshanu nav piellaujamas lietas.
Jo promili nav iespeejams pataustiit un katram taas dozas buus dazhaadas.
P.S. Man un maniem koleggiem-medniekiem alkohols un mediibas ir paralelas lietas. To nelietojam nedz pirms nedz peec mediibaam.
Slēpts
13.08.2010. 16:51
Sliecos pievienoties viedoklim, ka uz masta, ezerā vai vienalga kur citur, ar lietošanai sagatavotu - pielādētu ieroci, nulle promilles. Ar izjauktu, iepakotu ieroci mašīnā ierobežojumiem nevajadzētu būt, bet, tā kā mūsu sabiedrība vēl nav tam gatava, tad 0.5 vai 0.75 promilles būtu ok.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
13.08.2010. 17:00
Kamēr rokās, tikmēr 0,0 , ja iepakots un droši nolikts transporta līdzeklī vai medniekmājā, ja tāda iespēja ir, tad līdz 0,5 , kad nolikts seifā, tad kaut rāpus, ja nu kādam patīk tā.
Agnis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-08 09:17
13.08.2010. 18:45
Es uzskatu ka cilvēks vai nu ir dzēris vai nav, starpstadijas nav. Būtu jābūt 0,0 promilēm gan autobraucējiem gan ieroču nēsētājiem.
0.0 autobraucējiem nesen ieviesa Krievijā un tas jau sen ir spēkā ja nemaldos Čehijā, Slovākijā un vēl kaut kur Austrumeiropā.
Alkaholu vispār tirgo litros nevis promilēs, promile nav taustāma.
Mednieki vismaz spriežot pēc komentāriem internetā ir zolīda tauta, bet mēs neesam vienīgie ieroču turētāji valstī.
Kopumā par nožēlu jāatzīst, ka vidējais latvietis dzer pa daudz, laukos ir grūti strādniekus atrast, kolīdz saņem avansu vai algu aiziet komā un pēc tam tev stāsta visādus pekstiņus par grūtu dzīvi un sliktu valdību, kad tu jautā kāpēc nav darbā laikā.
Ja ieviestu 0.0 gan autobraucējiem gan ieročniekiem no tā sabiedrība kopumā iegūs, protams ilgtermiņā. To vienu jau varētu vienreiz jāizbeidz. Ja 99% gadījumos tas viens tavas spriešanas spējas neatņem, bet ar to 1% tu apdraudi gan sevi, gan sabiedrību.
laikam par garu sanāca bet nu ko darīs.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.08.2010. 18:58
Kur tad musu stendinieku, lozu saveju un snaiperu viedokli par C2H5OH izmantosanu ka dopingu? Lai roka netric, lai tresa nav utt? Esmu dzirdejis satstus ka sausanas macos 50- 100 grami tiek izmantoti itin biezi?
Ja nopietni tad cik organismu tik reakciju, un likuma pienakums ir izvilkt "videjo aritmetisko" promili kas deretu visiem... Zinu vecus kas izlaks litru un divus, bet pec tam pat nepateiksi ka dzeris (lieki tikai materialu purga :))), ir ari tadi balelini kuri paostot alus korkiti klust pilnigi neadekvati... Bet likumam jabut vienam prieks visiem... :(
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
13.08.2010. 19:50
Kad ierocis rokās,un medībās,pa 0,0.Kad esi mājās un ierocis seifā,un mašīnas atslēgas atdotas sievai,kaut rāpus.
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
Lietotāja statuss: Lietotājs
13.08.2010. 20:56
mans viedoklis ,kamer medibas 0.5,pec medibam bez ierobezhojuma,pie nosaciijuma ka ierocis izladets (izjaukts) chehola un bagaazhniekaa vai medibu majaa seifa.kapec 0.5,tas tapec ja ieprieksheja vakaraa medibu majaa ir panemts un otra diena jaaiet uz luuri tad asiniis kautkas tomer bus kautgan pats esi skaidrs.atvainojos ka bez garumziimeem.
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-24 17:16
13.08.2010. 21:32
Būtībā esmu par. Tie likumi tiešām ir nedaudz neadekvāti, bet nu visiem izpatikt arī vienmēr nevar... Mājās, kad ierocis atrodas seifā itkā drīkst dzert kaut līdz kliņķim, bet kas mani apturēs ja es savā stadijā pēkšņi izdomāšu pašaudīties atslēgas seifam taču zināms kur stāv?.... Tā ka nav lielas atšķirības vai sēž pālī mašīnā kuru vada kāds cits un pašam ir izjaukts ierocis čehvolā vai esi pālī mājās un plinte stāv seifā.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-17 10:14
Atrašanās vieta: Liepajas raj
Medību stāžs: 21
Aprīkojums: Sauer; Ata arms
Medību trofejas: 2
13.08.2010. 22:05
Vēl varētu saprast par alkaholu+ierocis, bet es saprotu kā var atņemt ieroci par to ka atrodos alkahola iespaidā publiskā vietā bez ieroča(peim.- esmu aizgājis uz barčiku)un nav svarīgi streipuļo vai nē. Ja esi kaut mazliet iedzēris un ir jāiepūš trubiņā- stroķis nost. Vai tad mednieks nav cilvēks un nevar nedēļas nogalē aiziet atpūsties???????