Paldies Jāni! Sen tā nebiju smējies,bet Tevis teiktais ir tīra patiesība.Gribas jautāt vai mēs dzīvojam ledus laikmetā ar tiem visiem vēsturiskajiem aprēķiniem.Prozīt!!!
Ņem par labu. :) Bet tie ir smiekli caur asarām - tas nu ir fakts. Priekā! :)
Un fakts ir arī tas, ka buka ragu vērtības pamatā ir nevis ģeometriskie izmēri (garums, platums, utt.) un vizuālais izskats (simetrija, izliekuma proporcija, pērles, rozetes īpašības, utt.), bet gan massa. Pavērtējiet paši - cik punktus var iegūt par massu vien no kopēji iegūstamo punktu apjoma. Un tā bieži vien izcili skaisti un estētiski kolosāli ragi paliek masīvu (bet deģeneratīvu šķību greizu) kropļu ēnā un attiecīgi - bez medaļām.
Pirms apmēram trim gadiem man bija tas gods apmeklēt medību trofeju izstādi Čehijā. Bija ko redzēt. Bet laikam jau čehi vērtē pēc citām zvaigznēm vai galīgi neko nejēdz no dzīves, jo tādus ragus, kas viņiem bija novērtēti ar zeltu, mēs izmantojam tikai cepures karināšanai.
Nu man visi buki ir ar augszokli. Man nepatik ka zage. Gaumes lieta. Bet par to vertesanu gan ir gandriz bezjedzigi cepties. CIC ir tas kas nosaka standartus visa pasaule. Pec tiem mera afrika un kamcatka. Man ari liekas ka bukus vajadzetu vertet savadak. Tilpums, garums, simeriskums utt. Jo kada starpiba cik vini sver ka ne pec ka neizskatas.
Tas ka CIC nosaka standartus visā pasaulē, nenozīmē, ka mēs arī neesam tā pasaule un ja kāds pakustinātu smadzenes un nosūtītu jaunus priekšlikumus un pie tam pamatotus, tad gudrs cilvēks saprastu.Neviens likums nav akmenī iecirsts un tie mainās, vajag tik gribēt.Uz aizliegumiem gan visi naski. Uzraksta tik projektiņu, saņem naudiņu a pārējie darat kā gribat.
Tikai mūsu runasvīri klusē ... Kamdēļ muti dzisināt, ja skanošais ieripo tāpat un bez kreņķiem? Un par to mūsu saņemto skanošo var gan uz izstādēm aizlaist, gan uz siltām zemēm medībās. Jo klusējoši vergi ir labi ieredzēti un visur gaidīti ļaudis. Un ja ar antilopu ragu vērtēšanu viss kārtībā, tad kamdēļ iespringt dēl kaut kāda buka? Un kas tas buks tāds ir - vai antilopu suga? Kur medījama? Ak šeit uz vietas? Da nu na... viņu!
Vispār jau mūsu mednieki tādi pakūtri un ja tā turpināsies, tad jaunā mednieku paaudze nemedīs normāliVajag taču vienreiz sasparoties un tos likumus pamainīt. Vai tad starp medniekiem nav kārtīga jurista, kurš varētu kaut ko darīt lietas labā.
Un fakts ir arī tas, ka buka ragu vērtības pamatā ir nevis ģeometriskie izmēri (garums, platums, utt.) un vizuālais izskats (simetrija, izliekuma proporcija, pērles, rozetes īpašības, utt.), bet gan massa. Pavērtējiet paši - cik punktus var iegūt par massu vien no kopēji iegūstamo punktu apjoma. Un tā bieži vien izcili skaisti un estētiski kolosāli ragi paliek masīvu (bet deģeneratīvu šķību greizu) kropļu ēnā un attiecīgi - bez medaļām.
Pirms apmēram trim gadiem man bija tas gods apmeklēt medību trofeju izstādi Čehijā. Bija ko redzēt. Bet laikam jau čehi vērtē pēc citām zvaigznēm vai galīgi neko nejēdz no dzīves, jo tādus ragus, kas viņiem bija novērtēti ar zeltu, mēs izmantojam tikai cepures karināšanai.