Nu otrajā pīļu dienā vaigs ir piepampis un pirksts atsists pie kārtīgas šaušanas:),tapēc sāku skatīties uz pusautomāta pusi,bet neparto ir stāsts.Paprovē pēc kārtas izšaut desmit reizes ar gualandi un ar sporta lodi-domāju starpību jutīsi:)
Slēpts
26.08.2010. 17:00
gualandi laikam ir 32 grami? ko tad tu dari pīlēs?
Manuprāt,šautuvē ir jālieto sporta munīcija.Pirmkārt, tā ir 2-3 lētāka par medību.Nu ir starpība, vai es par 30 šāvieniem šķiros no 12ls vai 30ls?!
Otrkārt, sporta munīcijai ir krietni maigāks atsitiens.Gribu redzēt cilvēku kurš,piemēram, spēs pēc desmit šāvieniem, ar itāļu lādētu Gualandi lodi(manam tozam ļoti precīza no augšējā stobra!) vēl kaut cik jēdzīgi notēmēt....es varu turēt kādus piecus pēc kārtas,jo atspēriens ir pārāk nežēlīgs:)Ja bise ir aprīkota ar optisku tēmēšanas ierīci,pēc tam pārregulēt atpakaļ uz medību munīciju vajag 2-3 šāvienus,un te es neredzu nekādu problēmu.
Papildinot Arņa rakstīto.
Jau pāris gadus priekš šautuves pērku iekš DDupleksa Monolit 25 Sport (16.kal.). Tieši tāda pati kā medību, vienīgi pulveris iebērts mazāk.
Nekāda vaina, vienīgi cena, cena, cena. :(
Pluss vēl šovasar nejauši uztrāpījos uz Dunduru, kas bija pļāpīgā noskaņojumā :) un uzzināju daudz un noderīgu informāciju!
Es par to, ka pirms medībām jātrenējas ar to munīciju, kuru izmantos medījot!
Sports ir cita opera, tur iepriekš komentāros minētās patronas! :)
Otrkārt, sporta munīcijai ir krietni maigāks atsitiens.Gribu redzēt cilvēku kurš,piemēram, spēs pēc desmit šāvieniem, ar itāļu lādētu Gualandi lodi(manam tozam ļoti precīza no augšējā stobra!) vēl kaut cik jēdzīgi notēmēt....es varu turēt kādus piecus pēc kārtas,jo atspēriens ir pārāk nežēlīgs:)Ja bise ir aprīkota ar optisku tēmēšanas ierīci,pēc tam pārregulēt atpakaļ uz medību munīciju vajag 2-3 šāvienus,un te es neredzu nekādu problēmu.
Jau pāris gadus priekš šautuves pērku iekš DDupleksa Monolit 25 Sport (16.kal.). Tieši tāda pati kā medību, vienīgi pulveris iebērts mazāk.
Nekāda vaina, vienīgi cena, cena, cena. :(
Pluss vēl šovasar nejauši uztrāpījos uz Dunduru, kas bija pļāpīgā noskaņojumā :) un uzzināju daudz un noderīgu informāciju!
Es par to, ka pirms medībām jātrenējas ar to munīciju, kuru izmantos medījot!
Sports ir cita opera, tur iepriekš komentāros minētās patronas! :)