Edgar,nu nav jau pilnīgas auzas,vnk cilvēki atšķiras.Vieni ja ir nolūkojuši kaut ko vajadzīgu savāc informāciju,ražotāju anotācijas,salīdzinājumus,cenas pie tirgotājiem,salīdzina parametrus un apzinās ka par 100Ls nav iespējams nopirkt optiku kura ir izgatavota uz augsti precīzām iekārtām,kuras tikušas vadītas augsti kvalificētu meistaru (dārgi apmaksātu)rokām un ir izgatavotas no augsti kvalitatīviem speciāliem materiāliem.Tapēc arī tiek likti brendu nosaukumi jo firma lepojas ar to ko ir izgatavojusi.Bet šis tēmas atvērējs grib pievilkt nu vismaz leupolda parametrus pie gaisenes optikas un tagad meklē psiholoģisku atbalstu.Tapēc tā nu sanāk ka vieni uzklausa padomus un tos izvērtē un izdara secinājumus,otri uzņem pamācību kā personīgu apvainojumu un iet pa dzīvi kā neatzītie ģēniji,mācoties tikai no savām kļūdām.Tagad par tēmu:parasti izgatavotājs anotācijā raksta kam kas ir domāts.
Kārtējo reizi pilnīgi auzās! :) Izlasiet ko cilvēciņš jautāja uzmanīgi. Ja nav ko pateikt tad labāk paklusēt. Nav man nekas pret super dārgām optikām(pats letoju shirstone gold un vēlētos kaut ko labāku),bet cieniet jautājuma uzdevēju un atbildiet konkrētāk. :)
NU tūdaļ dabūšu aukstu dušu! :))
Apnikusi tā tukšo salmu kulšana!
aivars bundzens, 06.12.2010. 18:55
Aivara komentārs ir kā "naglai uz galvas" - cena nosaka kvalitāti(pareizāk - kvalitāte nosaka cenu). Tas gan nenozīmē, ka uzskatu, ka visiem medniekiem būtu jāiegādājas dārgā gala optika - katrs pērk pēc savām spējām. Bet, ja tiek nopirkta lētā gala optika, tad nevajag pilnā rīklē kliegt, ka tie, kas pērk dārgo optiku, ir muļķi, kas nezin, kur likt naudu.
Slēpts
07.12.2010. 20:38
Neviens neminēja par BURRIS, piemēram EURO DIAMOND, es šo optiku uzliku uz tikka 30-06.
USA saitēs palasiju, ka šitam kalibram piemērota.
Un ja var ticēt, ir rūpnīcas mūža garantija, un man personīgi ļoti patīk optikas tīkliņš.
...vēlreiz atkārtošos,optikai cena ir visvienkāršākais kvalitātes un lietošanas vērtības salīdzināšanas mērs,patīk man un mums tas vai nē! Andis un Juris ir konkrētiem nosaukumiem izklāstījuši optiku "hierarhiju" ,kura ļoti tieši pakārtojās cenai. atslodzei pastāstīšu kā tālajā Ķīnā var piedzemdēt kārtējo šmahti-šmahti ,vinčester,šmutcer vai citu optisko brīnumbērnu. vienkāršākais variants pavasarī aizbraukt uz IWU ,tad kādā zālē pie varen daudzajiem un maz apmeklētajiem ķīniešu stendiem izvēlēties kādu optikas embriju-optiku bez nosaukuma, ilgi apskatīt ,izrādīt izteresi,uzsist kādu klačiņu ar atsaucīgajiem stendā stāvētājiem,apmainīties ar vizītkartēm. tad pēc kādas stundas vēlreiz atgriezties un apstiprināt uzmanības apliecinājumus.,:) šoreiz jau var mēģināt pielauzt nopārdot kādu noskatīto stiklu itkā testam.(pārdot IWĀ ioficiāli ir aizliegts). tālākais ir vienkārši braucam mājās,gatavojam naudiņu pirmā pasūtījuma iepirkumam ,apmaināmies ar info e-pastos. jā,pats gavenais-izdomāt skanīgu vārdu un uzvārdu jaunajam optikas brīnumbērnam,ko ķīnieši uzrakstīs vai uzgravēs uz optikas korpusa. iepērkam pirmās partijas jaundzimušos stiklus un bīdam biznesu.,:) SSā šamais bizness rullē ,visādas sniper optikas un rifle scopes un tamlīdzīgi brīnumi ir biezā slānī,un naudiņa no lētticīgo bāliņu maciņiem pāreļo uz izveicīgo bāliņu kabatām un tāļo Ķīniju.:) kaut ko jau redzēt un kādu brīdi šaut arī var ,bet misters Mērfijs ārkārtīgi mīl šo darinājumu cienītājus.,:).
Nu, ja dīleris ko apgalvo un arī pēcāk to pilda, tad ir iemesls ticēt, ka samainīs vismaz garantijas laikā. Zinu, ka pat Sutters tur vārdu, Lielākie un visiem pazīstamie veikali Latvijā, interneta veikals Veicis.lv arī. Tikai tad nav runa par optikas markām, bet par pārdevēja godaprātu un servisa līmeni.
Savukārt, ja cerības liek tikai uz izstrādājuma kvalitāti, tad ķīnieši visi plīst agrāk, vai vēlāk. Ir jau brendi Swaro, Šmitbenders, NF, Kahles, Meopta, Širstons gold, Nikon monarhs, kuri tikpat, kā neplīst. Tomēr saplīst jau var, vismaz elektronika.
Nu, manuprāt ir tā!
Swaro un Zeiss pēr tie, kuriem naudas ir ļoti daudz, un īsti nezin, kur likt! ;)
Vidusmēra mednieki pērk normāliem kalibriem (ne Āfrikas milžiem) Leupold; Meopta; Nikon; Docter utt.
Tie, kuri skaita katru santīmu - vai nu krāj naudiņu, vai arī liekt visu, kas patrāpās! Bieži vien tādas optikas nobirst neparedzamā brīdī un tad ilgi brīnās, kāpēc lops aizmucis vai ir sašauts utt...
Es uzskatu, ka Leupold; Bushnell; Nikon ir tie, kas turēs ilgi, kuri ir ar labiem stikliem un normālu regulēšanu! ;)
Tiešām tā var būt ka,uz optikas vai optikai pievienotās informācijas nav nevienas norādes uz kāda ieroča ir ieteicams likt. Pēc šādām atbildēm man vairs negribētos neko šeit jautāt. Visi tik gudri ka nav ko ...............! :) Humoram gan nav ne vainas. :)
Man arī šoreiz gribētos piekrist Arnim. Labāk atbildēt ar humoru nekā uzreiz noriet un nozākāt.Es arī sāku ar sutter ( tam nosaukumam ja t burta vietā ieliktu d tad būtu īstākais novērtējums). Arī KAHLES ir tā ko gribētos uzlikt, bet pagaidām DELTA TITANIUM.Kad no lētās optikas kādā jaukā vakarā pielīdīsi smukam kuilim un pa simts metriem aizšausi garām un garām ne jau ar asins pēdu, bet tā, ka pēc tam šaujot pa 1x1m finieri lode aiziet garām jo optika ir izsista, tad arī nonāksi pie slēdziena ko daudzi jau šeit ir teikuši- labāk lētu stobru nekā lētu optiku.
NU tūdaļ dabūšu aukstu dušu! :))
Apnikusi tā tukšo salmu kulšana!
Aivara komentārs ir kā "naglai uz galvas" - cena nosaka kvalitāti(pareizāk - kvalitāte nosaka cenu). Tas gan nenozīmē, ka uzskatu, ka visiem medniekiem būtu jāiegādājas dārgā gala optika - katrs pērk pēc savām spējām. Bet, ja tiek nopirkta lētā gala optika, tad nevajag pilnā rīklē kliegt, ka tie, kas pērk dārgo optiku, ir muļķi, kas nezin, kur likt naudu.
USA saitēs palasiju, ka šitam kalibram piemērota.
Un ja var ticēt, ir rūpnīcas mūža garantija, un man personīgi ļoti patīk optikas tīkliņš.
Savukārt, ja cerības liek tikai uz izstrādājuma kvalitāti, tad ķīnieši visi plīst agrāk, vai vēlāk. Ir jau brendi Swaro, Šmitbenders, NF, Kahles, Meopta, Širstons gold, Nikon monarhs, kuri tikpat, kā neplīst. Tomēr saplīst jau var, vismaz elektronika.
Swaro un Zeiss pēr tie, kuriem naudas ir ļoti daudz, un īsti nezin, kur likt! ;)
Vidusmēra mednieki pērk normāliem kalibriem (ne Āfrikas milžiem) Leupold; Meopta; Nikon; Docter utt.
Tie, kuri skaita katru santīmu - vai nu krāj naudiņu, vai arī liekt visu, kas patrāpās! Bieži vien tādas optikas nobirst neparedzamā brīdī un tad ilgi brīnās, kāpēc lops aizmucis vai ir sašauts utt...
Es uzskatu, ka Leupold; Bushnell; Nikon ir tie, kas turēs ilgi, kuri ir ar labiem stikliem un normālu regulēšanu! ;)