Kaut kāda dumja tēma! Ne jautājumu, ne stāstu, neproblēmu var saprast! :(
Lūdzu pastāsti, kas un kā notika, kāpēc negāja un kam pakaļ?
Tiem, kuri par vadītājiem sūdzas - nokārtojiet papīrus un vadiet paši! ;)
Galīgi dumjā, it kā apvaino, bet nepasakot ka tas vis noticies, tā tāda mīzala darīšana, pilnīgi riebjas, izkliedz saukli un iespiež asti kājstarpē, gaida ko teiks!
100% atbalstu Anda teikto, parādi kā pats proti novadīt???? Noliec eskis un viss darīts!
Nekā personīga, bet drusku pakomentēšu. Uzskatu, ka kolektīva problēmas jārisina kolektīva iekšienē, nevis jāstāsta citiem, īpaši, ja tas saistīts ar medību ētiku. Otrs, ko gribēju teikt - ja kaut ko iesāk runāt, jābūt gatavam pateikt līdz galam. Treškārt - pilnīgi pievienojos tiem, kas iesaka nokārtot medību vadītāja eksāmenu - domāju, ka neviens neliegs vadīt medības. Protams, var diskutēt, par to, kā kļūst par medību vadītāju, bet tas jau ir cits jautājums - neviens nepiedzimst ne par mednieku, ne par medību vadītāju.
es nesaprotu kada starpiba ko sikak paskaidrot kur tas noticis ka tas noticis, kapec noticis un kurš vainigs. kads tur sakars ar medibu vaditaju apliecibam un ar kadam bisem šauts.
Temats ir vienkarš , gribu lasit jusu domas ko jus par tadiem domajat??Pārējais lai paliek mana ziņā.
Ja nesaprati tad neraksti neko, nevajag uz reiz riet ka suņiem.
Mārtiņ Legzdiņ, visu cieņu, bet neieciklējies uz notikuma vietu, bet apraksti lietas būtību, jo nezinot nianses neviens neko saprātīgu Tev neatbildēs no vadītāju pozīcijas!
Man pie kājas, kurā novadā vai kolektīvā tāds atgadījums, lai komentētu interesē -
-cik mednieki izdarīja šavienus par šo Tavu pieminēto lopu,
-kāds šaviena attālums bija, citi šavienam traucējošie faktori,
-kādas pēdas, cik asins un aptuveni kādas krāsas, cik vīri vai pēc skaņas, vai pēc dzīvnieka kustībām apliecina trāpījumu, galu galā, kur Tev ir taisnība, ka trāpījums ir bijis precīzs, ko darīja un kā uzvedās dzinējsuņi, ja tādi tika palaisti pa pēdu,
-neticu, ka kolektīvā ir tikai 1 medību vadītājs, neticu, ka tads notikums netika pārrunāts ar tās dienas vadītāja palīgiem, jeb Jūsu kolketīvā aļņu tik daudz kā citiem sivēnu,
-galu galā, ja pats esi šaviena autors, kalab neuzstāji vadītājam, ka sekosi ar suni vai bez pa pēdu šim sašautajam lopam,
-nevar būt tā, ka tikai un vienīgi medību vadītājs zina, kam zvanīt no kaimiņa teritorijas un sazināties par savainota dzīvnieka izsekošanu, gan jau vēl kāds tās lietiņas kolektīvā zin,
-nepateici arī to vai LIcence tika aizpildīta vai nē, talab vairums te esošie vadītāji šo tēmu uztver kā reālu uzbraucienu sev slēpjot pilnu informāciju, ja jau uzdrošinājies to pacelt šeit diskusijā.
-savelkot nezināmos, es saku, ka pats šaviena izdarītājs ir galīgi garām, sanāk tā, kā aunu noliek uz nummuru un šis tik izšauj, neleikoties zinis par medījuma tālāko likteni, varbut tad jau ka pēc 100m ir augts un tur baro kraukļus.
Mans uzskats, ja tiešām ir tādas domstarpības pa medību vadītāja rīcību, tad tas ar steigu ir jārisina kolektīva iekšienē, jo te tas ka es vai kāds cits, Mārtiņa domāto vadītāju nosaucot par labo vai slikto tēlu pilnīgi neko nemainis!
Visbiežāk medību vadītājs pieņem lēmumu pēc šāvēja teiktā. Ja konkrēti šauts un konkrēti sašauts, tad viena rīcība. Ja kaut ko murmulē, ka šaudījies itkā un iepriekš neko nekad nav nošāvis, tad cita. Vēl ir daudz faktoru(kaimiņattiecības), kāpēc vadītājs tā varēja rīkoties. Izklausās muļķīgi publiskā vidē par kādu žēloties, pat necienīgi. Tad vajadzēja situāciju pašam uzņemties vadīt, ja pamatots iemesls ir bijis tam. Un noteikti arī taptu uzklausīts tai savā kolektīvā.
Viss mans komentārs bija adresēts Mārtiņam L. Tu neprečom!!! :)
Lūdzu pastāsti, kas un kā notika, kāpēc negāja un kam pakaļ?
Tiem, kuri par vadītājiem sūdzas - nokārtojiet papīrus un vadiet paši! ;)
100% atbalstu Anda teikto, parādi kā pats proti novadīt???? Noliec eskis un viss darīts!
Tieši tā :)
Temats ir vienkarš , gribu lasit jusu domas ko jus par tadiem domajat??Pārējais lai paliek mana ziņā.
Ja nesaprati tad neraksti neko, nevajag uz reiz riet ka suņiem.
Man pie kājas, kurā novadā vai kolektīvā tāds atgadījums, lai komentētu interesē -
-cik mednieki izdarīja šavienus par šo Tavu pieminēto lopu,
-kāds šaviena attālums bija, citi šavienam traucējošie faktori,
-kādas pēdas, cik asins un aptuveni kādas krāsas, cik vīri vai pēc skaņas, vai pēc dzīvnieka kustībām apliecina trāpījumu, galu galā, kur Tev ir taisnība, ka trāpījums ir bijis precīzs, ko darīja un kā uzvedās dzinējsuņi, ja tādi tika palaisti pa pēdu,
-neticu, ka kolektīvā ir tikai 1 medību vadītājs, neticu, ka tads notikums netika pārrunāts ar tās dienas vadītāja palīgiem, jeb Jūsu kolketīvā aļņu tik daudz kā citiem sivēnu,
-galu galā, ja pats esi šaviena autors, kalab neuzstāji vadītājam, ka sekosi ar suni vai bez pa pēdu šim sašautajam lopam,
-nevar būt tā, ka tikai un vienīgi medību vadītājs zina, kam zvanīt no kaimiņa teritorijas un sazināties par savainota dzīvnieka izsekošanu, gan jau vēl kāds tās lietiņas kolektīvā zin,
-nepateici arī to vai LIcence tika aizpildīta vai nē, talab vairums te esošie vadītāji šo tēmu uztver kā reālu uzbraucienu sev slēpjot pilnu informāciju, ja jau uzdrošinājies to pacelt šeit diskusijā.
-savelkot nezināmos, es saku, ka pats šaviena izdarītājs ir galīgi garām, sanāk tā, kā aunu noliek uz nummuru un šis tik izšauj, neleikoties zinis par medījuma tālāko likteni, varbut tad jau ka pēc 100m ir augts un tur baro kraukļus.
Mans uzskats, ja tiešām ir tādas domstarpības pa medību vadītāja rīcību, tad tas ar steigu ir jārisina kolektīva iekšienē, jo te tas ka es vai kāds cits, Mārtiņa domāto vadītāju nosaucot par labo vai slikto tēlu pilnīgi neko nemainis!