Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
22.12.2010. 21:46
Andri, man ir tādas lamatas, tikai vēl ar nodalījumu, kur var ievietot dzīvu ēsmu. Diemžēl, pa pusotru gadu esmu noķērusi vien pāris kaķus un trusi ;)))) Lapsa, maita, iekšā neiet :(
Sveicināti.Mums arī darīšana ar sesku.Vai bez lamatām ir vēl kādas iespējas cīnīties pret šo radījumu.Vienu noķērām ar kasti svētdien. pa nakti nākamais nograuzis 4 dienas jaunu kazlēnu,no rīta saskrējāmies,kad sesks šo vilka uz alas caurumu,man gan šķiet ka tie zvēri pie mums arī dzīvo,nevis nāk no kaimiņu mājas....varbūt kāds ko var ieteikt !!!
Šonakt būs jāiet uz vakti...
Šausmas kas vēl līdz šim nebīja piedzīvotas!
Lieta tāda turam kūti trušus buros, jau divus gadus, viss bīja jauki līdz šodienai.
Atrodam divas lielas ~7-8kg smagas trušu mammas beigtas bez galvām....nograuztas līdz kaklam. Lai tiktu vienā būda ir salauzts pat dēlīts, un notikusi kārtīga cīņa jo visas būdas sienas notraipītas ar asinīm.Un vēl kas varbūt raksturīgs pakaišiem izmantojam salmus,abas nogalinātās trusenes bīja apraktas zem salmiem!
Lūdzu padomu, kas par zvēru un kā ar to cīnīties?
Šodien man gaišā dienas laikā kūtī nolika horizontāli 7 vistas, gailim astes vispār nav, bet izdzīvoja... un laikam ar trimmeri garām pļaujot, būšu nobiedējis, jo izgājis ar vienu nokosto vistu caur logu (laikam nepamanīja stiklu un ieskrēja,bet rezultātā 2mm stikls izsists ) Vistu pļaujot atradu kādus 40m no kūts uz lauka.
Madonas pusē pa vistu kūtīm un trušu būriem siro no Lazdonas zvēraudzētavas izmukušās Amerikas ūdeles. Pats tiku tupējis ar gaiseni kaimiņa vistu nožogojumā, jo slazdu nav un ar ugunsrori pilsētā arī nrībināsi.
Ūdelei ir pašvaka redze, tas varbūt ir arī iemesls izbrillētajam stiklam.
Šonakt būs jāiet uz vakti...
Lieta tāda turam kūti trušus buros, jau divus gadus, viss bīja jauki līdz šodienai.
Atrodam divas lielas ~7-8kg smagas trušu mammas beigtas bez galvām....nograuztas līdz kaklam. Lai tiktu vienā būda ir salauzts pat dēlīts, un notikusi kārtīga cīņa jo visas būdas sienas notraipītas ar asinīm.Un vēl kas varbūt raksturīgs pakaišiem izmantojam salmus,abas nogalinātās trusenes bīja apraktas zem salmiem!
Lūdzu padomu, kas par zvēru un kā ar to cīnīties?
Ūdelei ir pašvaka redze, tas varbūt ir arī iemesls izbrillētajam stiklam.