Šodien vārdadienu svin Marija, Marika, Marina, rītdien - Magda, Magone, Mērija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 308. win lietotājiem labs raksts par NATO munīciju ( angļu valodā)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 6 lietotāji. Komentāru skaits 5. Pēdējais viedoklis 28.12.2010. 09:10

Rinalds
Rinalds
Pēdējo reizi manīts 2020-03-17 19:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rēzeknes nov. Bērzgale
Medību stāžs: no 19.02.2010
Medību trofejas: 3
27.12.2010. 21:22
Aaaa, nu skaidrs. Paldies par info.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-30 21:22
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
27.12.2010. 21:48
Ja ko vajag pačekot kādai nepazīstamai munīcijai, tad lodes ārējo diametru. Protams, kad viss lodes apvalks ir vara sakausējums, tas stobram un precizitātei labāk, kā bleķa apvalks elektrolīzē pārklāts ar plānu vara kārtiņu. Pirmkārt vara apvalks ir mīkstāks un precīzi ieņems stobra formu, otrkārt, stobrā vītņu kantis dažreiz izgriež cauri plāno vara, vai tompaka slāni. Izšautu lodi var iemest ūdenī un pēc laika paskatīties, vai vītņu iespiedumos kantīs ir rūsa. Bet ir citi netikumi, kas to stobru bojā daudz vairāk par šādu munīciju. Ielādējot smilšainas(ar uzoksidējumiem vai pat rūsas pleķiem) patronas, vai paturot plinti kādā pieputējušā uz grants ceļiem mašīnā un pēc ilgāka laika vadāšanas izšaujot no tāda stobra - lode aiznesīs tieši tik daudz metālu no stobra, cik tajā ir abrazīvo putekļu.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
27.12.2010. 22:39
Jā,ir vēl sastopamas ar varu plakētās lodes,vēl nesen kolēģis parādīja čehu S&B SPC patronu.magnēts pievilka lodi,tapēc neko nevajag rūsināt,ja nav pārliecības paņemiet uz veikalu līdz mazu magnētiņu.Vispār medību patronām tas ir unikums.Pārējā teorija ko izklāstīja Kaparšmita kungs ir maldīga.Šeit valda citas likumsakarības,Ja kādam interesē iedziļināties(patiešām iedziļināties)tad kuro reizi jau vēršu uzmanību uz adresi www.ada/guns.ru
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2016-09-26 17:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Alūksnes novads DR puse
Suņi: Rietumsibirijas laika,Taksenīte
Medību trofejas: 2
27.12.2010. 23:46
Nu,Dzintar,es nu taa neapgalvotu ka viss manis teiktais ir maldiigs!! Es nu teiktu ka tas ir tikai viens no vairaakiem iemesliem kaapeec taa notiek!!;) Bet nu mees varam jau pariet ka vienam nav taisniiba,bet otram ir!!! Es nu gan labak teiktu ka nu ir Tev taisniiba un ari man!!:)
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
28.12.2010. 09:10
Ok,ok,Mārtiņ,miers un cilvēkiem labs prāts,redzu ka arī Tev interesē ieroču padarīšanas,tapēc palasi tajā adresē kuru iepriekš norādīju.Džeks kurš sagatavoja to saitu ir ļoti nopietni pastrādājis,pats bieži pārlasu ja saskaros ar nepieredzētiem jautājumiem.