Aprīkojums: Strasser RS 9,3x62,Brawning BAR LONGTRAC LUXE 9.3X62, Heym SR 30 270 WSM, Merkel RX.Helix 223 rem Brawning CYNERGY PRO SPORT 12M 76, Medību loks un arbalets. Browning Maxus 12cal
Suņi: Laikas(daudz)
Medību trofejas: 44
29.12.2010. 18:59
Gribu nedaudz piebilst no savas puses par LKF un FCI. Esmu jau septiņus gadus LKF un FCI biedrs, audzēju laikas. Gribu pateikt, ka praktiski visas mūsu kaimiņ valstis medību suņu organizācijas sastāv FCI sistēma. Igaunija Somija, Polija Čehija, no š.g. ari Lietuvas medību suņu audzētāji pārgāja zem FCI. Ukraina, Baltkrievija un Krievija ari medību suņi ir reģistrēti FCI. LKF suņu ciltsraksti ir starptautiski atzīti, bet diemžēl LMKA medību suņu ciltsraksti ir derīgi praktiski tikai Latvija. Kucēnus bez starptautiskiem ciltsrakstiem šodien praktiski ārpus Latvijas nav iespējams pārdot. Visa informācija ir pieejama internēta FCI mājas lapās.
Līga iesaku izskatīt iepriekš minēto saiti : www.latviangundogs.org / sazināties ar kluba vadītāju, iepazīties ar apmācību kalendāru un uz priekšu.
maigonis lapsa, - varbūt jums šķiet, ka īsts medību suns ir jāizceļ no kūtspakaļas, tantukam ar melnu muti - paldies dievam, šādi domājošu mednieku paliek aizvien mazāk. Sāksim ar to, ka lai nodarbotos ar vaislu - ir jābūt kinoloģiskām zināšanām par attriecīgo šķirni, līnijām, darbspējām utt. Ko es gribēju pateikt??? Laiki mainās, ir 21 gadsimts, ir jāiet tam līdz, nevis jāsēž aizspriedumos.
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
28.12.2010. 16:24
Maigonim... Ļoti žēl, ka jau ir izveidojies priekšstats par LKF suņiem. Pati esmu izaudzinājusi vācu aitu suni, kurš bija ne tikai LV, LT, EST un BALT CH, bet arī nokārtojis Vācijas atlasi, starptautiskos eksāmenus, t.sk. IPO. Nezinu gan vai tas šajā forumā kādam kaut ko izsaka. Par ieguldīto darbu un laiku suņa skološanā nemaz nesākšu runāt. Bez tam, LKF esmu nokārtojusi ne tik vieglo kinologa eksāmenu.
Ja pievēršamies "kundzītēm ar lakotiem nagiem", tas jau nu gan nav šķērslis, lai kļūtu par mednieci. Tā kā esmu nokārtojusi eksāmenus un esmu arī aktīva medniece, ne tikai uz dīvāna sēdētāja, tad uzskatu sevi par pilntiesīgu mednieci.
Un vēl - mazās bavārietes tēvs un māte ir mednieku īpašums, suņi kuri reāli ir strādājoši.
Es tik tiešām vērsos pie jums visiem kā zinošākiem medību jomā pēc padoma, nevis nievāšanas.
Lai jauka diena!
P.S. un ja nu tiešām kāds var sniegt padomu, tad labprāt uzklausīšu!
Slēpts
28.12.2010. 16:14
Līga, tas klubs, ko linkā iedevu rīko apmācības medību suņiem
Diez vai LKF sastāvoša sunīša radi ir piedalījušies saulaik selekciionētās šķirnes īpašību attīstīšanā un pielietošanā. Parasti tiem ir dīvānu varanti ar nez kāpēc prievārdu "medību" un īpašnieces kundzītes ar lakotiem nagiem
Liga,nezinu par kinologiem,bet savu sunuku labak apmacit pasam. Pirmkart tas ir interesnta lieta,otrkart ka iemacisi ta vins stradas, Protams tas ajznem lajku.
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējs suns - III.pak. pa m/c
28.12.2010. 11:14
Paldies tiem, kuri atsaucās! Vai Latvijā ir kinologi, kuri apmāca tieši medību suņus uz asinspēdu? Varbūt kāds jau ir izmantojis kinologa pakalpojumus.
maigonis lapsa, - varbūt jums šķiet, ka īsts medību suns ir jāizceļ no kūtspakaļas, tantukam ar melnu muti - paldies dievam, šādi domājošu mednieku paliek aizvien mazāk. Sāksim ar to, ka lai nodarbotos ar vaislu - ir jābūt kinoloģiskām zināšanām par attriecīgo šķirni, līnijām, darbspējām utt. Ko es gribēju pateikt??? Laiki mainās, ir 21 gadsimts, ir jāiet tam līdz, nevis jāsēž aizspriedumos.
Ja pievēršamies "kundzītēm ar lakotiem nagiem", tas jau nu gan nav šķērslis, lai kļūtu par mednieci. Tā kā esmu nokārtojusi eksāmenus un esmu arī aktīva medniece, ne tikai uz dīvāna sēdētāja, tad uzskatu sevi par pilntiesīgu mednieci.
Un vēl - mazās bavārietes tēvs un māte ir mednieku īpašums, suņi kuri reāli ir strādājoši.
Es tik tiešām vērsos pie jums visiem kā zinošākiem medību jomā pēc padoma, nevis nievāšanas.
Lai jauka diena!
P.S. un ja nu tiešām kāds var sniegt padomu, tad labprāt uzklausīšu!