Aprīkojums: iz 27em-m+aimpoint compML 2 ; cz 511 22LR; brovning bar boss 30-06+aimpoint compC3 ; tikka t3 lite stainless 30-06+ leupold vx III 3,5-10x50 (ilum.duplex) binoklis kahles 8x42 , leica geovid 8x56HD
Suņi: 4 vacu medibu terjeri ,
Medību trofejas: 19
21.01.2011. 20:23
Aizbraucu un salidzinaju. Godigi sakot dodoties salidzit bijusi parlieciba ka n,ems'u zeiss-u. Majas devos ar 100% parliecibu ka n,ems'u leicu.
REDZAMIBA. Salidzinaju abus vakaras kresla pusstundu un kaut cik mazu ats'k,iribu nepamaniju. Pirms salidzinajuma biju parliecinats ka zeiss-a redzamiba bus labaka , izradijas apsoluti vienads , it ka skatijos viena un ta pas'a binokli.
TALMERS. Abiem merijumi bijusi identiski. Bet leica temes'anas kvadratin's' ir bijis maigak izgaismots ,ko nevar teikt par zeiss-a temes'nas apliti , kurs' bijis parak spozs un kresla apzilbinot temes'anu darija grutaku.
ERGONAMISKUMS. Leica man bijusi stipri ertaka tures'ana.
Mana izvele viennozimigi Leica geovid 8x56HD.
Renār, man ir gadījies palietot jauno EL 10x42 Swaro binoklīti un, ja tikai binokli vajag ērtu un ekselentu - būs īstais. Pat arī krēslā var iztikt pat ar 42mm ieejas lēcām, bet dienā tomēr Steineram un Zeisam ar Leica iekabina bildes dzidrībā. Swaro bilde dienā ir skaistāka un dzidrāka pat, kā dabā tas viss izskatās:)Tev varbūt pasmags tas Swaro izlikās.
Steineram ir lētais un dārgais gals. Stikli tajos ir pilnīgi atšķirīgi. Un ir pat tādi binokļi ar tālmēriem un horizontālā kustības ātruma mērītājiem.....kuriem cena, protams, tikpat kruta. Eiropā civilpersonām pārdod tikai lētā gala Steinerus bez tālummēriem.
Renār, Tu gan māki jokus plēst gandrīs apč...jos, pieļauju ka Swaro binoklis ko Tu salīdzināji ar Steiner, bija ražots īsi pirms Revolūcijas! :)
Šie tomēr ir dažādu plauktu binokļi, līdzvērtīgi Swaro ir tikai Zeiss un Leica.
Ar cieņu.
Swaro tas ir astoņreizīgais tālmērs, bet paliels pats un ar palielu tālmēra marku. Binokļos nav vēl dzirdēts, ka liktu tālmērus Swaro.
Nu, 308win, kad piešauts nullē, nosēžas no 100m līdz 200m par astoņiem klikšķiem Kalim. 300winmags par pieciem klikšķiem apmēram.
Var jau piešaut augstāk simtā un dzīvot mierīgi tāpat aptuveni šaujot 10cm robežās. Tikai arī to der nomērīt, kad sanāk laiks, vai ir tie 200m, vai 300 tomēr:)
Juri - tik nesaki, cik tas Steiner (militārais) maksā! :D
Swaro ir ar tālmēru, pie tam labu, bet cena...
Te ir jāzin ko grib, ja binokli, tad binokli, ja tālmēru, tad tālmēru! Pie tam, ja šaus līdz 200m, tas tālmērs nafig nav vajadzīgs, tik izmesta nauda! ;)
Kad Leica geovidam būs tas akvaduras stiklu pārklājums jaunais, tad stikli tuvosies zeisa victory līmenim. Pats lāzertālmērs gan Leica ir tiešām labs.Bet krēslā skatoties, izšķirtspējas ziņā varētu vinnēt tomēr zeiss victory.
Attēla kvalitātes ziņā pa dienu - Swarovski binokļi ir nepārspējami, tikai tālmērus vēl iekšā nebūvē. Bet, kad tumsā testēju Steiner LRF militāro binokli ar tālmēru - izrādījās, kad vairs neko neredz ar Swaro un Kahles optikām, ar militāro Steineru tomēr vēl mazliet var redzēt.....
Dmitrij, NEVIENS iestrādātais kalkulators attālumiem precīzais šaušanai pēc 200m nederēs... It īpaši kalnos, kur ir lieli leņķi un attālumi no 350m!
Es domāju, ka jādara ir tā - salīdzini PM, izdomā kurš ir labāks un tad attiecīgi pasūti kaut kur, kur ir lētāk! ;)
P.S. tālummērs Leica ir galvu pārāks par Zeiss! Leica tālummēriem ir kā F1 autosportā! ;)
REDZAMIBA. Salidzinaju abus vakaras kresla pusstundu un kaut cik mazu ats'k,iribu nepamaniju. Pirms salidzinajuma biju parliecinats ka zeiss-a redzamiba bus labaka , izradijas apsoluti vienads , it ka skatijos viena un ta pas'a binokli.
TALMERS. Abiem merijumi bijusi identiski. Bet leica temes'anas kvadratin's' ir bijis maigak izgaismots ,ko nevar teikt par zeiss-a temes'nas apliti , kurs' bijis parak spozs un kresla apzilbinot temes'anu darija grutaku.
ERGONAMISKUMS. Leica man bijusi stipri ertaka tures'ana.
Mana izvele viennozimigi Leica geovid 8x56HD.
Šie tomēr ir dažādu plauktu binokļi, līdzvērtīgi Swaro ir tikai Zeiss un Leica.
Ar cieņu.
Nu, 308win, kad piešauts nullē, nosēžas no 100m līdz 200m par astoņiem klikšķiem Kalim. 300winmags par pieciem klikšķiem apmēram.
Var jau piešaut augstāk simtā un dzīvot mierīgi tāpat aptuveni šaujot 10cm robežās. Tikai arī to der nomērīt, kad sanāk laiks, vai ir tie 200m, vai 300 tomēr:)
Swaro ir ar tālmēru, pie tam labu, bet cena...
Te ir jāzin ko grib, ja binokli, tad binokli, ja tālmēru, tad tālmēru! Pie tam, ja šaus līdz 200m, tas tālmērs nafig nav vajadzīgs, tik izmesta nauda! ;)
Attēla kvalitātes ziņā pa dienu - Swarovski binokļi ir nepārspējami, tikai tālmērus vēl iekšā nebūvē. Bet, kad tumsā testēju Steiner LRF militāro binokli ar tālmēru - izrādījās, kad vairs neko neredz ar Swaro un Kahles optikām, ar militāro Steineru tomēr vēl mazliet var redzēt.....
Es domāju, ka jādara ir tā - salīdzini PM, izdomā kurš ir labāks un tad attiecīgi pasūti kaut kur, kur ir lētāk! ;)
P.S. tālummērs Leica ir galvu pārāks par Zeiss! Leica tālummēriem ir kā F1 autosportā! ;)
http://what-s.ru/ >книга мастеров скачать бесплатно