Ja drīkst, Ilgvar, nedaudz komentārs.Tiešām runa iet par 5.42 AK-74 lodēm. Ideja tur ir tāda, ka šai lodei pie saskaršanās ar šķērsli smaguma centrs nobīdās un viņa sāk kūleņot. Tāpēc jau Afganistānā tik daudz puišu krita, kad redzi, kad "duhs" sēž aiz krūma, bliez viņam viņam virsū ar šīm lodēm, a viņš mierīgi dzer tālāk tēju. Toties kad liec krūmiem virsū ar veco labo AKM (koka variants) tad "duhs" uzreiz aiziet pie allāha padevīgi noliektu galvu.Šī kalibra lodes šaujot šautuvē iet mērķī ļoti labi, bet aizskarot kādu zariņu sāk kūleņot.Tas pats pie iešaušanas dzīvā miesā.Ja izdosies, tad iekopēšu IZH18 MH tehniskos datus skanētā veidā šajā portālā.Varbūt ir veči, kuriem šī informācija noderēs.Arī pats pārliecināsies, ka vismaz rūpnīcas dokumentos ir īpaši atzīmēts, ka lai palielinātu ieroča precizitāti, (trāpījumu blīvumu)stobrs netiek hromēts.
tas gan, ir dzirdēts, ka dēļ tā visa AKM "karstajos punktos" kotējoties augstāk. Vēl viena tante reiz teikusi, ka 5,54 mm lodēm priekšgalā starp serdeni un apvalku esot atstāta tukša telpa, kurā trāpījuma brīdī serdenis pēc inerces ieejot iekšā un smaguma centrs tā nobīdās...
IŽ-18MN instrukcija PDF formātā dabūjama Ižmeh rūpnīcas saitā baikalinc.ru. Tur tiešām tā rakstīts. Varbūt nehromē tāpēc, lai lieku izdevumu nebūtu... :)
Tā arī ir, Ilgvar.Vācot informāciju par Iženēm viens sirms ieroču specs(visu mūžu nostrādājis policijā pie ieroču atļauju izsniegšanas, tagad jau pensijā,starp citu viņš arī ir izvēlējies 18-to)pastāstīja sekojošo.Nezinu cik tā ir patiesa, taču viņa vārdos ieklausījos. Ieroča numurā pēdējie divi cipari ir izlaides gads.Bet pirmie divi, norāda ar kādu pēc kārtas urbi(caurvilci)ir dabūts noteiktais kalibrs.Neesot vēlams ņemt kur sākumā ir 01,02,03 un 08,09.Jo tad stobra sienu kvalitāte pieklibo.Sanāk, ka veicot apstrādi ar pirmajiem stobra sienu struktūra neveidojas pietiekami laba(nav glances) bet ar pēdējiem stobrā veidojas papildspriegumi, jo apstrāde tiek veikta par daudz.Šim jokam pievērsīšu uzmanību pie pirkšanas, jo man ir viens domubiedrs, kas arī pirks 18-to, tikai pa savām takām.Toties uz šautuvi brauksim kopā.Tad arī redzēs.Dzīve jau daudz ko māca.Ja puiši Afganistānā kalnos ejot uzkāpa uz mīnas ar kāju, kas ievilta krievu kirzas zābakā, kājas nav.Ja desantnieka puszābakā,tad pēdas nav, ja Adidenēs, tad norāva tikai kājas pirkstus.Tas pats attiecas arī uz krievu ieročiem.Visam savi knifi:),tikai manuprāt ārzemniekiem to ir kudi vairāk.
Palasiju Par IZ 18,pašam ir 223Rem Mediju ar viņu jau pus otra gada par precizitāti nesūdzos šauju ar SAKO un LAPUA patronam esmu mēģinājis arī citas. Pagājušās ziemas rekords uz lapsu 331 solis cik metru nezinu bet tas kas brida pakaļ mani vēl nedēļu lādēja. runājot par stobru tas ir jātīra un cītīgi, tad tas verķis kapos pietiekami ilgi.
Esmu karabīnes izvēles priekšā. Budžets nav bezizmēra, tāpēc pašlaik esmu noskatījis 2 variantus 308 WIN
1. Savage 10GXP3 Package Series - Zommerā 580 Ls - http://shop.zommers.lv/?m=shop...
2. Browning X-Bolt Hunter - Hubertā 699 Ls - http://www.browning.com/produc...
Kāda pieredze, šo ieroču lietotājiem?
Paliec labāk pie x-Bolt vai tikkas par tām cenām un labāk ar pliku stobru bez tēmekļu klučiem. Nenožēlosi. No tiem lētajiem amerikāņiem labāk neko neņem. Par Savage nezinu, bet jaunu remingtonu nevarēja dabūt 10cm iekšā uz 100metriem nekādi. Vienu lēto remi esmu paturējis rokās....gatavais bērnu rotaļu ierocis, tik šauj ar īstām patronām. Sajūta tāda, ka pat aizslēgs no plastmasas un kleberē tā, ka jābaidās, ka izlīdīs kur pa sānu ārā aizslēga kārbai, kloķējot :) Ir jau arī amerikāņiem labas plintes un ar Lotarwalter stobriem, bet tas vairs nav lētais gals.
IŽ-18MN instrukcija PDF formātā dabūjama Ižmeh rūpnīcas saitā baikalinc.ru. Tur tiešām tā rakstīts. Varbūt nehromē tāpēc, lai lieku izdevumu nebūtu... :)
1. Savage 10GXP3 Package Series - Zommerā 580 Ls - http://shop.zommers.lv/?m=shop...
2. Browning X-Bolt Hunter - Hubertā 699 Ls - http://www.browning.com/produc...
Kāda pieredze, šo ieroču lietotājiem?