Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Optikas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 32 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.10.2013. 09:01

Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
05.12.2012. 09:30
Ivar, Leupolds nav tā gaišākā optika krēslas stundām, pārbaudīts gan ar VX3 gan Mark4 sērijām. Jaunā R sērija ir Leupolda budžeta klase un tur nu toč uz brīnumiem nav ko cerēt! Tad jau viena otra Meopta vai Nikons ir krietni labāki.
Slēpts
05.12.2012. 10:15
Kārli.
Es nevienu sliktu vārdu nevaru teikt par Leupoldu, iespējams ka Meoptas un Nikoni ir labāki, bet lai.
Man ir divi VX-III, viens VXR un noteikti varu apgalvot , balstoties uz personīgās, salīdzinošās pieredzes, ka VXR krēslā nav sliktāks par VX-III. Un tā kā jautājums bija par mazu budžetu ar sarkano punktu tad SS.lv minētais sludinājums manuprāt ir ideāls.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2017-09-27 19:30
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Skrundas puse
Medību stāžs: Kopš 2009.gada
Aprīkojums: Tikka T3 Hunter 308 win., FinnClassic 12/76
Suņi: Inkija, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 11
05.12.2012. 17:47
Piekritīšu Ivaram.Mana pieredze gan ne tuvu nav tāda , kā daziem foruma dalībniekiem , bet to , ka optiku vismaz viduslīmeņa ir jāliek ,tas nu ir skaidrs un Leupolds,Meopta un līdzīgi ir noteikti labāka izvēle nekā tie divi modeļi , kuri tika minēti.Vai nu piekrājam , vai meklējam lietotu.Bet pērkot lietotu , gan labāk lai blakus būtu kāds pieredzējis vīrs.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
05.12.2012. 20:36
Man gan liekas ka viss labākais būtu punkts(vairāk sliecos uz kolemātoru),jo pārsvarā esmu medījis Bebrus ļoti tuvā distancē~2-10m. Katrs jau vadās no savas pieredzes un zaudētām trofejām. :)
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-02 14:38
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
Medību trofejas: 1
05.12.2012. 21:04
Man medībās vislielākās problēmas sagādājusi nepietiekama redzamība. Ar aci vairs neredzi, bet optikā vēl vari droši šaut. Laikam būšu tas gudrais, kas mācīsies no citu kļūdām un krāšu klāt naudu. Ja tā padomā tad līdz pavasarim varētu jau kaut ko puslīdz normālu pacelt. Paldies, Ivar un Māri. Un ja kāds grasās pārdod gaišu optiku ar ilumināciju, tad padodiet ziņu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
06.12.2012. 08:46
Manā lietošanā bija trīs optikas. Pirmā uz masenes stāvēja pati lētākā kas var būt, un tomār ja jau ar acīm neredzi uzmetot optiku vismaz vari kaut ko saskatīt, bet tā kā rudeņos bebri lien ļoti vēlu tad pienākas šaut jau pa tumsu un bija ļoti nepieciešams sarkanais punkts. Iegādājos Jahti jaht, Priekš masens ļoti laba optika, labāka pagaidām neprasas, pilnīgi pietiek sarkanais punkts, gaismas caurlaidamība pietiekama lai varētu bebru nomedīt, protams ka nesalīdzinās ar dārgākām optikām, bet priekš masens un bebriem un lapsās pilnīgi pietiek. Karabīnē ir uzlikta Buris Euro Dimond optika, salīdzināju ar tādām pašām cenām Latvijā iegādātās optikas, tad manējā ir par galvas tiesu labāka gan gaismas caurlaidībā un stiklu dzidrumā! Protams atkal at Kahles vai Swarovski nesalīdzināt, bet par 360 lvl ko vēl labāku var vēlēties. Salīdzināju Doctor optiku un savējo var teikt nearko neatškiras, tāda sajūta kas no kā ir nokopējis šo te optiku, jo var teikt līdzīgi gan pēs izskata gan pēc funkcijām. Jaunākais Doctor jau savādāka spīdošā punkta ieslēgšanas sistēma, bet attiecīga arī cenas ir dažādas.
Es silti iesaku pirms pirkt lēto galu uz karabīnes labāk pakrāt naudiņu un tad iegādāties kaut ko labāku, nenožēloso, jo mums ir tādi kadri koletkīvā kas jau nomainīja pa 3-4 optikām katra vērtībā vidēji 100 lvl un atkal medās bez optikām, jo kādi 10-20 šāvieni un optikai jums aizbrauc.
Masenei pilnīgi pietiek palielinājumu 2,5 lai varētu šaut pat no 2m attāluma. Lielāks pirmais cipars būs pašvaki tādā attālumā pat atrast bebram veitu kur ižšaut. Un maksimālais palielinājums masenei ir 10 pilnīgi pietiek lai uz 50m bebram galvā trāpīt :)
Karabīne var palielinājums sākties no 3. Un uz 100m pilnīgi pietiek uz minimuma izmantot dzinējmedībās. Prtoams ja finanses atļauj tad labāk nākotnē iegādāties vienu uz gaidi vienu uz dzinējmedībām.
Valts
Pēdējo reizi manīts 2023-03-16 11:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: KURZEME
Aprīkojums: tikka t3 308win Kahles CSX
Suņi: Latvijas dzinējs
Medību trofejas: 2
18.06.2013. 19:21
Seiki. man ir tāds jautājums nopirku tikku ar orģināliem kronšteiniem, izmēru diametru ir 3cm.. Optiku man atvedīs no ASV, skatos viņu piedāvāto izvēli visiem trubas diametri ir 1 in tas ir 2,54cm .. pa maz;/ . Varbut kāds var kaut ko ieteikt?
Slēpts
19.06.2013. 08:48
Valt.
ir daudz optiku Amerikā ar 30 mm trubu. Praktiski visas ar izgaismoto krustu. Vajag tik cītīgi meklēt.
Piemēram Leupoldam ir VXR sērija, kur visas ir ar 30 mm trubu, Nikon MonarhX sērija, utt utjp.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
19.06.2013. 09:22
Ja kādam punkta apgaismojums liekas par spilgtu, varu līdzēt.
Harijs
Harijs
Pēdējo reizi manīts 2018-04-27 22:49
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Dobele, Jaunbērze
Medību stāžs: pirmais gads
Aprīkojums: Marocchi SI12, Tikka T3 30-06
Medību trofejas: 1
20.10.2013. 16:24
Negribēju taisīt jaunu topiku, ko sakat par - Carl Zeiss Conquest Duralyt Riflescope Illuminated ?