Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
03.02.2011. 18:07
es noķēru bebru ar lamatām 31. janvārī pa nakti, kad sals piekoda. tā trīs dienas stāvēja bez kustības. Bet kustība ir tikai tur, kur ledus vaļā, vai ir āliņģis un bebru blīvums augsts.
P.S. pirmais bebrs ar lamatu, kopš tās esmu iepircis no rudens. 20kg, tēviņš.
Es pagāšnedēļ nostaigāju gar grāvi kur ir 5 bebru meistardarbi,sniegā nevienu pēdu neredzēju,arī barošanās vietas nemanīju.Kaut gan ūdens līmenis tur ir pietiekami augsts.Laikam aizgājuši pārziemot uz lielākām upēm!
Kustība ir tāda,ka jāsāk krāt nauda patronām,kad paliks garāki vakari darba būs pilnas saujas,šie kustoņi nav tik viegli apkarojami. Lapsu skaitu Mamma Daba regulēja ar trakumsērgu,kas bebram varētu piemesties ? Jo blīvums jau nu ir varens,varbūt kāds zin,kur viņu vēl ir tik daudz kā Latvijā,jebšu citur ļauži bija prātīgāki.
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
12.02.2011. 21:24
Šodien no rīta konstatēju vēl vienu bebru lamatā! Jau otro. Ledus bija uzsalis virs lamatas 2cm biezumā, bet apakšā lamata nostrādājusi un bebrs iekšā- 18kg, arī tēviņš. Veselu nedēļu nebija it ne kādas kustības. Vēl ceturtdienas vakarā pārbaudīju un tur nekā, bet jau sestdienas rītā- ir. Manas prognozes par gaidāmo rezultātu bija tieši uz mēness fāžu maiņu; un izteiktāku aktivitāti uz augošo mēnesi līdz pilnmēnesim.
12.02.2011. 21:35
Tā nav reklāma , vienkārši parocīgāk ir ievietot šeit: http://www.../lv/gallery/ar-la...
Te ir bildes un apraksts no mana pirmā bebra šogad. Man nav liela pieredze tieši šajā medību veidā ar lamatām, tāpēc droši uzzinātu vēl citu domas par to ko un kā.
P.S. Esmu izlasījis visus (~90%) komentārus par šeit forumā aprakstītajām bebru tēmām.
Pāšlaik īsti pie bebru ķeršanas netiek klāt diezgan paliels ūdens, vienīgi var mēģināt pasēdēt uz šaušanu, bet jāsagaida atkusnis, jo pieredze rāda ka atkušņa laikā bebrs paliek aktīvāks
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
P.S. pirmais bebrs ar lamatu, kopš tās esmu iepircis no rudens. 20kg, tēviņš.
Te ir bildes un apraksts no mana pirmā bebra šogad. Man nav liela pieredze tieši šajā medību veidā ar lamatām, tāpēc droši uzzinātu vēl citu domas par to ko un kā.
P.S. Esmu izlasījis visus (~90%) komentārus par šeit forumā aprakstītajām bebru tēmām.