Andri nedaudz smiekli sanāca man :D Talsu SiaIeroči veikalā cenas ir vairāk kā augstas, tad jau labāk citā veikalā bez atlaides pirkt un sanāks lētāk nekā talsu veikala tīklā... Vienīgais veikals kur esmu atstājis nevairāk kā 20 Ls...
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
22.10.2013. 14:59
Andi, nezinu, kāda Tev pieredze un vari raudāt vai smieties. Es izklāsu savu pieredzi. Un pirms es ko lielāku pērku, veicu kārtīgu analīzi, kur, kas, cik maksā. Pirmo reiz pirku Browning Gold (sen gan tas bija, pats šefs stāvēja aiz letes un tas viņam bija vēl vienīgais veikals), cena bija ap 50Ls lētāk, kā citur un vēl visādus pribambasus( slauķus, siksnu, eļļu utl.) sadeva pa velti. Pavisam nesen nopirku Bar Camo Infiniti 30-06 un ar Hubertu ( pat ar Composite ) atkal 50Ls starpība. Nebija jābrauc ne uz Talsiem, ne Jēkabpili (tas ar izmaksātu ap 25-30Ls), sazvanījos, visu sarunāju pa telefonu un Rīgā nopirku. Katrā ziņā, es nevienu nereklamēju. Pa lielam man pofig kur, kurš, ko pērk.
Off Topic, Sorrrrrry...
Mans piemērs iekš ikdienas pirkumiem vairāk - Monolit 32 Sia Ieroči tīklā 0.95 Ls, citur lielākajos veikalos 0.85 Ls, Monolit 28 0.85 Ls - citur 0.75 Ls.
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
22.10.2013. 16:52
Intar, atvaino, Tev tomēr tīk reizēm pārspīlēt:) No tevis minētā pietiktu pat ar trešo daļu. Katrā gadījumā labs pārdevējs neizmaksā tik dārgi. Protams, ar minimālo algu un konvertu nepietiks. Bet nu žīdam ir tomēr jābūt un jāsaprot, ja arī es neko nepērku, tas nenozīmē, ka kādreiz neatgriezīšos un nenopirkšu kaut vai divtik. Savukārt ja aiz letes stāv dzelzbetons, es nepirkšu ne sūda arī vēlāk. Jā, ieroču un medību piederumu pārdevējs tas ir arī aicinājums un talants. Žēl, ka tie kam ir nauda un veikali, to reti saprot.
Ok, vainīgs. Pārspīlēt man patīk:)
Bet pie vainas varbūt ir tas, ka tiem medīblietu veikaliem pārāk labi iet (ieslēdzās "latvietis parastais";))) - maza konkurence... Šie arī neiespringst.
Atceros savus jaunībs-gadus, kad strādāju par KAM (key account manager) vienā somu kompanijā - mani vismaz pāris reizes gadā sūtīja uz dažādiem starptautiskiem semināriem, apmācībām utt. Dažs labs firmai izmaksāja 1000+ Eur (Peep Vain, piemēram).
T.i. starptautiska firma asos konkurences apstākļos apzinājās ko dod plusā ieguldījums savos darbiniekos...
Slēpts
22.10.2013. 17:48
Citāta
Andris Bērziņš
Šodien, 13:26
Off Topic: Jā, Huberts negribīgi nolaiž cenu. Man Jēkabpils veikalā no 1090Ls piedāvāja 5%, Jaunbērziņa veikals iedeva 10%, attiecīgi arī visu pārējo protams nopirku tur, vēl pa 150Ls. Man ir divi veikali kuros neiepērkos, Huberts un Zommers. Ir radusies tāda sajūta, ka mana nauda smird un viņi negrib to paņemt. Nē tad nē... Vispār mans favorīts ir Talsu veikals. Viss tā čomiski, bez pontiem un cenas ar vienmēr var sarunāt.
teksts
Kaut kas nerīmējas, Hubertā esmu iepircies uz tādām atlaidēm kas citos veikalos pat sapņos nerādās. Runa ir par ieročiem un optikām ,uz katru sīkumu būtu naivi prasīt supper atlaides. Citas bodes var tik sapņot par piedāvājumu ko nodrošina PM un Huberts.
Bet runa jau ir par to ka cilvēks "ļoti" vēlējās kļūt par praktiski vairs neeksistējošas biedrības biedru dēļ mega atlaidēm.
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
22.10.2013. 17:57
Andi, tādiem sūda 10 santīmiem es pat uzmanību nepievēršu. Un tas nav rādītājs, ka veikalā viss ir dārgāks. es patronas pērku kur tuvāk vai kur pa ceļam. Savādāk lai iepi...tu 10 sant., pa Rīgu novizini 5Ls un itērē 1 stundu, jo redz tajā veikalā taču lētāk.
22.10.2013. 18:15
Taisnība, Intar, kursi ir laba un motivējoša lieta.
Redz, amni nez kāpēc nekur nesūta:), esot tāpat pietiekami gudrs...
Es kādreiz tā padomāju, piem., tik ļoti pieminētais veikals H. Viņi pietiekami ātri un, galvenais, labi/stabili ienāca tirgū. Asortiments savādāks un bieži vien labāks kā citiem. Daudzi pavilkās, tika atklāts skaists veikals Saldū, lietas iet, savu lauvas daļu viņi noteikti pārdalīja. Tagad, atskatoties pēc gadiem, sāk līst ārā īleni-tur atlaidīti nepiedāvā (uzsveru-nepiedāvā), tam vienaldzīgi pārdod. Vienvārdsakot - a ko iespringt! Nesaprotu, vai jāiet augstskolā, lai saprastu elementāru lietu - atlaidīsiet grožus, ātri pazaudēsiet UZ TI CĪ BU. Es, Dies dod naudu, noteikti rīkotu veikala seminārus, testus šautuvē, ieroču/aprīkojumu prezentācijas, lai KATRS pircējs jūt, ka viņu gaidīs, ka viņš svarīgs. Jā, investīcijas, jā papildus darbs, bet lēti un labi nekad nebūs!
Eh, veikals H, ja atvērsiet bodi Ventspilī-dodiet ziņu, palīdzēšu "pārdalīt tirgu":)
22.10.2013. 18:26
Ai, vēl viena lieta, kas mani "kaitina"-ja arī jums izdosies iepatikušos ieroci dabūt savās rokās, kur jūs parasti ieplecojot veikala telpās mērķējat?:) Kur nu kurais, esmu redzējis, ka arī pret pārdevēja ausi:) Traģikomiski. KO maksā veikala kaktā imitēt medījuma mērķi 50-100m attālumā? Cik veikalos ir voiloka vai kāda cita mīksta materiāla galds ,kur mierīgi var demonstrēt ieroča izjaukšanu/apskati? Cik tas maksās? NU kāpēc veikals reiz nevarētu kļūt domāts pircējam, ne pārdevēja neieņemamais bastions?
Off Topic, Sorrrrrry...
Bet pie vainas varbūt ir tas, ka tiem medīblietu veikaliem pārāk labi iet (ieslēdzās "latvietis parastais";))) - maza konkurence... Šie arī neiespringst.
Atceros savus jaunībs-gadus, kad strādāju par KAM (key account manager) vienā somu kompanijā - mani vismaz pāris reizes gadā sūtīja uz dažādiem starptautiskiem semināriem, apmācībām utt. Dažs labs firmai izmaksāja 1000+ Eur (Peep Vain, piemēram).
T.i. starptautiska firma asos konkurences apstākļos apzinājās ko dod plusā ieguldījums savos darbiniekos...
Andris Bērziņš
Šodien, 13:26
Off Topic: Jā, Huberts negribīgi nolaiž cenu. Man Jēkabpils veikalā no 1090Ls piedāvāja 5%, Jaunbērziņa veikals iedeva 10%, attiecīgi arī visu pārējo protams nopirku tur, vēl pa 150Ls. Man ir divi veikali kuros neiepērkos, Huberts un Zommers. Ir radusies tāda sajūta, ka mana nauda smird un viņi negrib to paņemt. Nē tad nē... Vispār mans favorīts ir Talsu veikals. Viss tā čomiski, bez pontiem un cenas ar vienmēr var sarunāt.
teksts
Kaut kas nerīmējas, Hubertā esmu iepircies uz tādām atlaidēm kas citos veikalos pat sapņos nerādās. Runa ir par ieročiem un optikām ,uz katru sīkumu būtu naivi prasīt supper atlaides. Citas bodes var tik sapņot par piedāvājumu ko nodrošina PM un Huberts.
Bet runa jau ir par to ka cilvēks "ļoti" vēlējās kļūt par praktiski vairs neeksistējošas biedrības biedru dēļ mega atlaidēm.
Redz, amni nez kāpēc nekur nesūta:), esot tāpat pietiekami gudrs...
Es kādreiz tā padomāju, piem., tik ļoti pieminētais veikals H. Viņi pietiekami ātri un, galvenais, labi/stabili ienāca tirgū. Asortiments savādāks un bieži vien labāks kā citiem. Daudzi pavilkās, tika atklāts skaists veikals Saldū, lietas iet, savu lauvas daļu viņi noteikti pārdalīja. Tagad, atskatoties pēc gadiem, sāk līst ārā īleni-tur atlaidīti nepiedāvā (uzsveru-nepiedāvā), tam vienaldzīgi pārdod. Vienvārdsakot - a ko iespringt! Nesaprotu, vai jāiet augstskolā, lai saprastu elementāru lietu - atlaidīsiet grožus, ātri pazaudēsiet UZ TI CĪ BU. Es, Dies dod naudu, noteikti rīkotu veikala seminārus, testus šautuvē, ieroču/aprīkojumu prezentācijas, lai KATRS pircējs jūt, ka viņu gaidīs, ka viņš svarīgs. Jā, investīcijas, jā papildus darbs, bet lēti un labi nekad nebūs!
Eh, veikals H, ja atvērsiet bodi Ventspilī-dodiet ziņu, palīdzēšu "pārdalīt tirgu":)