Kādreiz tika tūnētas CZ200 gaisenes 4,5mm kalibrā un ar ļoti labiem panākumiem. Viennozīmīgi precizitāte 4,5mm kalibrā būs lielāka, kā 5,5mm kalibrā. Jaudīgai gaisenei labi gāja Barracuda smagās lodītes.
man itkaa tagat ir hatsan 125 .22cal ar gazes atsperi stipra ir lloti bet tolka nekaada jo precezitaate ir tikai līdz 10mm taalaak jau iet diezgan skkiibi un no tiem dzauliem iipashi tolka nav kad nebiju savīlējis bija daudz precīzāka,citi teiks jāšauj ar smagām lodēm bet es es jau šauju ar diezgan krutām JSB smagās spainim iet cauri bet precizitāte sūdīga, man liekas tiem turkiem ar precizitāti ir uz jūs tagat ir doma pirkt BSA gaiseni skatījos yotoba tur ir labas atsauksmes un precīzas arī ir bet tur īsti nevarēja saprast ar kādu kvalitāti viņi tur šauj tāpēc tāds jautājums man radās.
Slēpts
11.03.2011. 08:19
ja grib medīt ar gaiseni, tad 5.5 un uz augšu priekš vārnām porecizitāte pietiks (protams, ja instruments normāls), savulaik hatsanam m75 uz 50m varēju salikt 4-5 cm un tas ir pietiekoši, lai klapētu pelēkos. Bija arī 4.5 lai arī bija precizitāte tādi pati, kā 5.5 bet mirt no viņas negribēja, vieni vienīgi ievainotie ;), bet no 5.5 plukšķis, spalvu mākonis un gatavs :D
Renār, moš kādam krievu mēslam 25m jau ir kosmoss, bet citi jau pelēkos šauj līdz 120 m, protams tur jauda ~40-50 j bet ar 12J 5.5 50m distancē ļoti labi pietiek, lai nomirtu ar vienu šāvienu, vajag tik optiku ar mil-dot, lai nav jāzīlē pacēlums
kaada starpība starp brāli un brāli recik tu esi gudrs par visu bet ja būtu iedziļinājies jautājuma sākotnējā tēma tad saprastu ka prasu par precezitāti nevis par to ko drīkst un ko nedrīkst šaut tās vārnas bija tikai piemērs nevis tas ka nnemšu un tagat viņas šaušu ja tev nav ko rakstīt neraksti vispār viss gudrais tāpat nekāda jēga no tavām atbildēm
Man sāk likties ,ka tik Tu neesi tas 3 gadīgais brālis!
"Medniekiem, interesējoties par medību termiņiem, jāvadās pēc Medību noteikumiem," skaidro Valsts Meža dienesta Medību daļas vadītāja vietnieks Jānis Ozoliņš.
"Kopš Latvija 2004. gadā iestājusies Eiropas Savienībā, Medību noteikumos ņemti vērā tur pieņemto direktīvu norādījumi. Jau piecus gadus Latvijā darbojas tā sauktā Putnu direktīva, kas pati gan nenosaka, kādus putnus drīkst un nedrīkst medīt, bet pēc kuras vadās visas Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņemot savus iekšējos medību noteikumus. Tie var būt stingrāki, nekā ES direktīvās noteikts, bet nedrīkst būt pretrunā ar tām," saka speciālists.
Arī pelēkās vārnas un žagatas ir saudzējamas no 1. maija līdz 15. jūnijam
nē man ir daudz vairāk par 18gadiem bet cik zinu ar gaiseni var šut kautvai man 3gadīgais bērns nav nekādu aizliegumu, nu tas tā jo to drošvien tu nezināji. bet manu prāt tu neesi šijā lietpratējs jo esmu dzirdējis to ka 4.5 ir precīzāka tik gribēju par to pārliecināties un uzklausīt kādu spečuku domas par šo tēmu
Renār, moš kādam krievu mēslam 25m jau ir kosmoss, bet citi jau pelēkos šauj līdz 120 m, protams tur jauda ~40-50 j bet ar 12J 5.5 50m distancē ļoti labi pietiek, lai nomirtu ar vienu šāvienu, vajag tik optiku ar mil-dot, lai nav jāzīlē pacēlums
ka tik Tu neesi tas 3 gadīgais brālis!-Gribēju rakstīt ,ka esi 3 gadīgais brālis!
"Medniekiem, interesējoties par medību termiņiem, jāvadās pēc Medību noteikumiem," skaidro Valsts Meža dienesta Medību daļas vadītāja vietnieks Jānis Ozoliņš.
"Kopš Latvija 2004. gadā iestājusies Eiropas Savienībā, Medību noteikumos ņemti vērā tur pieņemto direktīvu norādījumi. Jau piecus gadus Latvijā darbojas tā sauktā Putnu direktīva, kas pati gan nenosaka, kādus putnus drīkst un nedrīkst medīt, bet pēc kuras vadās visas Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņemot savus iekšējos medību noteikumus. Tie var būt stingrāki, nekā ES direktīvās noteikts, bet nedrīkst būt pretrunā ar tām," saka speciālists.
Arī pelēkās vārnas un žagatas ir saudzējamas no 1. maija līdz 15. jūnijam