Paņem palasi un pameklē, gan krievu valoda ar dzīvē noder un daudz kā interesanta var atrast! :) Protams ja dators nepieņem to šriftu tad sori kā tu taisies lasīt kaut ko :)
Jā ar to svilpšanu jāzina jēga. Pats tikai vienu sezonu medījos ar svilpi, viens āzis, mans kolēģis katru medību kā izbrauc tā āzis klāt. sava intonācija, skaņas tebram jābūt. Paņemsi par augstu, kaza atnāks. Pašam cik reizes gadījās ka kaza tieši zem tevis tusē :)
Pats esmu ar redzējis kā āzis bezvēja laikā kādu kilo toč atskrēja pie mednieka, to tik vajadzēja redzēt.
Pagaidām ar to svilpšanu nekāda rezultāta nebūs, kamēr nesāksies meklēšana!
Es svilpju tā trīs īsi svilpieni ar kādu 1-2 intervālu un pēc tam kādas 10-15 min pauze, savādāk ja sāksi pārāk intesīvi svilpt, pretējs efekts var rasties :)
Tagad vēl ir stipri par agru kautko vilināt.Āzis sāk reaģēt tikai jūlija beigās,kad kazām sākas meklēšanās,tagad viņam tava pīkstēšana pie vienas vietas.Interesanti ir pēc 15.augusta ar kazām un kazlēniem,reizēm riktīgs cirks sanāk,saskrien pat trīs kazlēni uz vienu "kazu".
nja man a nekas dizs nesannak ar to pikstuli, noregulet vinu nekadi nevar, pikstinaju kamer kaza ka atnaca, ta noganijas tas paris stundas man zem viskas, no aza neka:/
wht.ru sadaļā par mānekļiem ir aprakstīta piesvilpšanas metodika.Ja kādam ir aizspriedumi pret krieviem,tad varu piebilst,ka tā metodika tur ir arī vācu mēlē.Ļoti būtisks ir arī skaņas augstums,atšķirīgs kazas/āža pievilināšanai.Ja nav kam pajautāt,atliek tikai eksperimentēt.
Pagājušosezon nopirku vācu ražojuma svilpīti, kurai ir iespēja regulēt toni.
Bija tāds gadījums. Apstaigāju aizaigušas pļavas, un ik pa laikam piestājot un laiciņu nogaidot uzsvilpoju. Tā staigādams, redzu krūmos āzi apmēram 80m no manis. Teikšu godīgi izsvilpojos līdz nelabumam, bet āzi nepiemāniju.
Tātad jāmācās, un šogad jāmēģina nopietni to lietu.
Pats esmu ar redzējis kā āzis bezvēja laikā kādu kilo toč atskrēja pie mednieka, to tik vajadzēja redzēt.
Pagaidām ar to svilpšanu nekāda rezultāta nebūs, kamēr nesāksies meklēšana!
Es svilpju tā trīs īsi svilpieni ar kādu 1-2 intervālu un pēc tam kādas 10-15 min pauze, savādāk ja sāksi pārāk intesīvi svilpt, pretējs efekts var rasties :)
Bija tāds gadījums. Apstaigāju aizaigušas pļavas, un ik pa laikam piestājot un laiciņu nogaidot uzsvilpoju. Tā staigādams, redzu krūmos āzi apmēram 80m no manis. Teikšu godīgi izsvilpojos līdz nelabumam, bet āzi nepiemāniju.
Tātad jāmācās, un šogad jāmēģina nopietni to lietu.