Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.08.2011. 12:28
Lietojis neesmu. Bet domaju ka Frankonia sudus nepiedavas. Vacija ar meza cuku vairosanos ari ir liela problema. Ja sanaks laiks tad anotaciju partulkosu Un pievienosu.
Andri, pats esi tādus lietojis?
Vispār man ar vācu valodas zināšanām ir tā pašvakāk, bet pieņemu ka tie ir zvēru atbaidītāji. :D
Tā jau nav liela nauda, vienīgi ja ir skaidri zināms un garantēts, ka tas tiešām darbojas un nauda nebūs lieki izmesta. Ja cūkas nobradā un apēd 4-7 tonnas kviešu uz viena lauka vien, tad padomā pats - tas atmaksātos.
Juri, svins jau der, bet cūku šodien ir tik daudz un mednieki ir tik slinki un izlepuši, (vismaz manā galā), medībās iet tikai pie bada, kad mājās vairs nav neviena gaļas gabaliņa. Ir tikai daži nopietni mednieki, kuriem tā ir īsta sirdslieta, un tici man, ar dažiem nepietiek. :D
Mēs atkal graudos liekam "puškas" uz gāzes. Šauj skaļi, pirmo gadu tik tiešām nelīda neviens zvērs laukā iekšā. Vēlāk jau aprada un sāka atkal. Vienīgi labums, ka cūkas nebrien dziļi laukā, bet ēd no malas.
Buki gan ignorē. Braucu vienrīt aizgriezt gāzi, āzīts pa 50m no puškas sutina iekšā, puška šauj, a šim pie kājas. :D
Ja ganu ari musu pagasta izmantoja. No sakuma raustijās, bet tad pierada un tad jau gāja cauri. Ganjau Arī kāds sivēns izlīda un māte noteikti aptraka un nesas pakaļ . Un tad katru rītu varēja vienot par jaunu
Slēpts
10.08.2011. 20:56
Es jau te kautkur rakstiju par tiem taukiem.Mūsu pusē kam kartupeļi ir iestādīti mežmalā un apvilkti ar šņori problēmas nebija ar cūkām-nevajadzēja vaktēt.Bet turpat apmēram 250-300m tālāk raka nost tikai tā jo nebija apvilkts šņoris.Cik bieži jaatjauno gan nezinu.Vel ir tādi kas liek apkārt elektrisko ganu.
Guntar šoreiz tev nebūs taisnība! vismaz manā pagastā tas nelīdz, lai gan daudzi saka par tiem taukiem! :) es pat kilogramiem biju licis i to nelīdzēja. efekts bija pirmās 2 dienas. bet tad vairs nekā. :( manuprāt viss efektīvākais ir dūmi. un vecas krāsas vai kais cits kas spēcigi smako. :D
Vispār man ar vācu valodas zināšanām ir tā pašvakāk, bet pieņemu ka tie ir zvēru atbaidītāji. :D
Tā jau nav liela nauda, vienīgi ja ir skaidri zināms un garantēts, ka tas tiešām darbojas un nauda nebūs lieki izmesta. Ja cūkas nobradā un apēd 4-7 tonnas kviešu uz viena lauka vien, tad padomā pats - tas atmaksātos.
Buki gan ignorē. Braucu vienrīt aizgriezt gāzi, āzīts pa 50m no puškas sutina iekšā, puška šauj, a šim pie kājas. :D