Tiešām labus nažus ir grūti atrast,ja skatāmies pēc vajadzīgās (iedomatās ;-)) asmens formas un metāla.
Ja ir laba asmens forma, tad metāls ir pašvaks.
Mans pirmais NIETO ar 440C metālu, pa gandrīz divdesmit gadiem, bija galīgi notrinies un robains, bija jāmeklē jauns.
Vēl šovasar izdevās internetā iegādāties šādu http://www.heinnie.com/Knives/...
Atsauksmes labas, labs metāls, grūti gan trinas, bet asumu tur labi, arī ribiņas var paskaldīt, var izmantot kā
lauznīti, jo biezs, elastīgs.
Ļoti parocīgs, nav garš asmens, nenogurst roka.
Iepirku arī POHL FORCE Hornet XL nažīti ģērēšanai.
Metāls - D2, praktiski neatgriežams.
Esmu nodrošinājies nākošajiem 20 gadiem.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
23.08.2011. 20:12
Juris, Kaa jau teicu ieprieksh, mineetais 8Cr13MoV teerauds ir Kjiinas tautas republikas analogs AUS-8 teeraudam. Pie taas cenas ir gruuti pie kautkaa baigi piekasiities. Asinaajumu tur normaali, savukaart trauslums ir ljoti atkariigs no ruudijuma/cietiibas (lai mani Dzintars pielabo, ja braucu auzaas) un asinaajuma lenkja. Domaaju, ka universaalie 25 graadi ir gana droshsh asinaajuma lenkjis.
Uldis, mjaa tie mazie diiraajamie ir interesanti, nekad gan neesmu rokaa tureejis. ... bet atgriezhas visi nazhi :) arii D2 nav iznjeemums :)
Tas apaksheejais BOKER .. nu nezinu, asmenja forma man patiik, bet spriezhot no metaala daudzuma rokturii vareetu domaat, ka nav no vieglajiem.
Es te savaa laikaa vienaa importa nazhu-taisiitaaju forumaa iemetu info, ka veelos uz pasuutijumu izgatavotu saliekamo nazi, saliku pat savas veelmes ar piemeeriem, tipa no taa to, no shitaa shito un to visu luudzu vienaa izstraadaajumaa. Atbildes un piedaavajumu pagaidaam nav :(
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
23.08.2011. 20:18
Rekur mans veelmju saraksts:
1) Asmenja materials: S30V
2) Asmenja garums: aprox 4"-4.5"
3) ASmenja biezums: 3-4mm un ir jaabuut kaadam plakanam gabalam, kur iestiprinaat Lanski sharpener tureetaaju veelaak.
4) Asmenja forma: Liidziiga Buck 0005RWS-B Gen-5™ Skinner
4) Rokturis: Titanium bez jebkaadiem greznumiem liidziigi kaa CRK Umnumzaan
5) Jaabuut caurspiidiigam skatoties no mugurpuses, lai vareetu viegli iztiiriit, liidziigi kaa Skirmish Mini
6) Roktura forma ... Skirmish Mini, Chris Reeve: Umnumzaan ...
7) Ar speeciigu asi, lai neizljurkaajas, ja darbi tiek dariiti ar speeku.
8) Vieglam, jo tiks neesaats bikshu celja kabataa, ap 100gr.
Slēpts
23.08.2011. 21:39
kā ar to lanski panāk, lai asmens būtu visā garumā vienādā leņķi? vai arī tas nav būtiski, ka tur +/- pāris grādi staigā(vidū vieni uz malām jau mazāki)?
24.08.2011. 00:19
Girts, taa tas ir, kaa tu saki, bet ja asmenis nav 20cm garsh, tad pofig. izmainjas nav tik buutiskas.
Bez tam taa taapat darbam izmanto 1/3 liidz 1/2 no kopgaruma, stiprini vinju izejot no taa un izmainjas lenkjii buus veel nebuutiskaakas
Ir arii labaaka lanski teemas variaacija. http://www.edgeproinc.com/
Aldi!
Par tavu vēlmju sarakstu.
Pajautāju GOOOgles tantei - "Folding knife S30V titanium"
un viņa mani ar taviem sapņu nažiem nomētāja. Vismaz man tā šķiet.
Uldi apskatījos cenniku šim nazim, jā neko, labais 399 USD.
Es neko sliktu nesaku, bet par tādu naudu var nopirkt vismaz 10 nažus un pietiks visai dzīvei. Cerams cena attaisno kvalitāti :) http://www.ebay.com/itm/Chris-...
Vēl esmu ievērojis jo dārgāks nazis jo dārgāk sanāk tā apkope, tas ir jāiegādājas atseviški pribambasi lai nazi varētu labi uzzasināt!
Ja ir laba asmens forma, tad metāls ir pašvaks.
Mans pirmais NIETO ar 440C metālu, pa gandrīz divdesmit gadiem, bija galīgi notrinies un robains, bija jāmeklē jauns.
Vēl šovasar izdevās internetā iegādāties šādu http://www.heinnie.com/Knives/...
Atsauksmes labas, labs metāls, grūti gan trinas, bet asumu tur labi, arī ribiņas var paskaldīt, var izmantot kā
lauznīti, jo biezs, elastīgs.
Ļoti parocīgs, nav garš asmens, nenogurst roka.
Iepirku arī POHL FORCE Hornet XL nažīti ģērēšanai.
Metāls - D2, praktiski neatgriežams.
Esmu nodrošinājies nākošajiem 20 gadiem.
Uldis, mjaa tie mazie diiraajamie ir interesanti, nekad gan neesmu rokaa tureejis. ... bet atgriezhas visi nazhi :) arii D2 nav iznjeemums :)
Tas apaksheejais BOKER .. nu nezinu, asmenja forma man patiik, bet spriezhot no metaala daudzuma rokturii vareetu domaat, ka nav no vieglajiem.
Es te savaa laikaa vienaa importa nazhu-taisiitaaju forumaa iemetu info, ka veelos uz pasuutijumu izgatavotu saliekamo nazi, saliku pat savas veelmes ar piemeeriem, tipa no taa to, no shitaa shito un to visu luudzu vienaa izstraadaajumaa. Atbildes un piedaavajumu pagaidaam nav :(
1) Asmenja materials: S30V
2) Asmenja garums: aprox 4"-4.5"
3) ASmenja biezums: 3-4mm un ir jaabuut kaadam plakanam gabalam, kur iestiprinaat Lanski sharpener tureetaaju veelaak.
4) Asmenja forma: Liidziiga Buck 0005RWS-B Gen-5™ Skinner
4) Rokturis: Titanium bez jebkaadiem greznumiem liidziigi kaa CRK Umnumzaan
5) Jaabuut caurspiidiigam skatoties no mugurpuses, lai vareetu viegli iztiiriit, liidziigi kaa Skirmish Mini
6) Roktura forma ... Skirmish Mini, Chris Reeve: Umnumzaan ...
7) Ar speeciigu asi, lai neizljurkaajas, ja darbi tiek dariiti ar speeku.
8) Vieglam, jo tiks neesaats bikshu celja kabataa, ap 100gr.
Bez tam taa taapat darbam izmanto 1/3 liidz 1/2 no kopgaruma, stiprini vinju izejot no taa un izmainjas lenkjii buus veel nebuutiskaakas
Ir arii labaaka lanski teemas variaacija. http://www.edgeproinc.com/
Par tavu vēlmju sarakstu.
Pajautāju GOOOgles tantei - "Folding knife S30V titanium"
un viņa mani ar taviem sapņu nažiem nomētāja. Vismaz man tā šķiet.
Es neko sliktu nesaku, bet par tādu naudu var nopirkt vismaz 10 nažus un pietiks visai dzīvei. Cerams cena attaisno kvalitāti :)
http://www.ebay.com/itm/Chris-...
Vēl esmu ievērojis jo dārgāks nazis jo dārgāk sanāk tā apkope, tas ir jāiegādājas atseviški pribambasi lai nazi varētu labi uzzasināt!