Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Irši apsēduši torņus !Kā no tiem tikt vaļā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.09.2011. 23:22
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Slēpts
10.09.2011. 23:22
Mani arī 2 nedēļas iepriekš sakoda 3 irši un būdams alerģisks, bija nedaudz pasmagi. Sākumā palīdzēja jau tas ka, uzreiz pārbraucot mājās pieliku sarkano sīpolu pie pampuma vietas un tas pazuda 5 minūšu laikā un protams pretalerģiskas zāles.
Par ThermoCell - tas diemžēl uz lapsenēm, dunduriem, iršiem un bitēm nepalīdz, tikai odi, knišļi un mazās mušiņas.
Man runājot ar kaimiņu par iršiem, viņš ieteic iršus likvidēt ar atklātu liesmu tumšā laikā, jo viņi tumsā lido uz gaismu un protams sadegot iet bojā. Protams te puiši teiks ka tas ir briesmīgi, bet diemžēl ja mani traucē, es atbildu ar to pašu!!!
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
09.09.2011. 11:34
Lapsenes labi ķeras uz cukur ūdeni.Sistēma tāda uztaisa nepilnu glāzi stiprāku cukur ūdeni,ielej to sīrupu divlitrīgajā limonādes pudele.To pudeli guļus bez korķa noliek tur kur tie mošķi vairāk lidinās.Lapsenes nāk to sīrupu dzert un tur ari paliek.Pa kādam irsim ari ir trāpījies.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.09.2011. 06:55
Raiti! Paldies par ideju!
Man mājās ir baigā problēma ar iršiem izveidojusies, un trakākais ir tas, ka nevar atrast pūzni, laikam ir iedzīvojušies kādā šķirbā! Tikko kūtī vai vēl kur ieslēdz gaismu, tā pielido pilns, lido kā iznīcinātāji!!! Man no viņiem ir PANISKAS bailes...
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
08.09.2011. 21:47
Nakts laikā apņemt pūzni kādā auduma maisā un maisu ciet. Tikai jābūt uzmanīgam, jo arī pa nakti sardzē paliek divi vai trīs irši - zinu noteikti!
p.s.-varbut kads jau šādu variantu ir rakstījis, nelasīju visu tēmu!
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
08.09.2011. 21:39
Te ir neslikta ideja, kā no viņiem tikt vaļā - http://miljons.com/lv/13060/
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.09.2011. 09:27
Guntar ar to makrofleksu ir tā ka jāpūs pa pilnai klapei, jo kad tilpums ir pilns, viņš ir ļoti lipīgs un kamēr atjēdas kas notiek visi nosmok, es tā ar lapsenēm savā mājas sienā izrēķinājos ,miers un klusums. Savādāk ne papļaut ne paravēt, mieru nedeva, bet mājās mazais nedot Dievs to sakostu.
Slēpts
08.09.2011. 07:12
Arni
Nu neticu par maklofeksu Tev nekādi.Vairāk liekas ka gribi pamuļķot te kādu.Makrofleksu pat lapsenes sagrauž pāris stundās kad ir iepūsts.Ja vakarā esi iepūtis tad no rīta tur ir skaisti apaļš caurums.To es pats šovasar esmu izmēģinājis.Tad to eju labāk ar cementu aizmērēt.To tie lidoņi nevar sagrauzt.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
07.09.2011. 21:28
Ja iespējams sadzīvot un nav alerģijas no kodieniem, tad var nedarīt neko. Tomēr faktu, ka nav alerģijas labāk zināt 100% jau pirms kāpšanas tornī.
Bez tam, ja iekož ļoti daudz, organisms sensibilizējas un var sākties neparedzēta reakcija - tā reizēm gadās biteniekiem, kam visu laiku škitis, ka nekas tur īpašs, ka dažas bites iekož.
Man principā nedz sirseņi, nedz lapsenes īpaši netraucē, taču tad, kad viņi sāk nerrot manas dravas iemītnieces, tad - žēlastības nekādas.
Vēl viena metode, kas reizēm darīta - spraugā naktī tiek iepūsts Makroflekss, nu tā no sirds :) - arī gana labi rezultāti...tas gan der tad, ja izeja ir viena.
Gunta
Pēdējo reizi manīts 2023-02-10 15:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jumurda
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: ir
Suņi: 2 retriveri,2KRlaikas 2takši 1Ldzinējs
07.09.2011. 21:11
Pagājušajās brivdienās vīram iekoda 5 sirseņi (irši} - arī tornī. Nav ne vainas - dzīvāks par Ļeņinu.Varbūt mēģiniet sadzīvot .Tie patiesi nav īpāši agresīvi kukaiņi.Ja ar viņiem apietas ar cieņu , var sagaidīt arī atbilstošu pretīmnākšanu. Esam paši nīdējuši gan šaujot ,gan indējot ,bet nekad nav biljis prieks par izdarīto.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
07.09.2011. 19:18
Man guļbūves pirtiņas paksī bija iedzīvojušies.
1. variants- Ja tuvumā ir elektrība. Ļoti efektīgi šie lido uz zilās gaismas odu ķeramo lampu tikai bieži jātīra lampa jo šie dēļ saviem lielajiem izmēriem nesakrīt līķīšu savāktuvē.
2. variants- Man bija aizķērušies peļu ķeramie plāksteri. Ko mums darbā iedeva izmēģināšanai žurku nīdēšanas kantoris. Veikalā tādus neesmu redžējis. Tā ir tāda kartona lapiņa kurai vienā pusē bieza lipīga želeja. To vakarpusē, kad šie tik dedz vairs nelido ar spraudītēm pielieku pie pašas ieejas spraugā uz pūzni. tā ka šiem atlidojot vai ārā lienot bez variantiem jāuzkāpj uz želejas. Laps. Man katru gadu vasaras otrā pusē šie iemitinās tukšajos strzdu būros. Tad šadi es viņus .......
Lai Jums veicas!