Cik situāciju,tik variantu,patiesībā viss atkarīgs no zvēra ēstgribas,un vēja virziena,kā arī,atvainojiet,no Jūsu smirdības pakāpes,t.i. apaviem,kas atstāj pēdas,ir bijuši varianti,kad kuilis pienāk pie takas,un mūk,tajā pašā laikā cūku bars pāriet pāri takai un nulle emocijas
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.09.2011. 07:36
Nu te ir divsa lietas, pirmais- cik ilgi saož un otais- cik ilgi zvēram šī smaka liekas draudīga, tātad, cik ilgi zvērs uz šo smaku reaģē.
No vecākiem medniekiem esmu dzirdējusi, ka cūka no cilvēka pēdam uzmanās trī stundas. Bet man ir pašai bijis- nostaigājam lauka malu, apsēžos mašīnā pagaidīt tumsu, tikko aizpīpēju, tā 10 metri no mašīnas iznāk cūku bars un sivēni skrien pie manis burtiski klāt iepazīties :) Bet veči, kas gāja uz otru lauka malu, vēl līdz savām vietām nemaz nav aizgājuši!
Man jau arī liekas, ka zvēri tagad ir palikuši mazāk uzmanīgi, jo meži ir cilvēku pilni.
Man kādreiz tēvs stāstīja , ka vispār nav brīv staigāt pa zvēru taciņām ,bet tagat ,liekas ,ka to smaku ir tik daudz , ka dzīvnieki vairāk paļaujas uz redzi un dzirdi
No vecākiem medniekiem esmu dzirdējusi, ka cūka no cilvēka pēdam uzmanās trī stundas. Bet man ir pašai bijis- nostaigājam lauka malu, apsēžos mašīnā pagaidīt tumsu, tikko aizpīpēju, tā 10 metri no mašīnas iznāk cūku bars un sivēni skrien pie manis burtiski klāt iepazīties :) Bet veči, kas gāja uz otru lauka malu, vēl līdz savām vietām nemaz nav aizgājuši!
Man jau arī liekas, ka zvēri tagad ir palikuši mazāk uzmanīgi, jo meži ir cilvēku pilni.
Daži stāsta, ka mitra zāle smaku noņem diezgan ātri. Cik liela taisnība - nav ne jausmas!