Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.10.2011. 11:34
Andi, es toc neesmu saistits ar LVM, bet ja tu par statistiku gribi uzdot bedigi slaveno Al Jazera sizetu... tad tas nebus ipasi korekti! Sakritibu sadas lietas nemedz but! Kadam vajadzeja izdarit diezgan rupju publisku presingu uz LVM un tas tika darits. Man varbut var neapmierinat atseviskas nianses LVM darbiba, bet sitadi labi organizeti, un redzami no arzemem nakosi uzbraucieni gandriz vienigai vel dzivajai, un neskatoties uz krizi, vel attistities spejigai Latvijas tautsaimniecibas nozarei, dara mani stipri uzmanigu!!! Meza nozarei manuprat tiesi sobrid, pat vairak neka jebkad ieprieks, ir nepieciesams specigs un plass atbalsts! Taja skaita no Latvijas medniekiem! Un diskusijai par mezsaimniecibu jabut profesionalai, nevis diletantiska patik- nepatik, vai nezinu, bet man ir viedoklis limeni! Cerams mums visiem kopa izdosies nosargat Latvijas zalo zeltu!
"Latvijā kopējā mežā augošu koku koksnes krāja ir nepārtraukti palielinājusies, 2008.gadā sasniedzot 631 milj.m3. Salīdzinoši ar pagājušā gadsimta sākumu tā ir palielinājusies 3,8 reizes"
Pirmais teikums no pirmā linka - es te tā padomāju un ... pieņemsim mēs LV sadalam 4 daļās tad sākotnēji mums bija ar mežu tikai Kurzeme bet pa 80 gadiem apauga visa LV :D:D:D
1 x 4 = 4 vai ne tā??? Vai arī mežu uzskaitē matemātika nedarbojas???
P.S. Bet ja nopietni tad šie dati no 35 gada jau defoltā nav uzskatāmi par pareiziem, jo tad uzskaiti nevarēja veikt tik precīzu kaa to var muusdienaas! Un pieļauju ja tomeer 35 gadaa ar muusdienu tehnologijaam un muusdienu sisteemu izdariitu visus meeriijumus taa bilde buutu ar kaajaam gaisaa un nebuutu vis pieaugums par 3 vai 4 reizeem, bet gan samazinaajums...
Uģis - pilnīgs bullshits. 35-ā gadā bija par apmēram miljons ha vairāk l/s zemes, jo Latvijas tā laika izaugsme faktiski bija uz lauksaimniecības produkcijas eksporta rēķina.
Drīzāk mums vajadzētu uztraukties par ko citu - mēs aizlažam mežā l/s zemes - vienīgo resursu, kas mūs var paēdināt tad, ja Elles vārti tomēr atvērsies.
šausmas, cik glupi bija mūsu senči - tikai tāpēc vien, ka nebija elektronisko dastmēru, 1934. gadā uzskaitīja TRĪSREIZ MAZĀKU koksnes krāju nekā 2009. gadā! http://www.zm.gov.lv/doc_upl/l...
P.S. Krāju mēra kubikmetros, nevis hektāros, ja nu gadījumā kāds nezin.
Ilgvars - krāja nekarājas gaisā, kā Avatarā akmeņi :) krāja aug uz zemes. Tātad, ir patiess apgalvojums, ka pieaugot mežu aizņemtajam hektāru skaitam pieaugs krājas daudzums. Pretējā virzienā gan tēze nav vienmēr patiesa, jo intensificējot un pareizi saimniekojot, no tās pašas platības var iegūt vairāk krāju.
Un tā kā mums pašreiz notiek abi divi procesi - gan palielinās mežu platība ha, gan arī meži kopumā tiek labi apsaimniekoti, krājas daudzums palielinās!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
14.10.2011. 16:30
Nevajag dzīvot pieņēmumos un pieļāvumos - cipari ir pieejami. Pie tam, paši varat padomāt - kāds bija mežu stāvoklis un kvalitāte pēc otrā pasaules grautiņa.
Protams es saprotu viss ir tikai skaitļos!!! Vajag vēl koksnē pieskaitīt kārklus un avenājus, tad tas apjoms vēl varbūt dubultosies!!! Jo pierādīt to tāpat praktiski nav iespējams!
Un protams ja mežinieks grib cirst viņam arī ir jāparāda pareizie skaitļi lai varētu cirst!!! Ne par velti ir ntie raksti par LV mežu izciršanu pat ar vēl labākiem datiem, bet nu ko Tu glupam letiņam adarīsi.
Bet tā viss OK - ja jau šie skaitļi pēc Jūsu teiktā ir īsti lai jau :) man tikai prieks!!!
http://www.zm.gov.lv/doc_upl/m...
http://www.zm.gov.lv/doc_upl/6...
http://www.zm.gov.lv/doc_upl/m...
Var vēl smalkāk, bet iesākumam ieskatam par dinamiku pietiks.
Pirmais teikums no pirmā linka - es te tā padomāju un ... pieņemsim mēs LV sadalam 4 daļās tad sākotnēji mums bija ar mežu tikai Kurzeme bet pa 80 gadiem apauga visa LV :D:D:D
1 x 4 = 4 vai ne tā??? Vai arī mežu uzskaitē matemātika nedarbojas???
P.S. Bet ja nopietni tad šie dati no 35 gada jau defoltā nav uzskatāmi par pareiziem, jo tad uzskaiti nevarēja veikt tik precīzu kaa to var muusdienaas! Un pieļauju ja tomeer 35 gadaa ar muusdienu tehnologijaam un muusdienu sisteemu izdariitu visus meeriijumus taa bilde buutu ar kaajaam gaisaa un nebuutu vis pieaugums par 3 vai 4 reizeem, bet gan samazinaajums...
Drīzāk mums vajadzētu uztraukties par ko citu - mēs aizlažam mežā l/s zemes - vienīgo resursu, kas mūs var paēdināt tad, ja Elles vārti tomēr atvērsies.
http://www.zm.gov.lv/doc_upl/l...
P.S. Krāju mēra kubikmetros, nevis hektāros, ja nu gadījumā kāds nezin.
Un tā kā mums pašreiz notiek abi divi procesi - gan palielinās mežu platība ha, gan arī meži kopumā tiek labi apsaimniekoti, krājas daudzums palielinās!
Un protams ja mežinieks grib cirst viņam arī ir jāparāda pareizie skaitļi lai varētu cirst!!! Ne par velti ir ntie raksti par LV mežu izciršanu pat ar vēl labākiem datiem, bet nu ko Tu glupam letiņam adarīsi.
Bet tā viss OK - ja jau šie skaitļi pēc Jūsu teiktā ir īsti lai jau :) man tikai prieks!!!