Laimoni, pilnīgi nesaprotams, kurā pusē Tu esi, vai gribi maksāt, vai arī gribi šaut, bet abas lietas toč Tev nevelk. Šodien vecim kviešu lauks un rok, rīt jau militārais airodroms un fiz...c, nav vairs medību platība, bet biznes no zemes īpašnieka puses notiekt, tad jau man arī kā medniekam jāpieprasa, lai man hobija un patikšanas labad, zemnieks apsēj nu teiksim katram medniekam 10 ha ar auzaµ, lai man ir kur priecāties.... sviest, patika ULDA SPĀRNa domu gājiens un skaitliskai piemērs!
Laimoni,necepies! Tu jauc divas lietas ,tas īpašnieka bullis ir personīgais īpašums ,kas nodarīs auto skādi un nesīsi par to pilnu atbildību, bet meža zvēri medniekam nepieder,tas ir valsts ,bezsaimnieka īpašums, tad kā var mednieks nest atbildību par to kas viņam nepieder. Vai starpību saproti?
Meža cūka atnāks tumšajā laikā un ko tu darīsi, postījuma akta nav ,jo mežniecība Tev viņu nedos ,kamēr nebūsi veicis pasākumus ,lai to nebūtu(žogs,bundžas ,smaržas ,trokšņa lielgabali utt). Medniekam prožektoru lietot nedrīkst ,nakts optiku nedrīkst,tad ko iedomājies ,ka viņam visa nakts būs jāstaigā ap tavu kviešu lauku, viņam varbūt nākamajā dienā Tev operācija jātaisa un jāgriež apendicīts ,vai jābrauc reisā ar autobusu. 90% mednieku medības ir hobijs un vaļasprieks ko viņi apvieno ar savu darbu un nevajag nogrūst savas problēmas tikai uz medniekiem un pataisīt viņus par grēkāžiem.
Pašaudies vien tumsā blakus pa sivēnmāti ,kad netālu būs medību inspekcija - medības un garīgais sabojāts būs uz ilgu laiku.
Slēpts
09.11.2011. 11:54
Njā- izņemot Uldi Spārnu- neviena korekta iebilduma, kāpēc zemniekiem nav taisnība- un kāpēc drīz mums būs jāmaksā par postījumiem.
Laikam jau tomēr ir šiem labojumiem jāiziet cauri MK un tad kad ar nostaļgiju skatīsimies bildes ar medību skatiem, varēs padomāt- kāda mārutka pēc tā notika- kolektīvs izjuka- jo soda naudas nav nomaksājamas...
Un kā jau šajā zemē pierasts- visi būs vainīgi, tikai ne es...
No galvas nepateikšu- bet uz postījumiem šogad es biju reizes desmit/piecpadsmit- četras reizes šāvu- 3 no tām apzināti GARĀM, neko nenošāvu un pretenzijas no lauka saimnieka nesaņēmu- postījumi bija nelieli...
Padomājiet paši- ko katrs personīgi ir darījis, lai zemnieki NEBĪDĪTU likumu izmaiņas?
Nu tad davai Iekšlietu ministrijai ir jāmaksā zaudējumi katram, kuram kāds kaut ko nozaga... Jo varēja jau visus sasēdināt, tad arī nevien neko nenozagtu....
Idiotisms... Un tādu Laimoņu dēļ visi meednieki cietīs. Moš vēl davai medniekam no lietus un sausuma jāsargā tie lauki?!?!?!
Kāds stores dīķī pie meža salaidīs, ūdrs izēdīs - mednieks maksās! :D
IDIOTI!!! gan tie, kas ierosināja, gan tie, kas atbalsta, gan tie, kas pieņems un izsludinās!
Ivar, kalab lai zemnieks nebīdītu izmaiņas, pofig ko tu viņa labā darītu, kaut vai četrāpus rāpo pa to lauku, vai dzīvo, ja jutīs ka var no kāda slaukt piķi, nu atvaino tad arī slauks un citas ieinteresētības tur nav. Nesaprotu to kalab nevarētu apgrūtināt to piķa slaukšanu, kā te minēts bija iepriekš žogs, un citas darbības????? Nu nav mums mednieku ministrija, bet tagad visi trīs kantori, lai aizstāv, kada rutka pēc viņi tika izveidoti, lai pababalētu te, te jau pietiek runātāju. Mans uzskats, ka visi šie jautājumi (jaunajām organizācijām) ir kā uguns kristības, ja zaudēs debatēs un diskusijās, tad varēs klapēt ciet savas bodītes...
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.11.2011. 12:05
Milzu pluss Ivaram! Te mes skaidri redzam galveno Latvijas medniecibas problemu... Pilnigu po....mu!!!! Kad sajutis uz savas adas tad Ari saks domat, bet bus par velu !! Labi ka ir entuziastu, filantropu pulcins, kas principa uz sava rekina megina glabt un nokontrolet situaciju!!!
Padomājiet paši- ko katrs personīgi ir darījis, lai zemnieki NEBĪDĪTU likumu izmaiņas?
Ivar, nevajg vispārināt, lietojot daudzskaitli, jo patiesībā visu šo postījumu tēmu uzjundījuši atsevišķu mednieku kolektīvu rīcība un atsevišķu zemnieku reakcijas un ambīcijas, kuras viņi nekautrējas realizēt izmantojot savus lobijus - Zemnieku saeima un ministrs! Medniekiem šāda svara lobiju nav, tapēc arī tiek prognozēti ne tādi vien pavērsieni likumā laika posmā starp Zemkopības ministrijas Medību daļu, kur top grozījumu projekts, un Saeimu! Medniekiem atliek divi varianti - vai nu dzīvot cerībā, kas ir visnotaļ naivi, vai apvienoties kopīgā aktivitātē, aizstāvot savas intereses!
Kārli, nu paklau nu jau tā kā būtu savienojušies un pavienojušies, derētu redzēt jau kaut ko lietas labad... kaut vai kā ULDA arguments ar skaitļiem un cipariem un varbūtības teorijas nereālās prognozes.
Slēpts
09.11.2011. 12:14
Kārli!
Cik es zinu iepriekšējo ZM ministru, tad viņš bija prātīgs vīrs un medību lietas viņam nav svešas :)
Nav jau atsevišķi medību kolektīvi- tādu Latvijā ir daudz- kuri kviešu laukus izmanto tikai kā barotavas, lai pie tām nošautu kādu skaistu kuili vai pērniķi.
Esot mednieku kompānijās viemnēr uzdodu provakatīvo jautājumu- ja kviešu laukā bija sivēnmāte- kāpēc nešāva- un vienmēr visi uz mani skatās kā uz idiotu- priekš kam- sivēnmātes nedrīkst un ja nu kuilis atnāk?- nedrīkst taču izbiedēt...
Un uz nākamo jautājumu , vai zemnieki neprotestē- parasti apmulst un saka- nu nedaudz jau pačīkst- bet mēs jau ar nevaram visu nosargāt...
Protams- ir daudz kolektīvu , kur viss ir kārtībā- lai gan domāju ka tas, ka zemnieks neskrien uz mežniecību sūdzēties, ne vienmēr norāda , ka viss ir ok...
Viss- man apnika rakstīt- tik un tā Andis nesapratīs :)
Ivar, nesaskatu Tāvā jautājumā nekā provokatīvu, nu par katru izdarīto un neizdarīto šavienu nes atbildību katrs pats šāvējs, nesaprotu Tavi te izrādīto neapmierinātību - es arī nešautu, un prētī jautātu Tavus argumentus, kalab man tas būtu jādara? Nu nezināju, gan ka jūsu pusē kviešu laukus izmanto kā barotavas????? Zemnieks neprotestētu, bet redz rodas tādi pļurkstētāji, kas visus sīkumus cenšas iznest pasaulē, nekā personīgi vienkārši pārdomas pēc Tav komentāra. Mūsu puses zemnieks būtu apmierināts, ka mednieks viņa lauku ir vaktējis un ja vēl porcijas izskata padalās ar guvumu, tad arī normāli un saprātīgi spēj sadzīvot. Bet mēs jau kā suga nevaram, mums jau katram savā neveiksmē jāatrod grēkāzis, neviens neatzīs ka varbūt 3ha lauciņu meža ielokā varbūt tomēr ar kviešiem neapsēt, varbūt bļāvējs zemnieks arī varētu piedomāt, kur un kas dzīvo un pamainīt kultūras, vai savlaicīgi ja nu tā sasējis painformēt.
Meža cūka atnāks tumšajā laikā un ko tu darīsi, postījuma akta nav ,jo mežniecība Tev viņu nedos ,kamēr nebūsi veicis pasākumus ,lai to nebūtu(žogs,bundžas ,smaržas ,trokšņa lielgabali utt). Medniekam prožektoru lietot nedrīkst ,nakts optiku nedrīkst,tad ko iedomājies ,ka viņam visa nakts būs jāstaigā ap tavu kviešu lauku, viņam varbūt nākamajā dienā Tev operācija jātaisa un jāgriež apendicīts ,vai jābrauc reisā ar autobusu. 90% mednieku medības ir hobijs un vaļasprieks ko viņi apvieno ar savu darbu un nevajag nogrūst savas problēmas tikai uz medniekiem un pataisīt viņus par grēkāžiem.
Pašaudies vien tumsā blakus pa sivēnmāti ,kad netālu būs medību inspekcija - medības un garīgais sabojāts būs uz ilgu laiku.
Laikam jau tomēr ir šiem labojumiem jāiziet cauri MK un tad kad ar nostaļgiju skatīsimies bildes ar medību skatiem, varēs padomāt- kāda mārutka pēc tā notika- kolektīvs izjuka- jo soda naudas nav nomaksājamas...
Un kā jau šajā zemē pierasts- visi būs vainīgi, tikai ne es...
No galvas nepateikšu- bet uz postījumiem šogad es biju reizes desmit/piecpadsmit- četras reizes šāvu- 3 no tām apzināti GARĀM, neko nenošāvu un pretenzijas no lauka saimnieka nesaņēmu- postījumi bija nelieli...
Idiotisms... Un tādu Laimoņu dēļ visi meednieki cietīs. Moš vēl davai medniekam no lietus un sausuma jāsargā tie lauki?!?!?!
Kāds stores dīķī pie meža salaidīs, ūdrs izēdīs - mednieks maksās! :D
IDIOTI!!! gan tie, kas ierosināja, gan tie, kas atbalsta, gan tie, kas pieņems un izsludinās!
Ivar, nevajg vispārināt, lietojot daudzskaitli, jo patiesībā visu šo postījumu tēmu uzjundījuši atsevišķu mednieku kolektīvu rīcība un atsevišķu zemnieku reakcijas un ambīcijas, kuras viņi nekautrējas realizēt izmantojot savus lobijus - Zemnieku saeima un ministrs! Medniekiem šāda svara lobiju nav, tapēc arī tiek prognozēti ne tādi vien pavērsieni likumā laika posmā starp Zemkopības ministrijas Medību daļu, kur top grozījumu projekts, un Saeimu! Medniekiem atliek divi varianti - vai nu dzīvot cerībā, kas ir visnotaļ naivi, vai apvienoties kopīgā aktivitātē, aizstāvot savas intereses!
Cik es zinu iepriekšējo ZM ministru, tad viņš bija prātīgs vīrs un medību lietas viņam nav svešas :)
Nav jau atsevišķi medību kolektīvi- tādu Latvijā ir daudz- kuri kviešu laukus izmanto tikai kā barotavas, lai pie tām nošautu kādu skaistu kuili vai pērniķi.
Esot mednieku kompānijās viemnēr uzdodu provakatīvo jautājumu- ja kviešu laukā bija sivēnmāte- kāpēc nešāva- un vienmēr visi uz mani skatās kā uz idiotu- priekš kam- sivēnmātes nedrīkst un ja nu kuilis atnāk?- nedrīkst taču izbiedēt...
Un uz nākamo jautājumu , vai zemnieki neprotestē- parasti apmulst un saka- nu nedaudz jau pačīkst- bet mēs jau ar nevaram visu nosargāt...
Protams- ir daudz kolektīvu , kur viss ir kārtībā- lai gan domāju ka tas, ka zemnieks neskrien uz mežniecību sūdzēties, ne vienmēr norāda , ka viss ir ok...
Viss- man apnika rakstīt- tik un tā Andis nesapratīs :)