gribētu zināt kā labāk ilgstoši uzglabāt žāvētas desas lai tās pēc iespējas mazāk zaudetu savu pirmreizājo garšu,smaržu esmu dzirdējis ka iekonzervē(ievāko burkās) kā pareizi to izdarīt iepriekš paldies par padomiem!
Vēl variants ir ielikt vakuuma maisiņā, labi glabājas un neuzsūc citus aromātus!
P.S K.Ulmaņa muzejā redzēju labu štelli kā senāk uzglabāja ilgāk gaļu un zivis-bija atsevišķa kūpināmā istaba ar ļoti lielu,platu skursteni kurā arī kāra iekšā visu to mantu(skurstenī) pēc nokūpināšanas turpat arī uzglabāja, galvenais lai nebūtu pārāk mitrs gaiss!
Ir vairāki varianti kā jau minēja kolēģi.
Saldētava. Paņem katru žāvēto desu ietin atsevišķi avīzē un skaisti saliec saldētāvā, protams jau nebūs kā svaiga, bet garšas ziņā daudz neatšķirsies no svaigi žāvētas.
Otra lieta var leduskapī vai kā es pakaru bēniņos labi vēdināmā vietā, desas izkalst līdz kļūst cieta un tad pie aliņa pirtiņā pa pirmo uz urā aiziet!
P.S. vairāk tomēr garšo jau izkaltušas desas, svaigi žāvētas nu tā ciemiņus uzcienāt. Un kā jau minēja kolēģi tas pelējums nekā traka nav, paņem nomazgā ar siltu ūdeni un pelējums kā arī ādiņa viegli atdalīsies no desas. Pašai desais nekādas skādes ūdens neizdarīs :)
Edgar, tikai ne avīzē,vēl eksistē arī pārtikas ietinamais papīrs, jebkā tautā sauc - sviestpapīrs.Avīze ir pilna ar visu iespējamo drazu,tajā skitā ar Zn un Pb . Domāju, ka saprati, kas tie tādi ir.
Gvido sorry ne tā pierakstīju, nu tie kas gribēja saprata mani. Protams veselīgāk ir speciāli domāto papīru izmantot. Bet lauku vecim būs pie vienas vietas ko satur tā avīze. Kā izmantoja to tā un izmantos :)
Protams vakums ar laba lieta.
Par to papildus visādu garšu uzsūkšanos ir tikai tad kad vienā saldētavā glabā, gan sēnes, gan ogas, gan vēl kautko kas saldējams tāpēc arī veidojas tāda garšas buķete.
Ļoti esmu pret sasaldētām zivīm saldētāvā, ja kādu nedēļu pastāv nekas, bet ja ilgāku laiku, tad visa saldētava ar zivi sāk smaržot, viss kas sasaldēts ar piesūcinās ar zivs garšu, un ja zivs ilgāk pastāv, jau garšas ziņā pat tuvu nestāv svaigai zivtiņai. Kā saka pēc iespējas ātrāk tomēr jānotiesā to sasaldēto desiņu, bet manis domājams ilgāk apr gadu tomēr nevajadzētu tur to uzglabāt!!!
Es uzglabāju sekojuši - ievietoju desas burkā, ielieku arī sveces gabaliņu, kuru aizdedzinu un aizvākoju ar metāla vāciņu. Svece izdedzina skābekli un nodziest. Vēsā vietā tādā veidā desa glabājas vairākus mēnešus.Vēl iesaku izmantot dažāda tilpuma burkas - dažādām dzīves situācijām.
P.S K.Ulmaņa muzejā redzēju labu štelli kā senāk uzglabāja ilgāk gaļu un zivis-bija atsevišķa kūpināmā istaba ar ļoti lielu,platu skursteni kurā arī kāra iekšā visu to mantu(skurstenī) pēc nokūpināšanas turpat arī uzglabāja, galvenais lai nebūtu pārāk mitrs gaiss!
Saldētava. Paņem katru žāvēto desu ietin atsevišķi avīzē un skaisti saliec saldētāvā, protams jau nebūs kā svaiga, bet garšas ziņā daudz neatšķirsies no svaigi žāvētas.
Otra lieta var leduskapī vai kā es pakaru bēniņos labi vēdināmā vietā, desas izkalst līdz kļūst cieta un tad pie aliņa pirtiņā pa pirmo uz urā aiziet!
P.S. vairāk tomēr garšo jau izkaltušas desas, svaigi žāvētas nu tā ciemiņus uzcienāt. Un kā jau minēja kolēģi tas pelējums nekā traka nav, paņem nomazgā ar siltu ūdeni un pelējums kā arī ādiņa viegli atdalīsies no desas. Pašai desais nekādas skādes ūdens neizdarīs :)
Protams vakums ar laba lieta.
Par to papildus visādu garšu uzsūkšanos ir tikai tad kad vienā saldētavā glabā, gan sēnes, gan ogas, gan vēl kautko kas saldējams tāpēc arī veidojas tāda garšas buķete.
Ļoti esmu pret sasaldētām zivīm saldētāvā, ja kādu nedēļu pastāv nekas, bet ja ilgāku laiku, tad visa saldētava ar zivi sāk smaržot, viss kas sasaldēts ar piesūcinās ar zivs garšu, un ja zivs ilgāk pastāv, jau garšas ziņā pat tuvu nestāv svaigai zivtiņai. Kā saka pēc iespējas ātrāk tomēr jānotiesā to sasaldēto desiņu, bet manis domājams ilgāk apr gadu tomēr nevajadzētu tur to uzglabāt!!!