Dzintar. Man pēdējās medības tika alņa teļš pēc Tavas receptes, bez jebkāda treniņa. Lencot ieskrāpētu teļu nācās skriet cauri 2 metrīgiem banānu džungļiem, un kad izdzirdēju, ka suns jau šo dzen, vairs nebija laika pētīt optiku, jo teļš bija pilnos auļos pa izcirtumu. Piemetu karabīni pie pleca, bet bildes ta nav - optikas stikls nošķiests ar ūdeni. Krustu knapi varēja redzēt, bet bija sarkanais punkts, taču pirmais šāviens garām. Te nostrādāja pelēkais kompis, ka jāver vaļā tak otra ace, un jess, bilde pa pirmo. Uzliku punktu šamejam uz bārdas un šis gar zemi :)
Man pat nebija laika otram šāvienam. Kad ievainota cūka man metās no brikšņiem virsū, es pat ātrumā nesapratu kā caur klimātoru es iešāvu viņai degunā.
Es tikai priecājos ka ir mednieki kas praktiski prot pielietot tās ieroču lietošanas metodes kuras dažam labam liekas teorētiska h...a,šaujiet garām!Pārējiem novēlu tomēr beigt noliegt visu progresīvo,pārdzīvot pašlepnuma aizskārumu un mācīties,dzīvojam laikā kad mainās visi pasaules uzskati,tai skaitā ieroči un aksesuāri,medību paņēmieni un līdz ar to vajag sekot līdz visam.Lasiet ārzemju žurnālus par medībām un ieročiem,arī krievu,filtrējiet noderīgo informāciju jo mūsu MMD drīzāk atbilst abreviatūrai malu mednieku draugs,vai arī vakara lasāmais mednieku sievām.Kopš Dundura kungs vairs neraksta savus rakstus,praktiskā vērtība zurnālam ir nulle,saturs ir kā latviešiem fotografēties-te mēs bijām ,te mēs ēdām,un šeit visi no rīta uz pohām!Manā saprašanā visiem Latvijas medniekiem vajadzētu runāt vienā valodā un jaunajiem nekautrēties uzdot jautājumus,kā arī padomdevējiem vispirms padomāt dodot padomu vai kompetences līmenis atļauj to darīt!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
14.11.2011. 09:09
Paga, paga - Dundura k-gu labā līmenī aizvieto Ilgvars Zihmanis. Un MMD (Mednieks Medniekam Draugs) nekad nav popularizējis malumedības. Var jau būt, ka žurnāls nav pati pilnība (es arī gribētu vairāk info par ieroču, munīcijas un ekipējuma novitātēm - bec cik lasītāju, tik vēlmju), bet te nu Dzintars būs ierāvis par daudz tālu otrā grāvī.
Ieteiktu krievu Мастер ружье. Tur gan viss nav par medībām un medību ieročiem un optikām vien, ir arī par kaujas ieročiem, ieroču un munīcijas ražošanas vēsturi, aukstajiem ieročiem, pašaizsardzības līdzekļiem, pneimatiku, lokiem, arbaletiem. Ir visi pēdējie jaunumi, ieroču testi. Visu nevar nemaz uzskaitīt. Interesanti mednieku stāsti. Dārgs viņš ir un ne katrā narvesenā atrodams, bet sievai tur nebūs nekā ko lasīt ar garantiju.
Visu cieņu Zihmaņa kungam,protams ja ne viņa raksti,tad vispār to lapeli jāklapē ciet.Smukās dabas bildes pats varu mežā paskatīties,kur ko nopirkt arī zinu,makšķerniekiem ir savs žurnāls.Dažreiz izpeld kas jauns,bet tā pārējais ir bla,bla, bla.Ja grib nopietnu žurnālu medniekiem,tad pie tā ir nopietni jāstrādā,kaut vai pārdrukājiet no ārzemju žurnāliem,ja paši nevarat pavilkt.Un nav otrā grāvī,tas viss tādēļ ka nav konkurences,peld uz veciem lauriem,ak mēs esam vienīgais Latviešu žurnāls par medībām!
Nujā, Zihmaņa rakstos vismaz var gūt kādu ieskatu no pasaules izstādēm, jauniem modeļiem, tendencēm ieroču industrijā. Padziļinātu izpēti un testus jau var veikt , ja tam ir kārtīga materiālā bāze un finansējums, vai uz īslaicīga milzīga entuziasma rēķina. Lielu ražotāju,kur šādi speciālisti varētu strādāt un, kas to visu financētu - mums praktiski nav. Labam speciālistam ir kaut kur jāstrādā un nav laika. Pensionāriem, savukārt, vairs nav tāda rocība un darbaspējas.
Droši vien priecāsimies arī turpmāk par to, kas ir.
Nāk gada beigas, jāabonē kāds cits žurnāls.
Ko ieteiksiet no medniekiem domātajiem?
Droši vien priecāsimies arī turpmāk par to, kas ir.