Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
27.11.2011. 22:33
Girts, ne velna vinja taa nemaz nepolimerizeejas paarskataamaa laikaa. Skat teemas ieksh guns.ru kaa tur tik cilveeki neciinas ar nesacieteeshanu.
Ellja protams ir laba izveele, bet lai dabuutu spoguli ir meerkakja darbs un ne ar tiiru linseeklu ellju.
Juris, linseeklu ellja ir taas fignjas sastaavaa, bet taa nav plika linseeklu ellja.
Par birchwood, nu kaukaa mani nepaarliecinaaja vinjas aizsargspeejas pret mitrumu. Straadaat viegli, man pat ir visi sealeri utt no vinjiem.
Es paliku pie Pilkington Classic gunstock finish. Dabonams protams tikai USA. midwayusa.com
Savaa laikaa ljoti daudz laiku pateereeju mekleejumos.
Slēpts
28.11.2011. 07:37
nu redz Aldi ar birchwood apstrādi koki jau tiek lietoti pusotru gadu. Ir arī būts zem stipra lietus un slapjā čeholā stāvējis pāris dienas, zin kokam nav ne vainas vēljoprojām izskatās kā pirms pusotra gada, tik nu jau pāris švīkas ir ievilktas, labi es nezinu, kā izpaužas tas mitrums, ja tiek iekšā, bet man šķiet, ka tur viss ir kārtībā ;)
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
28.11.2011. 12:16
Girts, es nestriidos par to Birchwood uudensizturiibu, jo testeeju tikai uz rieksta atgriezumu gabaliem, bet uzshljakstot uudeni un ljaujot tam tur nozhuut man palika plekji.
Es vinju gan biju sapuleejis taa kaa spoguli :)
Man vinjam nepatika arii tas, ka vinjsh tomeer neiesuucas dzilji ... rspektiivi augsheejaa kaartinja jau ir ok, bet dziljaak koks nav piesuucinaats.
To pilkingtonu (dazhaadu ellju mikslis) shkjaida ar vaitspirtu un tad dzen iekshaa kokaa. Suucina zhaavee un pulee ap 10 reizeem.
Kādus gadus atpakaļ MMD bija intervija ar nažu meistaru V.U.(Vladi).Viņš ļoti labi izskaidrojā kā ir jāapstrādā koka detaļas ar eļlu."Isumā apmēram sekooši: ieliek koka detaļu nermētiski noslēdzamā tvertnē no kuras izsūknē gaisu( uztaisa vakumu), pēc zināma laika 1-3 dienas tvertni atver, ielej eļlu aiztaisa un iepumpē gaisu 3-5 BARus un notur vēl kādu dieniņu. Kad detaļu izņem laukā tā pāris dienas vēl " atsvīst" respektīvi no tās nāk laukā liekā eļla. Rezultāts fantastisks . Otrs, ne tik labs , variants ir kola detaļu vārīt eļļā apm 20-30 min . Arī ļoti labs rezulats.Vienīgi eļļu vajag daudz un arī piemērotu trauku vajag.Kad būsiet izmēģinājuši vienu no šīm meodēm sapratīsiet, ka visa tā smērēšana un bezgalīgā pulēšana ir samērā liels fufelis.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
29.11.2011. 09:31
Mārci - kā Tev šķiet, vai šāda apiešanās ar sausu koku (vakuums, spiediens, eļļa) nenograuj koksnes struktūru un attiecīgi mehānisko izturību? Jo tādējādi eļļa "nesaiet kopā" ar koksni molekulārā līmenī, bet tiek iespiesta starp šķiedrām. Manuprāt tādējādi var taisīt svečturus un citus dekoratīvus elementus nevis ieroču daļas, kurām tomēr jāiztur pamatīgas slodzes - pie pirmā šāviena var skalos sašķīst. Tad labāk (drošāk) ar lodlampu, smilšpapīru un laku nekā šādi.
Tieši tas jau ir vajadzīgs, lai eļļa iespiestos pēc iespējas dziļāk kokā starp šķiedrām.Molekulārā līmenī diezvai izdosies koku ar eļļu savienot, janu vienīgi ar emulgatoru un sekojošu presēšanu.Vispār neesmu ķīmiķis,bet nažu spali pēc augstākminētās metodes iznākot zvērīgi.Varat uzjautāt arī kalējam Krišam (forumā).
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
29.11.2011. 12:31
Mērtiņ - tieši tas ("pēc iespējas dziļāk" un "starp šķiedrām") arī ir bīstami! Tas nozīmē, ka koksnes šķiedras ir viena no otras atdalītas ar lubrikantu! Kāda tur vairs mehāniskā izturība? Vajadzīga ir efektīva laides aizsardzība pret atmosfēras iedarbību plus vizuālais izskats un nekas(!) vairāk - tātad atliektiem galiem pietiek ar labi apstrādātu slāni pāris milimetru biezumā un nav nekādas nepieciešamības sagraut koksnes struktūru caur un cauri.
Es plinti tīrot pārlaižu ar to pašu ieroču eļļu arī pār koka detaļām.
Ellja protams ir laba izveele, bet lai dabuutu spoguli ir meerkakja darbs un ne ar tiiru linseeklu ellju.
Juris, linseeklu ellja ir taas fignjas sastaavaa, bet taa nav plika linseeklu ellja.
Par birchwood, nu kaukaa mani nepaarliecinaaja vinjas aizsargspeejas pret mitrumu. Straadaat viegli, man pat ir visi sealeri utt no vinjiem.
Es paliku pie Pilkington Classic gunstock finish. Dabonams protams tikai USA. midwayusa.com
Savaa laikaa ljoti daudz laiku pateereeju mekleejumos.
Es vinju gan biju sapuleejis taa kaa spoguli :)
Man vinjam nepatika arii tas, ka vinjsh tomeer neiesuucas dzilji ... rspektiivi augsheejaa kaartinja jau ir ok, bet dziljaak koks nav piesuucinaats.
To pilkingtonu (dazhaadu ellju mikslis) shkjaida ar vaitspirtu un tad dzen iekshaa kokaa. Suucina zhaavee un pulee ap 10 reizeem.