Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik maksā medības? :))

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 15.12.2011. 08:51

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
14.12.2011. 12:38
Uģi,nu kāpēc tu tā? "....arvien vairāk vot šādu ambīciju pārņemtu asu un brendu fanu savarošanās....",un tālāk pats no sevis, ...sāk kolektīvu dalīt mūsējos un jūsējos.Vai tikai Tu neesi tas,kurš ik katru reizi,ja kāds forumā pajautā par krievu ieročiem, tūlīt meties virsū.Savu mantoto iženi pārrakstīju dēlam,to pašu,kurai neskatoties uz daudzajiem gadiem,stobri spīd un laistās un zvēri ir nomedīti tik cik Tev pat sapņos nerādās.Līdz pagājušajai sestdienai varēju atļauties katru nedēļu, no Cēsīm aizbraukt uz Latgales kolektīvu, (Cēsis-Strūžāni-Cēsis)medībās,taču man pat prātā neienāktu pajautāt vecajam "bukam",kāpēc viņš nenopērk oranži spilgto cepuri,bet piedalās medībās ziemas cepurē,kurai apkārt ir sarkana lenta.Cēsu puses kolektīvā" džipistu" un "brendistu" pietiek,bet viņi arī dzen un lauž savus džipus pa vistrakākajām dūkstīm un celmiem,ka reizēm to autiņu žēl paliek.To netīrību no kravas kastēm arī jātīra pašiem,bet lielākā daļa no viņiem nemāca citus kā dzīvot.Un jautājums:"Cik izmaksā medības?"nav korekts,jo vieniem tās būs lētākas citiem dārgākas.Vieni lenc,turpretī citi tikai aizbrauc vai vēl lētāk-viņus aizved un nostāda uz masta.Citi pulcēšanās vietai būs tuvāk citi tālāk.Izlietotais naudas daudzums ir atkarīgs no tā cik es pats esmu "slims" un cik mana dzīve ir pakārtota medībām.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2024-02-08 18:48
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IŽ27E Winchester SXR3006
Suņi: Latvijas dzinējs.
Medību trofejas: 7
14.12.2011. 11:47
:) Skaudība vai naids apslēptā viedā bija un būs,jo ~50% "godīgie" darboņi,uzņēmēji un ierēdņi savus milzu līdzekļus nav nopelnījuši godīgi.( Visu cieņu tiem kas ar savu darbu,vai zināšanām ir savu dzīvi padarījuši labāku!) Paši ļoti labi zinam kur tiekam apzagti(dažādi šaubīgi iepirkumi valsts konkursos,pazudušie milijoni,dažu priviliģēto elektroenerģijas bizness,PVN kačātāji,u.t.t.) Kā lai ciena? :) Vēl joprojām,kopš padomju laikiem, dzīvojam ar domu ka,Valsts apzagšana nav noziegums. Ja apzog valsit,tātad apzog arī mani,diemžēl tāda ir realitāte,un nevajag stāstīt ka tie tur no augšas,tie ir tepat mums blakām.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
14.12.2011. 11:31
galīgi man pie kajas, kas kadam mugura, vai ar ko brauc un ko šauj, kā iepriekš teicu, ja tas netraucē kopējam procesam

Nu bet par ko tad es? Par to pašu jau! Vienkārši man dažreiz liekas, ka cilvēki tos, kuri kā jau teici ir fanāti un medībām tērē pat ļoti daudz, uzskata par kādiem tur biezajiem un iedomīgajiem utt. Nu nav tā...
Un pa lielam jau tas viedoklis nemaz tik atšķirīgs nav!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
14.12.2011. 09:58
Kaut kads sviests, vienos vārtos, lai tā būtu :))) paliksims katrs pie sava viedokļa, es nezinu Tavu realitāti, Tu manu, bet par skaudību, galīgi man pie kajas, kas kadam mugura, vai ar ko brauc un ko šauj, kā iepriekš teicu, ja tas netraucē kopējam procesam, viss notiekas un atbilst likuma normām.
Tikai vairāk realitātē esmu novērojis, kas attiecās un nosmērēšanos un dzīvnieku pārvešanu ar auto, vairāk piekrītu Edgara teiktajam... Uģi, kalab tad tas dzīvē tā sanāk???? Ja jau tas deguns tik zemu, un otriem skauž???? ( šoreis te nebija doma par lietas fanātiem, jo tiem tiešām viss pakārtots lietai).
Te esmu nonācis pie secinājuma, ka tomēr ļoti dažādi kolektīvi esam, analogi sabiedrībai un šis dienas situācijai, visās jomās..
Uģis
Uģis
14.12.2011. 09:46
Redzi Raimond šeit arī parādās gan tava aprobežotība (Tu pat nespēj uztvert ko es rakstīju - kurš Tev māca ko vilkt - es uzdevu jautājumu tikai) gan kaut kāds apslēpts naids pret cilvēkiem, kuri ir materiāli situētāki par Tevi. To mēdz arī saukt par SKAUDĪBU!
Es pat teiktu ka konflikts rodas ne tapēc ka tam turīgajam ir "deguns gaisā", bet gan tādēļ, ka tādiem kā Tu jau sākumā pret materiāli situētāku cilvēku ir naids un nesaprotams riebums! Kādēļ? Tādēļ, ka viņš tāpāt kā Tu strādā - pieļauju ka tikpat smagi kā Tu!
Ceru ka tagad saprati, ja nē - tad nu problēma ir Tevī nevis kādā, kurš ģērbies kā no skatloga!
Un tāpat nesaprotu kāds sakars ekipējumam ar cilvēku kā tādu!
Ja esi LOHS GoreTex tad tāds pats arī paliksi FUFAIKĀ - FUFAIKA nav burvju apmetnis, kas palīdz mainīties!!!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
14.12.2011. 08:39
Uģi!
Ja visiem būtu labi apmaksāts darbs tad jā visi varētu staigāt tajos pašo gorteksos un medīties ar brendu ieročiem, bet diemžēl ja paņemt to pašu Latgali, tad pagrūti laukos atrast labi apmaksātu darbu un pie tam visiem nepietiks tā labā darbiņa, ir taču kaut kam arī jādara melnie darbi. Mana kolektīvā ir ļoti daudz tādu kas nevar vienkarši atļauties to pašu gorteksu, staigā protams ne vecajās pufaikās, bet ko varēja atļauties, un nekas neko neapceļ, jo zinām ka tagad ir īpaši pēdejos gados vispār pagrūti iet ar to naudiņu!!!
Pie tam atļaušos vienreiz pieminēt Lemberga teicienu. Viņš smējās par Rīgas kungiem kuri žēlojās ka Latvijā iestājās krīze. Viņš atbildēja ko tur raudas par to krīzi, Latgale jau no 90 gadiem kā bija krīzē tā arī palika, to trekno gadu var teikt nebija. Tā un ir diemžēl :(
Nav starpības par to kā cilvēks ir apģērbts, bet galvenais kas tieši viņš ir un kādas iekšas. Tiešām maz esmu redzējis tādu gortek nēsātājus kas bez problēmām paņemtu netīro kartupeļu maisu un aiznestu to pāris simti metri līdz barotavai un vēlāk nelamātos ka re izsmērējis savu skaisto apģērbu :( Bet protams ir arī kam pie vienas vietas tas viss. Zinu vienu koletkīvu kur vienam vecim jauns auto nenokalpo ilgāk par trim gadiem, jo pēc trim gadiem tā ir vienkārši norakstāma, un ar to tiešām viņš par visiem 300% izmanto medībās. Kā saka pirku priekš medībām tādat arī to jāizmanto pa pilnai klapei, bet nevis tikai tikt līdz medību namiņam!!!!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
14.12.2011. 08:35
Es atceros vienu, ka eju medībās, sporta un savas patikšanas pēc, + vēl iegūstu gaļu un trofeju, un pilnigi pasutu vienu maju tālāk, tos, kuri man te tagad sāks mācīt kādas krāsas kreklu uzvilkt vai kuras firmas laķenes. Man pietiek ar to, ka varu lepoties, ka vēl pagaidām varu medībās piedalīties.
Savukārt, ar vien vairāk vot šādu ambīciju pārņemtu asu un brendu fanu savairošanās, laikam pietuvinās šī procesa apstāšanos, tapēc arī laikam vairs neizradu izbrīnu par dīvainiem punktiem, kas jāiestūķē likumos un rāmjos.
Uģi, Tev taču neviens neaizliedz staigāt, kā no kataloga, vari, ir iespējas uz priekšu. Ekipējums - tiešā veidā atspoguļo īpašnieka personību un situētību un pie viena arī plātību, diemžēl! Un līdz ar to nāk domstarpības, nepiekāpšanās, kolektīvu purgāšana.
Uģis
Uģis
13.12.2011. 23:14
Labi viss OK, bet kapeec tieshi tas "dulburis" ir tas ar GoreTex? Varbuut tieshi otraadi? IMHO, bet man liekas, ka dulburis ir tas, kursh pa 20 gadiem nevar sakraat naudu vienam kaartiigam apgeerbam un plintei! Ne dulburis taadeel ka slikts cilveeks, bet gan taadeel, ka nav neerti uz atpuutu ierasties "kak papala"... Labi kameer jauns un nav naudas un gribaas un veel viskautkas, bet nu peec gadiem!
Un atcerieties vienu, ka nav jaalepojas ar to kaa jums nav, bet gan ar to kas jums ir!!! ;)
P.S. Un kaads vispaar ekipeejumam sakars ar mednieku kaa cilveeku?
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-27 11:21
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
Medību trofejas: 1
13.12.2011. 21:38
Man ir speciālā un mīļā fufaika. Tāda diezgan tizla un bez nekādām medībām atbilstošām krāsām, bet dambjus ārdot, un netīrus maisus ar barību uz muguras nesot, mani vēl neviens zvērs nav apsmējis. Starp citu, pie dīrāšanas redzot kādi ir naži medniekiem, parāsti, visātrāk dīrājas ar tiem lētajiem un notrītajiem.
Ir skaisti, kad medību tērpā sanāk laba kompānija pasēž uz lūri vai ko citu, bet tās ir medību svētku reizes. Katru dienu jau neviens arī uzvalkā nestaigā :)
Armands
Armands
Pēdējo reizi manīts 2020-04-24 15:03
Lietotāja statuss: Lietotājs
13.12.2011. 16:37
Raimond +10.Ja esi normāls vecis manis pēc tev var būt puifaka un kautvai vectēva gumijnieki,bet dulburi nekāds gortex nenoslēps.