Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
05.05.2008. 20:10
Nāk ārā tikai pēc desmitiem. Mans čoms nomedīja kuilīti kādas 15 minūtes pāri desmitiem, es pusvienpadsmitos. Laiks bija ideāls! Gandrīz bezvējš, putniņi apklusa un tad kā spoks klusi izslīdēja melns traips. Paskatījos ķīķerī- ir vieninieks. Tad sāka riet buks un šis atkal krūmos. Pēc minūtēm desmit skatos atkal kustība uz lauciņa kantes. Ieplecoju, skatos optikā kā šis paskrien, apstājas, paskrien, apstājas paskrien , apstājas un bums- kvī....
Nu tagad ar tiem vieniniekiem jauzmanas. Pazina sedejis iznak viens liels ruksis. nekadu kviecienu vai citu skanu. Kautkads sestais prats pateicis lai nesauj. Nakosaja vakara tas pats cucis tikai jau ar 7 ruksseniem. Ta ka uzmanaties. Es nosedeju neko neredzeju. kolega nosava perno ruksi blakam.
Pagājušo gad uz atklāšanu es biju 100% pārliecināts,ka šauju pa kuili....taču pēc šāviena pamuka mazie sivēni.....:( Vēl tagad sūdīgi ap dūšu.
Uzskatu,ka 1 maijs ir par agru cūku medībām,uz postījumiem vēl jā.A tā no 1 jūnija būtu normāli.
Andris + ,ja tikai nav virs 200m
Valter,jūnijā vel grūtāk pārliecināties,jo zāle garāka,visi krūmi sazaļojuši.
1 maija rītā lēnām gāju pa meža stigu gar izcirtumu ,te dzirdu kāds laužās caur avenāju,adrošinu,ielieku plecā,gaidu,parādās melnais palaižu līdz grāvja malai,bližu gatavs,pasperu soli atkal troksnis,pārlādēju ,gaidu,nāk toč uz to pirmo,apstājās kādus 5m no kritušā aiz krūma sacēla ausis,spalvu,es bliest,garām,nu drīzāk lode palika krūmos.Vot tādu pārīti izjaucu .
Tagad sivēni ir mazāki par taksi.1maijā atklāju foreļošanas sezonu.Ejot gar upi uzdūros sivēnmātei....tā uz metriem 25,kad šī sāka rēkt skatījos kur ir sivēni-nu grūti viņus pamanīt.Sīkie augumi pazūd pat pērnajā zālē.A pēc mēneša viņi ir jau krietni lielāki,un daudz lielākas iespējas pamanīt,ka sakustēsies kāds zāles kušķis vai zars.
Uzskatu,ka 1 maijs ir par agru cūku medībām,uz postījumiem vēl jā.A tā no 1 jūnija būtu normāli.
Valter,jūnijā vel grūtāk pārliecināties,jo zāle garāka,visi krūmi sazaļojuši.
1 maija rītā lēnām gāju pa meža stigu gar izcirtumu ,te dzirdu kāds laužās caur avenāju,adrošinu,ielieku plecā,gaidu,parādās melnais palaižu līdz grāvja malai,bližu gatavs,pasperu soli atkal troksnis,pārlādēju ,gaidu,nāk toč uz to pirmo,apstājās kādus 5m no kritušā aiz krūma sacēla ausis,spalvu,es bliest,garām,nu drīzāk lode palika krūmos.Vot tādu pārīti izjaucu .