Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
15.12.2011. 09:50
Sergej - vajadzēja tā viedā pārdevēja (ekstrasensa) feisu nofočēt un salikt šeit forumā atsevišķā sadaļā. Lai es arī jau ieraugot zinātu, ka no šī ir jārauj pēda un nav jēgas kavēt laiku, lai uzzinātu, ka esmu dīvains. To es pats zinu. :)
15.12.2011. 10:02
Mārtiņ, nemāci topošo kolēģi uz muļķībām - lai ņem .222Rem un medī laimīgs. :) .22WMR ir lietojams uz lapsu tikai līdz 100..120metriem un ne kapeiku tālāk arī bezvējā.
Vai nav tā, ka arī medību ieroci var piereģistrēt kā pašaizsardzības ieroci un iegādāties ar pašaizsardzības atļauju?
un kā ir tad, kad pa to lapsu izdara 10 šāvienus? cik saprotu, kruti skaitās, ja trāpa ar pirmo, bet ir tak ieroči kas bliež vairākas lodes uzreiz, ne?
Medību atļauju man ir plāns kaut kad nākotnē iegūt, taču pagaidām jāiztiek ar to, kas ir.
Lasīt diskusijas šajā forumā ir jautrāk nekā anekdotes vai humora raidījumus skatīties TV, tas nu ir fakts. Ir cilvēki kuriem tiešām ieročus nevajag.
Slēpts
15.12.2011. 12:41
Tā gadās ja kursu beigšanas apliecību noperk.
Slēpts
15.12.2011. 13:01
Sergej.
Teorētiski ir iespejams(vismaz pirms 10 gadiem bija) gludstobru ieroci iegādāties pašaizsardībai- bet neticu , ka policija dos atļauju iegādāties to, ja minēsiet iemeslu lapsas...
Bet tas ka Jums būs ierocis , nenozīmē to , ka varēsiet lapsas šaut- ir jābūt nopietnam apdraudējumam, un droši vien par katru šavienu arī būs policijai jāatskaitās..
Tev vienkāršak,būtu tas vistas iežogot un pie žoga nolikt lamatas,nekā lapsu deļ iekulties sūdos vai kļūt pa mednieku.
Te ir izmaksas lai kļutu pa mednieku - http://www.medniekiem.lv/discu...
15.12.2011. 14:19
Medīt drīkst tikai ar ieroci, kurš reģistrēts kā medību. Lai nesodīti drīkstētu uz medījamo dzīvnieku šaut ar citādi reģistrētu ieroci, nāksies pierādīt nepieciešamo aizstāvēšanos. 200metru attālumā tas nekādi nesanāks - rezultātā sods par malumedībām un nost visi reģistrētie ieroči. Vai tas ir vajadzīgs? Domāju, ka ne. Attiecīgi, sākumā jāiziet kursi topošajiem medniekiem, jānoliek eksāmens, jāiegādājas un kā medību jāpiereģistrē ierocis, jānoreģistrē savs medību iecirknis vai jāpiesmērējas ap māju medījošajiem medniekiem. Viss.
un kā ir tad, kad pa to lapsu izdara 10 šāvienus? cik saprotu, kruti skaitās, ja trāpa ar pirmo, bet ir tak ieroči kas bliež vairākas lodes uzreiz, ne?
Medību atļauju man ir plāns kaut kad nākotnē iegūt, taču pagaidām jāiztiek ar to, kas ir.
Teorētiski ir iespejams(vismaz pirms 10 gadiem bija) gludstobru ieroci iegādāties pašaizsardībai- bet neticu , ka policija dos atļauju iegādāties to, ja minēsiet iemeslu lapsas...
Bet tas ka Jums būs ierocis , nenozīmē to , ka varēsiet lapsas šaut- ir jābūt nopietnam apdraudējumam, un droši vien par katru šavienu arī būs policijai jāatskaitās..
Te ir izmaksas lai kļutu pa mednieku - http://www.medniekiem.lv/discu...