Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - karabínes izvéle

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 62 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.03.2023. 20:59

Slēpts
15.03.2021. 22:28
Savage šautuvē no 100m papīrā nevarēju trāpīt
Teiksim godīgi - vienkārši nemāki sajust un šaut ar Savage Accutriger. Tur nav pie vainas plinte, vai tās iespējām, vienkārši nedaudz jāsajūt kā ar to šauj. Jā, es ar vītnes eksāmenu liekot dabūju pārlikt, jo neizspiedu acutriger mēlīti, un pēc tam norāvu. Tagad, kad pašam man ir divas Savage un viena CZ - nekādu problēmu. Visas šauj 1/2 MOA ja es izdaru savu daļu, un patronas nav beigtas (jā, arī tādas mēdz gadīties rimfire). Par rūsēšanu -liela diršana. Izmantojot normālu eļļu nekādas problēmas. Jautājumā kas labāks - labāks būs tas kas vairāk atbilst augumam un ļauj ātri un precīzi notēmēt. Ja svarīgi nauda - ar Axis tāpat trāpīsi. Bet iesaku saskaitīt kopā visu - plinti, vītni (ar laiku tāpat uzliksi), kronšteinus, optiku (ja budžets no svara - tas pats Vector Optics 1-6x24 būs labs, ja dzinējmedībām vajag). Tad arī sapratīs ko jāpērk.
Gatis Bināts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-22 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
16.03.2021. 01:02
Jānis Vesets, vēl nedaudz iztēles un Pulicera balva ir garantēta! :)
Ieliec saiti kur ASV var iegādāties SAVAGE par 150 USD!!!
Budžeta klases ieroči ir vispopulārākie visā pasaulē un ar tiem var medīt tikpat veiksmīgi kā ar super dārgiem!
Slēpts
16.03.2021. 01:58
Vītnes šaušanas eksāmenu kārtoju Kandavā ar Savage Accutriger.
Pirms tam šaušanas māksla bij gaisenes līmenī. Dažas dienas pirms eksāmena, trenniņa un karabīnes saprašanas pēc, šautuvē izbliezu eksàmenam paredzēto patronu daudzumu. Dapratu, kas ir kas. Nepieciešamie punkti jau tad savācās ,lai eksāmens būtu nokārtots. Eksāmena dienā savācās 72. p. Labi, ja pirms tam ir turēts rokā kāds krievu šaujamierocis, kuram nospiediens ir jāizjūt. Sākuma tukšais, garais un tam sekojošais drusku smagāks, īsāks palaišanas gājiens, tad ne kādas stipras atšķirības Savagei nav. Jau no pirmā, rokā paņemšanas brīža, saprstu, Savage nav manā gaumē. Bet tākā par gaumi nestrīdās, apčamdiju vairākos med.veikalos visādu marku budžeta klases med.karabīnes un izvēlējod CZ. Nu jau manā seifā ir 3.daž.kal. CZ med.karabīnes. Ļoti apmierināts arr savu izvēli.(CZ jau daudz kas kā Mauzerim).
Med. kolēģim atkal visas karabīnes Savage.
Vajag apčamdīt vairākas plintes un gan jau sapratīsi, kuru gribas vēl un vēl. Nu tā pat kā ar sievietēm...
Slēpts
16.03.2021. 02:21
Vienā dienā mēs 3. draugi, jaunie, topošie mednieki, kārtojām vītnes eksāmenu. Šobrīd manā med.skapī glabājas CZ karabīnes, otram čomam Savage, trešajam Browning karabīnes. Visi savas plintes slavējam un veiksmīgi medījam.
(Pa retam nešauj garām tik tie, kas vispār nešauj. Sliktam dejotājam arī pauti traucē..)
Slēpts
16.03.2021. 08:10
ja spiežot krusts aiziet kosmosā un nav trāpīts pat lapā, tad tur nav vainīgs nospiediena spēks
Slēpts
16.03.2021. 08:39
No manas puses būtiskākais iebildums pret Savage Axis ir plastmasas laide bez alumīnija bloka. Kad gribēsies šaut precīzi (krietni precīzāk kā medības ir nepieciešams) to jutīs. Beigsies ar nomainītu laidi vai visu plinti.
Gunārs Pastars
Gunārs Pastars
Pēdējo reizi manīts 2024-03-04 07:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Mētriena
Medību stāžs: 5 gadi
Aprīkojums: Haenel Jaeger 10 .223rem,Savage axis .30-06sprg. baikal mp-18, Izh-27x2, Savage FVXP .22lr
Medību trofejas: 2
16.03.2021. 09:34
Savage axis nopirku pirms nepilniem 7gadiem, jo nu šausmīgi gribējās karabīni, bet krāt negribējās nemaz vairs, kā arī esmu plastmasas laidņu piekritējs un šī plinte kā reizi bija ar plastmasas laidni.
Bez accutrigger, kas man liekas vēl nebija pie mums parādījies nemaz.
Kamēr nebija drošīnātāja/gaiļa atspere nomainīta, nospiediens bija nepatīkams.
Bet nu pēc ~900 izšautām patronām, nenožēloju ka nopirku šo ieroci. .30-06, un ar savage laidnes amortizatoru atsitiens bija daudz patīkamāks nekā daudzām citām plintēm, ko biju paspējis patestēt.
Un par precizitāti nu galīgi nevar sūdzēties. Ierocis ir precīzs. Jāsaka gan, pirms atsperes nomaiņas, šaujot bez atbalsta tik tiešām dažreiz sanāca norauti šāvieni, bet nu tajā laikā es vēl arī nepratu ne tuvu labi šaut. Tādēļ ja bija iespēja vienmēr meklēju pret ko atbalstīt ieroci, lai var daudz kontrolētāk izšaut.
Jebkurā gadījumā, neko būtiski sliktu nevaru teikt par savage.
Sīki mīnusi -
-laidnei ir lētuma sajūta (diezgan loģiski, par tādu cenu).
-pēc medībām lietainā laikā uzreiz kā tieku mājās, iesmērēju ar ballistol metāla daļas, jo plinte sāk rūsēt diezgan ātri pēc saskares ar ūdeni.
Pēc pāris gadiem nopirku vēl arī Savage MARK II FVXP maseni, ar acutrigger un par to vispār prieks, I' bebriem i' treniņiem perfekta.
Slēpts
16.03.2021. 09:41
iesmērēju ar ballistol metāla daļas, jo plinte sāk rūsēt diezgan ātri pēc saskares ar ūdeni.

Nesmērē ar Ballistol bet kaut ko noturīgāku - Xado konservējošo eļļu https://xado.lv/lv/sredstva-dl... vai Barricade https://www.jahipaun.lv/intern... Nebūs pēc lietus strauji jādomā par eļļošanu.
Gunārs Pastars
Gunārs Pastars
Pēdējo reizi manīts 2024-03-04 07:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Mētriena
Medību stāžs: 5 gadi
Aprīkojums: Haenel Jaeger 10 .223rem,Savage axis .30-06sprg. baikal mp-18, Izh-27x2, Savage FVXP .22lr
Medību trofejas: 2
16.03.2021. 11:23
Nesmērē ar Ballistol bet kaut ko noturīgāku - Xado konservējošo eļļu https://xado.lv/lv/sredstva-dl... vai Barricade https://www.jahipaun.lv/intern... Nebūs pēc lietus strauji jādomā par eļļošanu.

Paldies, būs jāpamēģina.
Slēpts
16.03.2021. 13:38
Kāpēc neizvēlējos Browningu? Nospiediens un aizslēga darbība tam ok. Stobrs arī. Glīti viss nostrādāts.Vītne stobra galā, ok. Bet plastmasas laide nepatika, graboša. Tā kā vēlējos 3006 kal., uzticību neraisija ar mazām skrūvītēm pieskrūvējama divdaļīga wiiver sliede.
Savage negāja pie sirds pilnīgi viss. Sākot ar plastmasas laidi, taporno metāla daļu izpildi, un beidzot divdaļīgais nospiediens.
Manai CZ vienīgais mīnuss ir mauzertipa aizslēgs, kas jāiemācās pārvilkt un tad tur nekas neķerās. Viss pārējais par 900€ naudiņām, ļoti ok. Nospiediens un šnellers vispār super. Varēja būt vītne stobra galā, bet tajos laikos, kad pirku šo karabīni, likums to neatbalstija..
(neesu ieroču specis, tāpēc tas ir tikai manas subjektīvs spriedelējums)