Domāju ka kaut kas nav normāli ar teoriju,Dundura kungs vienmēr uzsver ka dabū ātrumu pie tik maza spiediena,nezinu vai tas ir pareizi!Spiedienam jābūt optimālam,tas nevar būt par augstu un arī par zemu ne.Neesmu tik liels teorētiķis un eksperimentators,bet rokoties pa internetu un salīdzinot pulverus ar kuriem citas pasaules firmas lādē gludstobra munīciju ievēroju ka visi lieto apmēram 2 pakāpes ātrāk degošu pulveri ,kā tiek pielietots DDupleksa munīcijā.Tas protams ir nosacīti(izmantoju vihtavuori un lee uzrādītos datus).Piemēram par spiediena nepietiekamību un sārņu rašanos,kad vēl daudzus gadus atpakaļ tikko pats sāku lādēt gludstobra munīciju,konstatēju ka pulveris pilnībā nesadeg ja ir par plānu pulvera šeibe,tātad neveidojās normāls spiediens un līdz ar to degšanas ātrums.Kā teica leģendārā personība V.I.Čapajevs-loģika dzelžaina lieta!:D:D:D
Man ir simsons, kam poļeva un monolīti iet labu gabalu pa kreisi un uz leju. Ar pašlēdētu diabolo precīzi pa centru. Bet lodes jau nav sievas, kad viena munīcija visiem ieročiem pa kreisi velk :D
....
Man atkal Poļeva metā pa visu mērķi, bet Monolīts iet pa kreisi uz leju. Izmēģināju Dupleksa sporta, tās lidoja labi, viss ap centru, bet leišu Leader tomēr lido blīvāk. Brālim savukārt iet tikai ar Poļevu un vēl padomju laikos taisītajiem Blondo kloniem.
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
24.12.2011. 15:06
vītnei, ja esi redzējis, tad ir tādas biezas grāmatas ar receptēm, Dupleksam, tad būtībā vajadzētu izdarīt to pašu ar savām lodēm min max devas, pāris pulvera markas, ātrumi, spiedieni = čakars, labāk atsevišķi nedodam :D
Redz kā sanāk....kādreiz, gadus 20 un mazliet vairāk, manā un ne tikai, kolektīvā parādījās pirmās "dzelzenes". Tikai plastmasas "jostiņu" vietā bija svina. Lādējām, saprotams, ar SOKOL, jo cita nemaz nebija. Kādam kas pārsprāga, saplīsa vai šķībi gāja? Neatceros. Rezultāts vienmēr bija exelents. Jā atsitiens, jā, iespējams, spiediens par augstu, bet tā bija munīcija uz kuru varēja paļauties. Faktiski mana pers. bēda par to, ka vēlos lietot tēraudu, bet nau STABILITĀTES. Monolit iet, strādā labi, bet....nekad nezini kad būs nākamais pļurkššš. Viss mans teiktais ir tikai no pers. pieredzes. Atradīšu savos krājumos un ielikšu bildi.
Bet vispār tēma bija par to ka Andris uzaicina piedalīties fotokonkursā,negācijas katram vairāk paliek atmiņā,arī man.Tomēr jāatzīst ka pašas lodes īpašības ir neaizstājamas,cepuri nost!Gan jau ar laiku uzradīsies konkurence un kad sāks dibens svilt piedomās par nepilnībām ražošanā.Galu galā ir tak Ziemassvētki,beigsim būt Latvieši sliktajā nozīmē,ir tak tik daudz labu lietu,tai skaitā arī doma par fotokonkursu.Priecīgus Ziemassvētkus!
Dzintars mani izgāza no čībām- pirmo reizi ko tādu, no tevis dzirdu. Kaut kas tika pretējs tavam ierastajam izsmalcinātajam sarkasmam, vai arī geju piesaukšanai. Pie velna, ir taču Ziemassvētki!
Tāpēc arī pateikšu, ka ar manu iženīti monolīti iet tīri glīti, un no manis nopirktajām 50 lodēm vēl neviens " pļurkšķis" nav bijis, kā arī pagāšnedēļ manam tēvam duplets dzinējmedībās, un neticēsiet, bet tieši ar monolītiem :)
Rīt braucu uz šautuvi izprovēt savus gara darbus,ja vismaz ciešami ies,sveci zem pūra neturēšu,ja ne,nu atvainojiet,labāk klusēšu.Ivanova lode ir zināma,divas lietas kas liek skeptiski skatīties,pirmais nav stabilizējošās astes(prapis atdalās),otrs-divdaļīgais konteiners,mēdz gadīties ka laicīgi neatdalās un lode aiziet uz sāniem.Vispār tā ir jau sen pazīstamā Rupeikina lode,kuru jau sen paši virpoja Latvijā no misiņa un lika skrošu konteinerā.Jāatzīst,dzinējmedībās pietiekoši laba.
....
Man atkal Poļeva metā pa visu mērķi, bet Monolīts iet pa kreisi uz leju. Izmēģināju Dupleksa sporta, tās lidoja labi, viss ap centru, bet leišu Leader tomēr lido blīvāk. Brālim savukārt iet tikai ar Poļevu un vēl padomju laikos taisītajiem Blondo kloniem.
Gadījumā nešaujat ar horizontālo no labā stobra???
Redz kā sanāk....kādreiz, gadus 20 un mazliet vairāk, manā un ne tikai, kolektīvā parādījās pirmās "dzelzenes". Tikai plastmasas "jostiņu" vietā bija svina. Lādējām, saprotams, ar SOKOL, jo cita nemaz nebija. Kādam kas pārsprāga, saplīsa vai šķībi gāja? Neatceros. Rezultāts vienmēr bija exelents. Jā atsitiens, jā, iespējams, spiediens par augstu, bet tā bija munīcija uz kuru varēja paļauties. Faktiski mana pers. bēda par to, ka vēlos lietot tēraudu, bet nau STABILITĀTES. Monolit iet, strādā labi, bet....nekad nezini kad būs nākamais pļurkššš. Viss mans teiktais ir tikai no pers. pieredzes. Atradīšu savos krājumos un ielikšu bildi.
Tāpēc arī pateikšu, ka ar manu iženīti monolīti iet tīri glīti, un no manis nopirktajām 50 lodēm vēl neviens " pļurkšķis" nav bijis, kā arī pagāšnedēļ manam tēvam duplets dzinējmedībās, un neticēsiet, bet tieši ar monolītiem :)