Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
08.05.2008. 23:37
Mārtiņš Akermanis! Interesanti zināt "speciālista " viedokli par to kas ir neatbilstošs ciršanas vecums, vai izmērs (diametrs)????
P.S. Un pastarpināts jautājums- kur skatījās Valsts Meža dienests izsniedzot ciršanas apliecinājumu šādām netbilstpošām cirtēm? Lūdzu personīgu "speciālista"viedokli!
08.05.2008. 23:41
Andrim Grīniņam pārdomām statistiku! Ja nemaldos 90 tajos gados Latvijā mežu platība sasniedza 93% no teritorijas. Pēc pēdējiem datiem pāri par 50 %!!!! Un vēl- atceries nav bijis vēl neviens gads kad būtu izcirsts viss dabīgais koksnes pieaugums!!! Bet iespējams ka tu zini vairāk par mani, nestrīdēšos...
Jānis Bārs, Šodien, 21:35
Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 21:40
Mjāaaa ... Ornitologs vairs nav profesija, tagad tā ir diagnoze. :(
Esmu mežsaimnieks, reāli strādāju mežā ikdienā jau kuro gadu, orientējos situācijā un par šo tēmu varētu rakstīt līdz stīviem pirkstiem - ja man kāds pajautātu. Dīvaini, ka neviens nejautā .... tikai pūš savu glupo nezinīša miglu. Nav kauns nezināt, ir kauns negribēt zināt = ir kauns būt šādiem "dabas draugiem".
Sargāsim dabu no dabas sargiem!
Mans jautājums Jums: vai Jūs uzskatat, ka mežu izciršana Latvijā rit normas robežās un nebūtu nepieciešamas pārmaiņas?
Andrim zariņam:
1. vai Jums redze ir OK? Kurā vietā textā minēts vārds "speciālists"?
2. es neuzskatu, ka normāli ir tas, ka no meža diezgan lielā apjomā tiek izcirsti koki, kuru diametrs nav sasniedzis pat 28 cm diametrā.
09.05.2008. 00:05
Neiešu sevi te mocīt ar veltīgām lekcijām. Iesaku izlasīt tādu mazu grāmatiņu, ja nemaldos "Padomi meža īpašniekiem" vai kas tamlīdzīgs, tur ir vis uzrakstīts, vienkārši un saprotami. Par ciršu veidie, ciršanas vecumiem, apsaimniekošanas plānu, mežu atjaunošanu un vēl daudzi derīgi padomi. Man piemēram nekad nav ienācis prātā izteikt viedokli par ķirurgu modernajām darba metodēm, kaut arī droši vien ja saspringtu varētu arī kādu muļķīgu padomu noformulēt...
Bet diemžēl ir specialitātes un nozares kurās speciālisti ir visi, nobrauc pa lielceļu gar mežu un viedoklis gatavs. Lai nebūtu domstarpības esmu mežinieks trešajā paaudzē, tur arī esmu izaudzis (mežā). Tākā ierosinu apspriest sēņošanu vai ogošanu tur patiešām viedoklis var būt jebkuram...
P.S. Un pastarpināts jautājums- kur skatījās Valsts Meža dienests izsniedzot ciršanas apliecinājumu šādām netbilstpošām cirtēm? Lūdzu personīgu "speciālista"viedokli!
Pēdējo reizi manīts 2008-05-08 21:40
Mjāaaa ... Ornitologs vairs nav profesija, tagad tā ir diagnoze. :(
Esmu mežsaimnieks, reāli strādāju mežā ikdienā jau kuro gadu, orientējos situācijā un par šo tēmu varētu rakstīt līdz stīviem pirkstiem - ja man kāds pajautātu. Dīvaini, ka neviens nejautā .... tikai pūš savu glupo nezinīša miglu. Nav kauns nezināt, ir kauns negribēt zināt = ir kauns būt šādiem "dabas draugiem".
Sargāsim dabu no dabas sargiem!
Mans jautājums Jums: vai Jūs uzskatat, ka mežu izciršana Latvijā rit normas robežās un nebūtu nepieciešamas pārmaiņas?
1. vai Jums redze ir OK? Kurā vietā textā minēts vārds "speciālists"?
2. es neuzskatu, ka normāli ir tas, ka no meža diezgan lielā apjomā tiek izcirsti koki, kuru diametrs nav sasniedzis pat 28 cm diametrā.
Bet diemžēl ir specialitātes un nozares kurās speciālisti ir visi, nobrauc pa lielceļu gar mežu un viedoklis gatavs. Lai nebūtu domstarpības esmu mežinieks trešajā paaudzē, tur arī esmu izaudzis (mežā). Tākā ierosinu apspriest sēņošanu vai ogošanu tur patiešām viedoklis var būt jebkuram...