Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mežu izciršana

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2011. 10:21

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.05.2008. 21:31
Klau Jāzep! Vai tev patiešām liekas ka papildus aizliegumi līdzēs tevis aprakstītajā situācijā, kurā VMD acīmredzot nespēj (negrib) izkontrolēt esošo normu izpildi? Atbildi lūdzu liekot roku uz sirds...
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
09.05.2008. 21:52
Andri. Neesmu ne tuvu specam meža jautājumos,bet tomēr šaubos,vai Tevis minētais Šmits, cīņu ar mizgraužiem ieteiktu,pieņemsim tagat,maijā?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
09.05.2008. 23:09
meza audz ir jacert tad kad vina vairs neaug. Jo ja mezs vairs nerazo tad vins ir jacert. Jo nav jegas no nikulojosas meza audzes. ari vecums nav ists kriterijs. Ir meza audzes kuras vel 100 gadu vecuma razo. Tam nav nekada sakara ar pavasari vai kadu citu gadalaiku. Protams janem vera tadas lietas ka mizgrauzi, celu kvalitate utt. Vienkars aizliegums ir tikai lai nenormalie dabas sargi varetu pastastit ka ir ko "darijusi" dabas laba. Mezi ir jacert. No medibu viedokla cirsmas ir labas jo 2gadiga cirsma ir laba baribas baze. Cirsmas barojas loti liela dala dzivnieku un putnu. Dzinejmedibas nav kriterijs jo tanis dzivniekus nevar redzet vinu ierastaja vide, jo vini slepjas meza no mednikiem.
Zintis
Zintis
Pēdējo reizi manīts 2019-01-04 18:51
Atrašanās vieta: Bedre
Medību stāžs: HVZ
Aprīkojums: Pamatīgs
Suņi: Džeris
Medību trofejas: 3
10.05.2008. 00:56
Nabaga mežnieciņi! Lasu un raudu! Jūs puiši reāli cīnieties ar vējdzirnavām. Paši redziet kāds ir sabiedrības viedoklis. Ja pat itkā ar mežu saistīti cilvēki (mednieki) šajā forumā atļaujas gvelzt visu kas ienāk prātā par šauri profesionālām tēmām. Piemēram Aivars Lamba varētu pateikt mums kas viņš ir pēc profesijas, jo droši vien mēs viņam neliegsim padomu, vai ne?
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
10.05.2008. 09:49
Es pret aizliegumu , jo mazāk necirtīs,bet cirtīs intensīvāk vasarā un rudenī.
Vosa laikos Latvijas kokpārstrādei ieveda mežu no Karēlijas.
Dzīvnieki neslēpjās no medniekiem ,Jāni,viņi vienkārši dzīvo tur kur ir paika+klussums vai vienkārši paika.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-05-15 15:31
Atrašanās vieta: Riga
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: Blaser R93
Suņi: Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 6
10.05.2008. 17:15
Nu zini slepjas gan. Ja mezam sastajas rinki bars ar brunotiem cilveka sugas parstavjiem jaslepjas gan. Savukart individuali medijo ar pieiesanu loti biezi var redzet dzivniekus cirsmas un laukos.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
10.05.2008. 20:35
Erasms Von Roterdams(Andris) nepūlies - nevajag.
Uvis
Uvis
Pēdējo reizi manīts 2016-05-23 16:35
Atrašanās vieta: Visā Latvijas teritorijā
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: -
Suņi: taksis
10.05.2008. 20:58
viss jau baigi jauki vai pa daudz vai pa maz, to visu uzrāda muusu Latvijas monitorings. Bet tagad ir paceelies jautaajums no zaljajiem, par to kad vispār aizliegt atrasties mežā aprilī vai maijā. Tas ir vel interesantāk nekā meža izciršana, kas nepārsniedz ikgadējo pieaugumu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-01-22 22:04
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 28
Aprīkojums: IŽ-12; TOZ-57T; Benelli Duca di Montefeltro; Sabatti Rover 870 308.win
10.05.2008. 21:09
Diemžēl tā ir taisnība, ka gan mežu īpašniekiem, gan mežistrādātājiem ir pilnīgi pie vienas vietas mednieku necilās intereses mežā. Lielas kailcirtes kuras koplatībā 3 gadu laikā saniedz gandrīz 50% no viena meža kvartāla pagaidām gan nav vēl bieža , taču sastopama parādība. Turklāt kā likums lielākais ciršanas apjoms notiek tiešā ceļa tuvumā, kur ir viegli izvest kokus nevis divus trīs kvartālus nostāk no ceļa. Un tas liek domāt ka galvenais kritērijs pec kura nosaka cirsmas ir viegla peļņa, nevis reāla mežaudžu izvērtēšana. Tāpēc viss ko redzam braucot pa meža ceļu ir nesakoptas izvandītas kailcirtes kurās labākajā gadījumā pēc pāris gadiem starp veciem celmiem iebakstīs kādus stādus un skaitīsies ka mežs ir atjaunots. Arī bebru jautājumā skaidri redzams ka LVM to ir uzstādījusi nevis par kopīgu, bet gan mednieku personīgo problēmu. Tāpēc nebrīnaties, pārgudrie mežcirtēji, ka jūsu dārzinā tiek mesti akmeņi ne tikai no "zaļo", bet arī mednieku puses.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.05.2008. 22:21
Jāni, es esmu mežsaimnieks nevis mežcirtējs. Esmu arī meža īpašnieks. Un kā jau te iepriekš pieminēju izaudzis esmu mežierīkotāju ģimenē. Diemžēl tev tāpat kā citiem ciršanas aizlieguma aizstāvjiem šajā forumā ir viena kopīga iezīme- tu spriedelē par tēmu kura nav tik vienkārša kā tev šķiet. Un normāla argumentēta diskusija mūsu starpā diemžēl neveidosies jo tavi vienīgie argumenti ir emocionāla ņaudēšana un vaidēšana. Gadījumos ja tu ieraugi "nesakoptas izvandītas kailcirtes kurās labākajā gadījumā pēc pāris gadiem starp veciem celmiem iebakstīs kādus stādus" tad man ir jautājums vai esi vērsies ar šo informāciju VMD (valsts meža dienests). Ja tev liekas ka cirsmas izvēlās pēc viņu tuvuma ceļam, tad man vienkārši nav ko komentēt...
P.S. vēl viens šāds inteliģents komentārs un es speciāli tādiem kā tu izveidošu tēmu "Par sēņošanu un ogošanu". Varēsiet žvadzēt uz nebēdu, es netraucēšu un notācijas nelasīšu...