Šodien vārdadienu svin Krista, Kristiāna, Kristiāns, Kristīne, rītdien - Jēkabs, Žaklīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijas Mednieku Kinoloģiskā Apvienība 2012.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 38 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.06.2016. 22:17
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
06.02.2012. 23:05
Aigar, lai piereģistrētos, ir jāizpilda virkne prasību. Acīmredzot, kaut kas nav izpildīts un organizācija piereģistrēta netika.
Uldi. Godīgi sakot, neesmu lietas kursā par bavāriešiem, bet zinu, ka LV audzētāji uztur ciešus kontaktus ar citiem Eiropas audzētājiem, tai skaitā ar Polijas audzētājiem. Šī šķirne Latvijā ir salīdzinoši jauna, bet, cik man zināms, suņi šeit ir ievesti no labām audzētavām. Tā kā tik traki jau, iespējams, nav. Nevajag pirkt suni no visādiem jocīgiem klubiem, kuros var papīrus sazin kādā veidā sakārtot un kuros nevar garantēt par šķirnes tīrību ;) Arī konsultēties nevajag ar "speciālistiem" no šādiem klubiem. Starp citu, arī brāķēts kucēns saņem ciltsrakstus, tikai ar atzīmi- nav izmantojams vaislā. Tā kā par kucēna, kuram nav ciltsraksti izcelsmi var tikai zīlēt, var gadīties, kā ar manu veco taksenīti- māte taksis, tēvs- nelietis :)))
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
07.02.2012. 08:14
Žanna-kādas tur varētu nesaprotamas prasības ,kuras nevarētu izpildīt,tā kā Man bija iespēja pārbaudīt LMKA darbību kopš dibināšanas 2000.5.janvāra ,tās darbību kopumā raksturotu- kā noziedzīgi krāpniecisku(izņemot atsevišķu medību suņu kinologu darbību ,kuri savu kvalifikāciju ieguvuši MMB laikos, un pāris jaunus, kuri zināšanas cenšas iegūt pašmācības ceļā).2011.g.padziļināti izpētīju LKF darbību,mans secinājums-tā nav draudzīga medību suņiem ,bet tā jau ir cita tēma.
Tā kā man nav pieņemama šo abu rganizāciju attieksme pret medību suņu cilcdarbu 2011.gada beigās uz Dālderu bāzes izveidoju medību suņu audzētāju sekciju.Cilcdarba nolikumu izstrādāju un reģistrēju 3 nedēļu laikā......A TE VALDE 5 GUDRINIEKU SASTĀVĀ TO NEVAR IZDARĪT JAU 8 MĒNEŠUS??????
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.02.2012. 12:41
Aigar, neesmu iedziļinājusies šajās prasībās, bet domājams, ka jaunām organizācijām un sen strādājošām organizācijām, kurām ciltsdarbs ir +/- sakārtots, piereģistrēties nav problēmu. Ja jau izdevās piereģistrēties tādai šaubīgai organizācijai, kā BL... (te bij jābūt samulsušam ģīmītim). Pirmais, ko bauda, ir ciltsgrāmata. Liela daļa organizāciju nevarēja piereģistrēties, jo ciltsgrāmats bija nesakārtotas. Bet nu lai LMKA valde atbild saviem biedriem, ne mana cūka, ne mana druva... kas man par daļu?
Nezinu, Aigar, ko Tu domā ar to, ka LKF nav medību suņiem draudzīga organizācija? Man tās darbība +/- apmierina. Protams, arī uz Saules ir plankumi, bet man tiek dota iespēja iegūt izglītību,apmācīt suņus, apmeklēt ar saviem suņiem dažādus kinoloģiskos pasākumus jebkurā pasaules valstī, gan izstādes, gan darba pārbaudes un sacensības. Cits jautājums, ka laika un naudas trūkuma dēļ ne vienmēr ir iespējams šīs iespējas izmantot, bet galvenais jau, lai tādas iespējas tiktu dotas!
Nezinu,
Māris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-29 10:43
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 11
Aprīkojums: Bise
Suņi: Laikas
07.02.2012. 12:42
žēl, ka mēs nevaram sakārtot vienu vietu un otrā ar domas nesakrīt, tiek veidota trešā organizācija, kura nu tieksies būt ideāla!
vai tad esošās organizācijas nevar sakārtot un pilnveidot.
Latvija ir par mazu tik daudzām sabiedriskajām organizāciju, kas veic vienādus mērķus.
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
07.02.2012. 13:19
LMKA NAV biedru, valde NEVIENAM neatskaitās un cik man ir informācija TĀ VISPĀR NESTRĀDĀ....LMKA šogad 05.janvārī nosvinēja(laikam)savu 12.gadskārtu.
Māri-Dālderi nav sabiedriskā organizāqcija ... un šogad svinēs savu 16.gadskārtu.
Latvijā ar medību suņiem var darboties jebkurš,Sabiedriskā org.,Akciju Sab.,SIA,ja nemaldos arī privātpersonas.Vālsts no 01.07.2011 uzlikusi nelielus rāmīšus.
LMKA pārstāv 0,000štrunts mednieku-medību suņu turētāju ,tāpēc A.Cirsim un A.Bondaram NAV NEKĀDU TIESĪBU RUNĀT Latvijas mednieku-medību suņu turētāju vārdā....un tas būtu nopietni jāņem vērā likumdevējiem.
Andris
Pēdējo reizi manīts 2021-12-03 13:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Talsu novads
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ54
08.02.2012. 13:27
Uzdevu jautājumu LDC un viņi sniedza sekojošu atbildi:"No biedrības "Latvijas mednieku kinoloģiskā apvienība" 29.12.2011 ir saņemts iesniegums šķirnes mājas (istabas) dzīvnieku audzētāju organizāciju reģistrēšanai. Lai reģistrētu organizāciju ir jāiesniedz ciltsdarba nolikuma kopija. Sakarā ar to, ka saņemtais ciltsdarba nolikums nav izstrādāts un noformēts atbilstoši dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumiem, nav iespējams to izvērtēt un sniegt atzinumu par organizācijas reģistrēšanu. Biedrība ir informēta"
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
08.02.2012. 15:05
Aigar, ir jūtama Tava nepatika pret LMKA, bet pret šo gribētos iebilst.
LMKA pārstāv 0,000štrunts mednieku-medību suņu turētāju

Ieskaties kaut vai portāla suņu reģistrā, tur 80% suņu ir LMKA. Mana KEL arī.Tad kad iegādājos šo kucīti tad LKF Laikas nepiedāvāja kā tādas. Un LMSK arī neko nevar piedāvāt.
Aigars
Aigars
08.02.2012. 15:39
Jāni-un tad cik to suņu saimnieku ir LMKA BIEDRU????? 99.99% tie ir klienti, nevis biedri ar bals tiesībām.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
08.02.2012. 20:55
Lasu diskusiju, bet mani tomēr māc šaubas vai viss, par ko šeit tiek runāts, ir patiesība. Ar medību suņiem darbojos jau labu laiku, tādēļ kaut kāds viedoklis(skats no malas) man ir izveidojies. Tieši M.Kalniņa laikā es jutu, ka LMKA notika kaut kāda dzīvība. Mintauts, kaut arī pats bija laiku cienītājs, centās atjaunot Latvijas dzinēja šķirni, kas, savas nelielās izplatības dēļ, bija krietni vien paplukusi. Mintauta laikā notika izstādes un regulāri tika organizētas sacensības medību suņiem. Labākie suņi tika vesti arī uz sacensībām ārzemēs. Sistemātiski tika publicēta informācija avīzēs un MMD. Savukārt, pēc Mintauta aiziešanas, normāli pat suņa pasi nevar dabūt. Redz un dzird tikai ķengas un raudāšanu. Nezinu, kā tika tērēta nauda, bet es redzēju gala iznākumu - medību suņu audzēšana bija dzīvs process....
Aigars
Aigars
08.02.2012. 21:39
Redzi Māri,Tu skaties no malas...vajag palīst iekšā,un paskatīties.Piemēram, mēģināt iestāties biedrībā.