Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.02.2012. 21:52
Andri-vai tad Tava medību suņa apmācībai nepalīdzēja arī meža cūka aplokā...protams aplokā suni neiemācīsi visām medību zinībām.... tomēr tēmas autora sunis būtu jāpārbauda aplokā ar meža cūku.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
28.02.2012. 21:57
sunim vajag no kā mācīties un tagad nav sezona, aploks viņam noderētu, bet kopā ar kādu suni kas rādītu piemēru. Galvenajs ej medībās regulēri, nem līdzi suni, un pats ej ar viņu dzīt, ganjau aizies :D
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.02.2012. 21:58
Protams! Aplokā suns noteikti ir jāmāca. Sevišķi labi to darīt pārī ar pieredzējušāku suni. Mums taču ir arī atbilstošs sižets uzfilmēts Medniekiem.lv TV :)))
Slēpts
29.02.2012. 06:55
Jani Rebli-
uzskatu ka tā ir lielākā kļūda suni laist ar citu cilvēku, tas bezjādzīgi tad suns meklē saimnieku un dzīšana vairs nav tas galvenajs.
Te nu es Tev nepiekritīšu nemaz.Pirmo mastu ej pats ar suni-nākošo iedod blakus dzinējam lai paņem.Suns sapratīs ka Tu turpat blakus vien esi un dzīs tāpat.Jo ja Tu turi suni bet pašam nav gribēšana visu dienu dzīt-var sanākt ka suns ar nekam nederēs jo būs pieradis tikai ar saimnieku iet mežā.Un ja saimnieks neies dzīt tad suns pirmkārt meklēs saimnieku uz līnijas-un tur ar paliks.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.02.2012. 08:31
Gutar, teorētiski Tev varbūt ir taisnība, BET... Es savējo piemēram jau no paša sākuma laižu faktiski tikai un vienīgi ar svešiem. Protams ka masta laikā viņš arī mani pagūst sameklēt, kaut arī ne vienmēr. Bet pie manis nepaliek, izņemot tos gadījumus, kad masts ir tukšs, priekškam par velti skraidīt? Ja zvērs ir tad strādā un par saimnieka meklēšanu nedomā. Vispār viņam ir kaut kāds fantastisks funktieris. Viņš mēdz apskriet mastu pa perimetru un no perimetra, ja saož zvēru, tad arī veic ofensīvus ieskrējienus. Un izlaid viņu kur gribi viņš škiet bez meklēšanas kaut kādā enerģētiskālīmenī jūt kur kas atrodas un kur kas stāv. Sešos gados (nepilnos) ir noklīdis (ja pazušanu uz stundu par tādu var uzskatīt) reizes četras, ne vairāk. Tā kā man jau liekas ka labāks suns ir pastāvīgs, kuram nevajag obligātu saimnieka klātbūtni. Kaut arī tās laikas jau tāpat ir "sebe na ume"...:D :D Ja būs ko ieņēmis paurī tad pat ar rungu neizsitīsi. Pēc tam paskatīsies tevī ar dzintara krāsas acīm un visu piedosi...
Jānim
Lūdzu pastāsti kur var iegādāties (piepirkt) darba diplomu ,medību sunim ?
Citāta teksts
lielškā daļa suņu audzētāju suņu ar nekam neder, daudziem audzēšana ir vienkārši bizness, jāmeklē kucēnus kolektīvos pie medniekiem, no suņiem kas reāli strādā, a tas kādi diplomi ir vecākiem ir Sū.s diplomu var piepirkt cik gribi.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
01.03.2012. 08:05
Skatos Normundam gribas parunāt par medību suņu darba diplomiem-nu ko, es varētu daudz runāt,varbūt Normund Tu varētu sākt pats un pastāstīt ,kā Kr.e.laika Ferro īp. M.K. tika pie 1 pakāpes darba diploma ar iežogotu meža cūku+vēl darba čempiona titula...Tu takš stāvēji blakām un mācijies ,kā jātaisa diplomi.
Jāni-par medibu suņu darba vērtējumu pirkšnu- Tu pāršāvi pār strīpu.
uzskatu ka tā ir lielākā kļūda suni laist ar citu cilvēku, tas bezjādzīgi tad suns meklē saimnieku un dzīšana vairs nav tas galvenajs.
Te nu es Tev nepiekritīšu nemaz.Pirmo mastu ej pats ar suni-nākošo iedod blakus dzinējam lai paņem.Suns sapratīs ka Tu turpat blakus vien esi un dzīs tāpat.Jo ja Tu turi suni bet pašam nav gribēšana visu dienu dzīt-var sanākt ka suns ar nekam nederēs jo būs pieradis tikai ar saimnieku iet mežā.Un ja saimnieks neies dzīt tad suns pirmkārt meklēs saimnieku uz līnijas-un tur ar paliks.
Lūdzu pastāsti kur var iegādāties (piepirkt) darba diplomu ,medību sunim ?
Jāni-par medibu suņu darba vērtējumu pirkšnu- Tu pāršāvi pār strīpu.