Jā, tas gadījums par Ferro varbūt bija īpašas,bet vai tur bija 1.pakapes darba diploms lai uzņemas atbildību tie eksperti kas tiesāja tanī dienā . Ja tā godīgi tad es personīgi būtu izvērtējis uz 3.pakāpes darba diplomu ar labiem punktiem un ja pareizi atceros tad Ferro nekad dzīvē nav bijis darba čempions.
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
01.03.2012. 08:40
Ļoti cien. Žanna Zariņa tā nava mana vaina ka jums sūdīji suņi un jūs reti ejat medībās, kad sākas sezona es eju medībās 3-4 dienas nedēļā, šogad kad maniem suņiem ir pusotra gada, tika nodurtas 3 cūkas, nez kā būs nākamgad jo viens no suņiem pārcieta operāciju, Bet ja jums ir tāda vēlēšanās vediet šurp savu naudiņu!
To, ka ar normāliem suņiem bez šāviena tiek iznests sivēns no meža, šajā medību sezonā nācās saskarties - spiedza, kā traks mastā, bet izšaut nevarēja, jo suņi aiz ausīm un astes katrs uzsavu pusi vilka - nācās nodurt ar nazi. Starpcitu, šis varētu būt viens no 3 gadījumiem, ko minēja J. Reblis, jo šoreiz tie bija viņa suņi.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
01.03.2012. 10:02
bez šāviena tiek iznests sivēns no meža
Un cik noplēstu sivēnu paliek neiznesti? Un tātad šādi suņi, kas nevis uzrāda un virza medījamo dzīvnieku, bet plosa to paši skaitās normāli?! Vai pusstundu spīdzināts, šausmās un mokpilnā nāvē noplēsts sivēns sader ar mednieka ētiku?
Man riebjas medības, kurās tiek izmantoti tādi suņi. Medību sunim ir jābūt mednieka palīgam - instrumentam, nevis patstāvīgam ierocim.
J. Bērziņ sen., ja uzmanīji lasīji, tad vajadzēja pamanīt, ka suņiem ir tikai 1,5 gadi un viens no viņiem jau uzrāvās uz kuili un saimnieks minēja, ka nezin, kā suns darbosies turpmāk (kļus agresīvāks vai piesardzīgāks). Gan jau, ka jaunie suņi savas pārgavības dēļ dabūs atrauties un turpmāk piedomās ko dara. Bet tēma jau sākās ar to, ka sunim nav intereses par medījumu un kā to ieinteresēt, nevis par to cik agresīvam jābū sunim.
P.S. Neesmu vēl redzējis medību suni, kurš necenstos pārspēt medījumu, kas krietni vājās par viņu.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
01.03.2012. 11:48
Gunti. Es uzmanīgi lasīju un pamanīju gan paša saimnieka, gan arī Tavu apmierinātību ar šādu suņu darbu
izšaut nevarēja, jo suņi aiz ausīm un astes katrs uzsavu pusi vilka
. Nepamanīt nevarēja arī
spiedza, kā traks mastā
. Un to nemanu es vien, to pamana arī citas sabiedrības interešu grupas ... ar tālejošām sekām visai mednieku saimei.
Ja jau bravūra dominē pār saprātu un mednieka ētika ir katram sava un krietni greiza, tad nelielam ieskatam Dzīvnieku aizsardzības likuma 46.pants: "Dzīvnieka nogalināšanai izraugāms veids, kas dzīvniekam rada vismazāk ciešanu." Tam ir turpinājums APK un arī Krimināllikumā.
Ja ir tā
Neesmu vēl redzējis medību suni, kurš necenstos pārspēt medījumu, kas krietni vājās par viņu.
, tad te nu ir pamatojums tam, kāpēc esmu pret lielu un spēcīgu suņu izmantošanu medībās. Īpaši, ja tie ir ne visai apzinīgu indivīdu rokās, kuri par suņu agresivitāti ir sajūsmā. Agresīva laika pēc būtības ir tas pats, kas bulterjers vai rotveilers - tā ir jāatsijā darba pārbaudēs un nav izmantojama ne medībās, ne ciltsdarbā. Medību suņu šķirnes pamatjēga slēpjas ne tikai konkrētu darba funkciju veikšanā, bet arī aukstasinībā un nosvērtībā, tam jābūt dzīvniekam ar stabilu psihi nevis kauslim. Kas par daudz, tas par skādi.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.03.2012. 12:57
+10 Jurim Bērziņam sensejam..:) Protams gadās situācijas, kad arī nosvērts suns nokodīs kādu medījamu dzīvnieku. Manējais paldies dievam nav no tiem kas jāj uz cūkas ārā no masta, bet tomēr sešu gadu laikā ir viens nokosts buciņš (noķēra acu priekšā peldot pāri maģistrālajam grāvim) un šosezon nogrāba vienu lapsu pie rīkles un piežmiedza (dzinējs dasita ar koku). Protams tādas situācijas ir bijušas, domāju, lielākajai daļai medību suņu, bet to nekādā gadījumā nedrīgst pārvērst par sistēmu vai metodi!!!
Jāni, pastāsti par šo sīkāk.
Un cik noplēstu sivēnu paliek neiznesti? Un tātad šādi suņi, kas nevis uzrāda un virza medījamo dzīvnieku, bet plosa to paši skaitās normāli?! Vai pusstundu spīdzināts, šausmās un mokpilnā nāvē noplēsts sivēns sader ar mednieka ētiku?
Man riebjas medības, kurās tiek izmantoti tādi suņi. Medību sunim ir jābūt mednieka palīgam - instrumentam, nevis patstāvīgam ierocim.
P.S. Neesmu vēl redzējis medību suni, kurš necenstos pārspēt medījumu, kas krietni vājās par viņu.
Ja jau bravūra dominē pār saprātu un mednieka ētika ir katram sava un krietni greiza, tad nelielam ieskatam Dzīvnieku aizsardzības likuma 46.pants: "Dzīvnieka nogalināšanai izraugāms veids, kas dzīvniekam rada vismazāk ciešanu." Tam ir turpinājums APK un arī Krimināllikumā.
Ja ir tā