Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
01.03.2012. 21:21
Rēzeknes, Balvu, Rugāju. Šogad rekords 1 mastā krituši 7 aļņi :) bet pietiek strīdēties :) Vienkārši man jau apnika :)
Piebilde autoram jo drupi novirzījāmies no tēmas: tā nav ka ielaid suni mežā un uzreiz aiziet, lai suns tiešām būtu labs ir jāpieliek daudz pūļu, tie suņi kas man bija agrāk ar uzreiz neaizgāja, cits tikai 2-3 gadā, šie pēdējie man tik tādi "zinoši" un dzina jau no pirmās dienas. Pašam jānoiet tikpat simtu kilometru cik sunim un vēl vairāk :) suni vajag pamudināt un dot tam motivāciju strādāt! Lai veicas!
Žanna!Aigar! Nevajag iespringt uz katra tekstiem. Mazliet caur paziņām painteresējos un izdevās uzzināt par Jums interesējošiem "vunderkindiem". Pēc paziņas teiktā pats J.Reblis ir normāls čoms un tiešām medij četros kolektīvos, tikai tie individuālie kolektīvi ir ar nelielām platībām (ap 1000ha) un tur medij reti.Suņi tiešām strādā un arī vecums atbilst patiesībai, bet suņu darbs ir tāds kā lielajam vairumam L.Dz. īpašniekiem, nekas pārdabisks un aizvedot uz darba pārbaudi diplomu visticamāk nopelnītu, bet nekas pārdabisks.Ja katrās dzinēmedībās visus nomedītos dzīvniekus pieskaita suņa nopelniem, tad cipars arī ir precīzs un ja tā rēķina, tad manai L.Dz. kucei būtu trīsciparu skaitļi, nekas īpašs.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
02.03.2012. 14:35
Agri!
Nu apmēram tā jau es domāju :)
Nekādā gadījumā nebiju domājusi, ka Jāņa suņi nestrādā! Un vēl jo vairāk nešaubījos, ka Jānis ir foršs džeks :) Tur jau tā lieta, ka medniekiem, tāpat kā makšķerniekiem, patīk nedaudz pielikt ;) It kā jau nekas nav tā īsti melots, bet izklausās kā Minhauzenam.
Nu, piemēram, es Tev pastāstīšu nesenu gadījumu ;)
Aizbraucam uz alām. Kolēģis saka, ka zin vienu seklu alu, bet nu vairākus gadus nav tur bijis, nezin, vai tur kas ir. Nu ko- jābrauc skatīties! Veca āpša ala ar n-tām izejām, puse no kurām aizbirušas, bet pie alas lapsu pēdas- lapsām jau riests sācies,staigā bariem šurpu turpu, alā iekšā-ārā, nevar saprast. Laižam suni. Suns ātri alā iekšā un jau pēc minūtes dzirdam, ka rej, ala tiešām nav dziļa un ir labi dzirdams, ka zvērs ar suni pārvietojas, tad rej uz vietas un zvēru satver, nu cīnās tā kā velli pa iekšu un nolemjam, ka jārok. Apmēram 50 cm dziļumā atrokam tupiku, kurā suns tur zvēru un pirmā brīdī šķiet, ka tas ir pamatīgs jenots, līdz ieraugu balto galvu... maķ-peremaķ! Sezona jau ir beigusies un mums simt gadu nav vajadzīgs nomaleņots āpsis, bet suns tur viņu cieši satvēris pie auss un vaļā laist netaisās, un mums nav nemazākā vēlme bāzt caurumā rokas, lai suni atspiestu! Un tad, šai mirklī, mana mazā 6 mēnešus vecā kučele izdomā, ka jāiet taču bračkam palīgā, izmaucas no kaklasiksnas un alā iekšā un āpsi aiz deguna- caps! Un vaļā vairs nelaiž:) Nu jau vairs citas iespējas nav, kā pārtraukt zvēra mocības ;)
Saproti, ja es tagad būtu pateikusi, ka man 6 mēnešus vecs kucēns paņēma āpsi dabīgajā alā, neko jau daudz melojusi nebūtu ;)
Agri Čibuli, tad jau sanāk, ka 4000 ha ir 50 meža cūku licenzes un 20 alņi??? Nenormāls zvēru blīvums :)
Vismaz viens no 4 kolektīviem, ko minēja J. Reblis ir 20 000 ha. Kolektīvā medniekiem ir 4 suņiun, kas piedalās medībās, visi jaunāki par 2 gadi. Medībās parasti piedalās 2-3. Žanna, tātad nekādies nesanāk norakstīt pieredzējušo suņu panākumus uz jaunajiem!!! :)
Gunti Gunti!Es jau neteicu, ka visi kolektīvi ir ap 1000ha, vajag lēnāk lasīt un neņemt pie sirds.
Slēpts
02.03.2012. 17:27
Es šij sadaļā esmu sapratis vienu-te vairs nav ko lasīt.Tik tik ir kā cīnās par suņiem kuri visus Latvijas mežus izdzen pa sezonu tukšus.Jacer ka citās sadaļās būs reāli pa tēmu kaut kas uzrakstīts.Būtu reālāk ierakstījuši kā savus suņus izskolojuši līdz sāk reāli strādāt mežā,bet kas Tev deva-tas laikam ir noslēpums.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
02.03.2012. 18:04
Guntar!
Nu ir katrai šķirnei sava specifika un knifs ;) Es , piemēram, par LVDz neko daudz nemāku pateikt, vienīgi, var būt, vispārīgus ieteikumus, kas der jebkuram sunim, no pūdeļa līdz laikai un ko šeit jau minēja Jānis-"lai suns tiešām būtu labs ir jāpieliek daudz pūļu. Pašam jānoiet tikpat simtu kilometru cik sunim un vēl vairāk :) suni vajag pamudināt un dot tam motivāciju strādāt! Lai veicas!"
Noteikti kaut ko var pateikt Aigars, kam lielāka pieredze.
Tev arī ir LVDz, padalies Tu ar savu pieredzi.
:) Redzi,Guntar, es arī labprāt uzrakstītu kā mācīju savus med. palīgus,taču man, gluži tāpat kā Tev sāk apnikt lasīt muldēšanu beztēmā. Ja arī uzrakstīšu,tad vienalga atradīsies pārgudro komplektiņš,kurš mēģinās man un citiem iestāstīt,ka melns ir balts,vai arī otrādi.Ar med. suņiem man ir pagājusi visa bērnība,jaunība,kā arī pašam ir med. suņi jau teju 20 gadus, un tici man,šāda,tāda pieredze suņu apmācīšanā man ir,bet vai tas ko mainīs, ja es uzrakstīšu? Tikpat viss atkal aizies beztēmā. :(
Pilnīgi piekrītu Gvido!!! Tēma sākās par vienu un kāds arī izteica savas domas un pieredzi darbā ar saviem suņie, bet vienmēr atrodas, kāds, kurš tam nepiekrīt vai šaubās, ka tā var būt, bet pats neko pateikt nevar, kā tikai novirzīties no tēmas! Uzskatu,ja neko par tēmu nevari pateikt, tad arī nesaki un nav svarīgi, kā citiem darbojas suņi un kā viņi apmācīti. Galvenais, ka cilvēks padalās ar savu pieredzi un tālākais ir autora un citu interesentu rokās - piekrist tam un ņemt vērā, vai nē!
Piebilde autoram jo drupi novirzījāmies no tēmas: tā nav ka ielaid suni mežā un uzreiz aiziet, lai suns tiešām būtu labs ir jāpieliek daudz pūļu, tie suņi kas man bija agrāk ar uzreiz neaizgāja, cits tikai 2-3 gadā, šie pēdējie man tik tādi "zinoši" un dzina jau no pirmās dienas. Pašam jānoiet tikpat simtu kilometru cik sunim un vēl vairāk :) suni vajag pamudināt un dot tam motivāciju strādāt! Lai veicas!
Nu apmēram tā jau es domāju :)
Nekādā gadījumā nebiju domājusi, ka Jāņa suņi nestrādā! Un vēl jo vairāk nešaubījos, ka Jānis ir foršs džeks :) Tur jau tā lieta, ka medniekiem, tāpat kā makšķerniekiem, patīk nedaudz pielikt ;) It kā jau nekas nav tā īsti melots, bet izklausās kā Minhauzenam.
Nu, piemēram, es Tev pastāstīšu nesenu gadījumu ;)
Aizbraucam uz alām. Kolēģis saka, ka zin vienu seklu alu, bet nu vairākus gadus nav tur bijis, nezin, vai tur kas ir. Nu ko- jābrauc skatīties! Veca āpša ala ar n-tām izejām, puse no kurām aizbirušas, bet pie alas lapsu pēdas- lapsām jau riests sācies,staigā bariem šurpu turpu, alā iekšā-ārā, nevar saprast. Laižam suni. Suns ātri alā iekšā un jau pēc minūtes dzirdam, ka rej, ala tiešām nav dziļa un ir labi dzirdams, ka zvērs ar suni pārvietojas, tad rej uz vietas un zvēru satver, nu cīnās tā kā velli pa iekšu un nolemjam, ka jārok. Apmēram 50 cm dziļumā atrokam tupiku, kurā suns tur zvēru un pirmā brīdī šķiet, ka tas ir pamatīgs jenots, līdz ieraugu balto galvu... maķ-peremaķ! Sezona jau ir beigusies un mums simt gadu nav vajadzīgs nomaleņots āpsis, bet suns tur viņu cieši satvēris pie auss un vaļā laist netaisās, un mums nav nemazākā vēlme bāzt caurumā rokas, lai suni atspiestu! Un tad, šai mirklī, mana mazā 6 mēnešus vecā kučele izdomā, ka jāiet taču bračkam palīgā, izmaucas no kaklasiksnas un alā iekšā un āpsi aiz deguna- caps! Un vaļā vairs nelaiž:) Nu jau vairs citas iespējas nav, kā pārtraukt zvēra mocības ;)
Saproti, ja es tagad būtu pateikusi, ka man 6 mēnešus vecs kucēns paņēma āpsi dabīgajā alā, neko jau daudz melojusi nebūtu ;)
Vismaz viens no 4 kolektīviem, ko minēja J. Reblis ir 20 000 ha. Kolektīvā medniekiem ir 4 suņiun, kas piedalās medībās, visi jaunāki par 2 gadi. Medībās parasti piedalās 2-3. Žanna, tātad nekādies nesanāk norakstīt pieredzējušo suņu panākumus uz jaunajiem!!! :)
Nu ir katrai šķirnei sava specifika un knifs ;) Es , piemēram, par LVDz neko daudz nemāku pateikt, vienīgi, var būt, vispārīgus ieteikumus, kas der jebkuram sunim, no pūdeļa līdz laikai un ko šeit jau minēja Jānis-"lai suns tiešām būtu labs ir jāpieliek daudz pūļu. Pašam jānoiet tikpat simtu kilometru cik sunim un vēl vairāk :) suni vajag pamudināt un dot tam motivāciju strādāt! Lai veicas!"
Noteikti kaut ko var pateikt Aigars, kam lielāka pieredze.
Tev arī ir LVDz, padalies Tu ar savu pieredzi.