Šodien vārdadienu svin Cecīlija, Cilda, rītdien - Vidmants, Edmunds, Edžus
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - jautājums esošiem medniekiem.lv biedriem un pārējiem.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 15 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.03.2012. 15:12

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
05.03.2012. 20:14
...Arni,izlietu ūdeni nesasmelsi,pateiktu vārdu neatsauksi.medniekiem lv IP adreses tika bloķētas par medniekiem lv biedrības viedokļa kritiku ,pie kam nopietniem runas vīriem par neglaimojošiem jautājumiem un komentāriem.,:).
...biedrs neesmu ,foruma dalībnieks esmu un pozitīvi vērtēju ikvienu darbošanos ,kas aiztāv mednieku intereses.
Intars
Intars
Pēdējo reizi manīts 2022-01-23 21:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 2
06.03.2012. 01:23
Kautkā pasīvi komentē šo diskusīju,(vai nu bail ka pa kluso nenobloķē)bet nau neviena komentāra kas mani pārliecinātu iestāties biedrībā.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
06.03.2012. 05:05
,pateiktu vārdu neatsauksi.medniekiem lv IP adreses tika bloķētas par medniekiem lv biedrības viedokļa kritiku

Ja atgriežamies pie šiem "vēsturiskajiem" notikumiem ..:) Tad atgādināšu:
1. Ne jau biedrība uztur portālu Medniekiem.lv
2. IP adrešu bloķēšanu automātiski veica servera īpašnieks lai aizsargātu serveri no tā saucamās DOs Attac, jeb vienkāršā valodā runājot "flūda" (neesmu gan IT specs, bet "jūzeris" tāpēc par specifisko terminu izmantošanu nelamājiet:)))
3. Paskatījos statistiku. No 8340 šajā laikā reģistrētiem lietotājiem ir dzēsti tikai 300 profili. Un ne tāpēc ka viņi būtu izteikuši kādu kritiku, bet gan tāpēc ka tie ir bijuši visādi 'dedi mazaji"če gevaras"un citādi pasaku tēli...
4. Man ļoti bieži privātās sarunās pārmet pārlieku liberālismu un iesaka aktīvāk banot "muļķus"... Uz ko es atbildu, ka mednieki paši par sevi jau ir krietni sakarīgāka publika, nekā citu portālu vidējais apmeklētājs un ka cilvēkiem (ja viņi kļūdās) ir jādod iespēja pašiem labot savas kļūdas un sevi attīstīt...
t nau neviena komentāra kas mani pārliecinātu iestāties biedrībā

Tā laikam ir mūsu visu kopējā nelaime...neticība ideālismam...:(
Mēs visur gribam saskatīt tikai naudu, vai varu, vai slēptas intereses..:( Par pretējo pārliecināt laikam būs velta laika tērēšana...
Bet materiāli domājošim cilvēkiem atgādinu, ka Biedrības biedriem ir vesela rinda priekšrocību gūstot pastāvīgas atlaides pie mūsu sadarbības partneriem. Un viņu skaits nākotnē tikai pieaugs! Tā kā ir iespēja gan atbalstīt ideju, gan savu personīgo maku!!!
P.S. Un atkārtoti atgādinu savu telefona numuru 26537998 Ja kas uz sirds, idejas, kritika, ierosinājumi..droši zvaniet! nevienam nav atteikts. Ja varēsim palīdzēsim!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
06.03.2012. 08:04
Biedrība ir vel tādā veidošanās stadijā....cerams ,ka viņa no šīs stadijas spēs iziet.Pagaidām vērojama negatīva tendence darbībā-būt labai visiem.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
06.03.2012. 10:35
Ja kāds domā, ka tagad šeit sāksies mārketinga tipa aktivitātes - no sērijas "nāc pie mums un Tev (stobrs) kļūs garāks par 5 cm" :) - aizmirstiet. Jā, nu atlaižu kartes ir vienīgā taustāmā lieta, kas dod tiešu labumu.
Labāk daži tādi, kas patiešām dara un dara no sirds, nekā daudzi bezjēdzīgi ķeksīši...un, ja neesi gatavs darīt, ja šķiet, ka medniecībā viss kārtībā un ka nākotne mums būs rozēm klāta - tad nekāda naida, nestājies, paliec malā. Tikai, ja kaut kas ne tā - tad arī nekritizē. Jo pats izvēlējies savu vietu: malā.
Attiecībā par domu "būt labai visiem" - atgādināšu, ka mednieku skaits no valsts iedzīvotāju kopskaita ir ~1% (ja valstī dzīvotu 100 cilvēki, tieši viens būtu mednieks...). Lai pie šāda lietu sadalījuma kaut ko panāktu, vajag mazliet gudrāk rīkoties, nekā ar cirvi pa pieri...drusku līdzībās runājot labāk sūdīgs hokejs un labs rezultāts, nekā zaudējums "skaistā spēlē"...galvenā lieta, kas visvairāk atsit jebkuru vēlmi darboties - ir savējo naži mugurā. Otra lieta - savējo pilnīgi neelastīgā rīcība, kas sačakarē daudzas iestrādnes. Cerams, no konteksta skaidrs, ka ar "savējiem" domāti mednieki...
Kopumā ir tā - mednieku situācija nav bezcerīga, nākotne var nebūt arī ļoti slikta, bet to panākt var tikai un vienīgi saskaņoti un GUDRI rīkojoties. Pirmais noteikums šādai rīcībai - izlīst no aizkulisēm un pateikt savu, varbūt arī "stulbo" ideju - jo, iespējams, ka nemaz tik stulba tā ideja nav. Un tādu iespēju Medniekiem.lv jau kādu laiku piedāvā. Nu un otrais - ja reiz savu ideju izbīdīji, tad esi gatavs to novest līdz galam :)
Turklāt, tas ir gan mazās lietās - sava kolektīva problēmas - gan lielākās. Tas arī ir tas, kādēļ kādam kaut kur stāties - jo garāks no tā nekas nekļūs. Taču, iespējams kādreiz, redzot savus mazbērnus ejam medībās, varēsiet klusībā sev atgādināt, ka - labi, ka toreiz nepaliku malā.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
06.03.2012. 12:38
+100 Arnim.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
06.03.2012. 14:42
.Es arī nevaru pieņemt loku šāvējus un pagaidām mani arī neviens nav mani pārliecinājis domāt savādāk.

Jānis vismaz ļoti precīzi formulē kas viņam ir un kas nav pieņemams! Atklāta valoda jau ir liels plus!!! Bet lieta jau ir tāda, ka arī loku mednieki ir mednieki, un viņiem arī ir tiesības tikt pārstāvētiem, bet protams ievērojot arī pārējo mednieku intereses un viedokli. Starp citu pēdējā darba grupas sēdē loku mednieku biedrība atbalstīja Medību likuma vaļā nevēršanu, tādejādi faktiski mednieku vairākuma interesēs ziedojot, vai upurējot savas intereses (legalizēt medības ar lokiem Latvijā)!!! Manuprāt tas bija patiesi skaists žests no viņu puses. No tā varētu mācīties daudzi..... :)))
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
06.03.2012. 14:43
Es ne mirkli nenožēloju kad ēsmu medniekiem Lv.biedrs.Jo biedrība spēja ātri saorganizēties un iesaistīties ZM darba grupā,par medību likuma grozījumu izstrādi.Kā zināms uz to brīdi ZM medniekus pārstāvēja LATMA un ar tās darbību daudzi, ari šeit pat foruma nebija apmierināti.Tas domāju pamudināja ari LATMU sarosīties,un ne tikai.Mēs visi no tā tikai ieguvām.Ar iestāšanos ES tie laiki ir pagājuši kad aizbraucot uz virsmežniecību pāris kolektīva vadītājiem kaut ko varēja panākt.Tagad ko mums medīt un kur dīrat (āzi)lemj Brisele.Pie mums Briseles ieteikumus izpilda burts burtā,un ja nav neviena ierindas mednieku aizstāvoša organizācija ta ari turpināsies.
Un tiem kas uzdod jautājumu.Kas man par to bus? Pasēdiet desmit minūtes un padomājiet par to:
1)Ka mēs medījām.
2)Ka mēs gribam medīt turpmāk.
3)Ka mēs to varam sasniegt.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
07.03.2012. 10:49
Pie Aināra Ābola 3 punktiem:
4)Ko vērtīgu es esmu izdarījis medību jomā, lai man būtu pamats prasīt kas man par to būs.
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
07.03.2012. 14:00
Pie Aināra Ābola pārdomām gribētos pielikt punktu 5) kapēc es drīkstu medīt?
Būsim reāli, apkārtējā vide mainās (ne tikai koki, bet arī sabiedrība) un gribam to vai nē, bet viss komercializējas un agri vai vēlu mēs nonāksim pie vecās Eiropas prakses - medības ir ĻOTI dārgs prieks! Paliekot malā mēs tikai pietuvinam šo mirkli. Patreiz iespējams vēl ir iespēja saglābt Medību likumu, neatverot to izmaiņām, bet tas no medniekiem prasīs spēju uzņemties lielāku atbildību (par postījumiem, uzskaiti, limitu utt), kā arī atrast risinājumu, kā attīrīt mednieku rindas no tādiem, kas to nespēj (pārmērīgi lielas populācijas uzturēšana, nevajadzīga barošana, bezatbildīga attieksme pret īpašniekiem utt).