Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ērti ir pusautomāti gaides un dzinējmedībās?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 69 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.08.2016. 07:44

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
21.08.2012. 13:53
Vilka kungs! :)
Pirmkārt, jaunajā žurnālā es neko neiedirsu! Manu e-pastu, bez atļaujas, nopostēja galvenā redaktore. Es jau piekritu tam un tieši tā arī domāju, kā tur ir rakstīts! :)
Otrkārt, tā arī nesapratu Jūsu epitetu par "muldoņas", bet izaicinājumu pieņemu un šautuvē esmu gatavs tikties! Varam pašaut, pamēģināt, kurš ātrāk pārlādē un precīzāk šauj un arī parunāt! :)
Treškārt, joprojām uzskatu, ka pusautomātam vairs nav pilnīgi nekādu priekšrocību un vajadzības Latvijā. Trīs patronas (protams, ja kārtīgs vīrs un godīgs mednieks), neprecīzāks, kaprīzāks, netīrīgāks un NEĒTISKĀKS!!! :) Tāpēc lūdzu pamatot, kā abas sistēmas ir līdzvērtīgas? un, ja ir līdzvērtīgas, kāpēc ir vajadzīgs pusautomāts? :)
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
21.08.2012. 14:08
Pusautomāts neētiskāks???? Jābūt pavisam slimam, lai gvelztu tādas muļķības. Pusaautomāts bez mednieka pats nešauj.
Precizitātes medībām arī pilnīgi pietiek. Lielākais dzinējmedībās vienā mastā ar pusutomātu esmu nošāvis 4 mežacūkas. Ar kloķējamo tas būtu-1-2. Un tas notiek, kad jāpaspēj limitu izpildīt, lai mazinātu postījumus. Tālšaušanai uz gaidi lietoju kloķējamo, patīk, ka nospiediens mīkstāks.
Noriebušies tie ,,pareizie'' prātvēderi, kuri atzīst tikai sevi par super ideāliem-te viņiem loku medības, te nakts tēmekļi, te pusautomāti traucē!!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.08.2012. 14:18
Andi, Tev jau tēmā atbilde ir iedota! Iespēja izšaut atkārtoti, ja tāda vajadzība rodas bez liekas klakšķināšanas. Tas ir pusautomāta pluss. Kādēļ ar putām uz lūpām vajag uzskatīt, ka tikai paša uzskats ir vienīgais pareizais? Tas ir nekorekti!
Par ētiku - homo sapiens ir izdomājis kā ar minimālu risku medīt. Tas ir neētiski? Mūsu sugai evolūcijas gaidā ir attīstījies prāts, nevis zobi, ragi un nagi. Tātad, ja esi šīs sugas piederīgais, tad neizmantot savu priekšteču sasniegumus ir stulbums :)
Piesaukt ētiku? Tādā gadījumā šaušana vispār ir neētiska. Tad - tikai ar šķēpu vai pat nazi. Ibo - necel to, ko nespēj nest. Demagoģijai par pusautomātu neētiskumu dabūsi demagoģiju par šaušanas neētiskumu. Attiecīgi, apstrīdot vienu, nonāksi pretrunā pats ar sevi.
Andis
Andis
21.08.2012. 14:38
Bezjēdzīgi!
Šaujiet un lietojiet, tikai, likuma ietvaros!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
21.08.2012. 14:57
Āmen!
Imants
Pēdējo reizi manīts 2017-03-08 15:12
Atrašanās vieta: ventspils
Medību stāžs: kopš 1997 gada
Aprīkojums: BROWNING BAR BOSS 30-06, IZ-58 (16k), MC 21-12, IZ-18 (32k)
Suņi: drathārs (K.)
21.08.2012. 15:28
Anspoka kgs.
Protams, protams, pilnīgi pieļauju, ka šautuvē man izpogāsi pogas, jo..... es runāju par medībām. Atkārtoju - medībām.
Tas ka citā forumā esi pazīstams kā greinu, mildotu un citu figņu pavēlnieks vēl nedod tiesības Tev smīkņāt par visu, kam Tu nepiekrīti vai kas tavā izpratnē ir neētisks.
Piedod par "iedirsts", bet Tu atkal iedirsi vēl lielāku čupu - ka pusautomātam vairs nav pilnīgi nekādu priekšrocību un vajadzības Latvijā.
Kas tas ir? Kādas slimības agrīnā forma? Kas?
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Medību trofejas: 1
21.08.2012. 16:00
Tas ir ,,Zikovisms'' sākuma stadijā.
Andis
Andis
21.08.2012. 16:37
Vilka kungs! Jums tik par diršanu un slimībām! Problēmas? :)
Nevajag kaut kādus mistiskus apvainojumus, bet gan argumentus! Izsakiet savu domu, ka pusautomāts ir visvislabākais, bet arī pamatojiet - kāpēc! Tikai tāpēc, ka pārlādē uzreiz un "bez skaņas"? Nu tad man ir daudz argumentu pret - nostājoties uz masta numura, kur jāuzvedās klusi, PA pielādēt klusi ir gaužām grūti! Tas pats arī "uz gaidi", ja vien ievēro likumus un ielādē tornī, nevis pie mašīnas!
Izlādēšana ir vēl skaļāka!
Man vajag argumentus, kāpēc PA ir tikpat labs vai labāks! Man pašam bija PA (gludais), tāpēc arī šo to zinu kā PA īpašnieks!
Egīl, apvainojot nosaukt par slepkavu???? pa skarbu....
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2024-05-02 07:59
Atrašanās vieta: Grobiņa
Medību stāžs: Kopš 2009
21.08.2012. 18:14
Visa sija topika, labi, ja kadi 20 posti ir pa temu. Parejos jau runa par masenem, par distancem, par merisanos utt.
Ko nu kurs var atlauties, to ari nem. Forums domats kaut kada veida pieredzes apmainai, nevis citu noliksanai, bet ka jau lielaka dala LV timekli sastopamos forumos ir personas kas zin visu par visu un kam ir tikai pareizas domas!
Dzeki, sanemiet tak sevi rokas un turpinam produktativu diskusiju par temu!
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
21.08.2012. 20:42
Sveiks Gunti,parauj kādu interesantu tēmu,lai ir kur klaču pasist.Esi mājās vai joprojām spēlē Azovas jūras pirātu?:):):)