Uģi- ja esi prasmīgs šāvējs, tad Tev nebūs problēmu nokārtot to pārbaudi ar pirmo reizi un nevis piekto... desmito. Līdz ar to tā lobēšana sanāks krietni mazāka un otrkārt pašam būs priekšstats par to spēj.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
02.09.2012. 16:29
Uģi - nepretendēju uz to, ka man būtu absolūtā taisnība, taču uzskatu ka katram medniekam savu ieroci ir jāpārzin un jāprot ar to pareizi un droši rīkoties. Šīs prasmes iegūt trenējoties uz dzīviem mērķiem - manuprāt nav tas pareizākais gājiens, tāpat kārtojot mednieka eksāmenu iemāca tik vien, kā nokārtot šo eksāmenu ar šautuves vai kāda cita mednieka ieroci. Šautuves arī nav jāmeklē aiz trejdeviņiem kalniem, nav nekas nepieejams, jā, protams, tas kaut ko maksā, taču daļa mednieku kolektīvu, kuri atbalsta ikgadējo šaušanu sava kolektīva biedriem, arī mednieka gada maksā ierēķinājuši šautuves pakalpojuma apmaksu kolektīva biedriem. Man ir arī dažu gadu pieredze darbojoties šautuvē, un esmu pieredzējis, ka aptuveni 2/3 - 3/4 no "medniekiem parastajiem" ir grūtības sašaut eksāmena varianta "iztikas minimumu" - 40 punktus ar savu gludstobra ieroci vai 50 punktus ar vītņstobra ieroci. Kaut vai tās pašas "skrejošās mežacūkas" mērķa izskats stipri atšķirās pēc mednieku kolektīva šaušanas un pēc sacensībām, pirmajā gadījumā trāpījumi vairumā gadījumu ir pa visu mērķa plakātu un mazāk ir punktos, otrajā gadījumā plakāts cieš minimāli, taču spēj tik mainīt mērķu "vidiņus". Man tāpat dzinējmedībās ir daudz drošāk atrasties uz mednieku līnijas blakus numurā medniekam, kurš prot apieties ar ieroci un precīzi šauj ar piemērotu munīciju, nevis tādam, kurš šautuvē pēdējo reizi bijis kārtojot mednieka eksāmenu pirms n-gadiem.
Žurnāls tiešām ir lasāms, bet...
Lasot 2.Nr. es pamanīju vienu lietu, kas man ļoti nepatika.
Pirms pāris gadiem panesās diskusija par šaušanas obligāto pārbaudi - tas viss tā arī pieklusa, vairāk vai mazāk tāpēc, ka šīs domas bīdītāji spēja pateikt tikai to, ka pēc obligātas šautuves apmeklēšanas medības kļūs drošākas :) - lai gan mēs visi saprotam, ka tas ir atkarīgs ne no tā, kā šauj, bet tas kā cilvēk uzvedas un apietās ar ieroci - vēl 100 punktu izšaušana no 100 neliecina, ka šāvējam ir droši blakām medībās stāvēt...
Tagad pēkšņi mūsu jaunā žurnāla 2.Nr 7.lpp viens šāvējs sāk stāstīt, ka vajag obligātu šaušanas pārbaudījumu, vajag aizliegt vītnes utt. lai gan tai pat laikā savos stāstiņos runā par to ka visi negadījumi bijuši dēļ renkuļiem un arī kaimiņa dēļ, kurš ir pārkāpis visas normas, 28.lpp pati Linda arī sāk stāstīt, ka nu šautuvi vajag jo redz tad mazāk sapūs dzīvnieki mežā un vēl arī 68 .lpp, kur atkal Linda stāsta, ka nu ir jātrenējās un da jebko :)... Hmmm...
Viss ir pareizi trenēties vajag un šie raksti ir tiešām pamācoši, bet es ļoti ceru, ka ar šiem diezgan tendenciozajiem rakstiem atkal neaizsāksies kādu dažu indivīdu interešu lobēšana un kkādas obligātas šaušanas ieviešana LV...
Apskatījos reklāmu kā arī skanēto veidu tad izbrīnija ka žulnāls ir biezs gandrīz kā tenku žurnāls kosmopolitens :) Vismaz Latvijā parādījās kārtīgs žurnāls nevis kaut kāda pirmsklasnieka burnīca :)
Tēmas ko varēju saskatīt ļoti interesantas, tikai pašu tekstu diemžēl nevarēju salasīt, jo noskanēts pašvaki, bet izlasot virsrakstus tad tēmām jābūt interesantām. Cerams ka ar laiku attīstīsies kā arī nenoplaks pirmajā gadā :)
Ilgus un raženus gadus novēlu.
Jautājums kur var iegādāties Daugavpilī šo te žurnālu, jo pagaidām mana acs nav redzējusi tos pie mums plauktos :(
Labs žurnāls(galvenokārt, jo izvēles iespējas Latvijas medniekiem nav, maigi izsakoties, lielas). Tieši tādēļ domāju, ka abonēšu...
Ja būtu iespējas izvēlēties abonēt vismaz starp 5 žurnāliem, tad tā būtu cita lieta....lemt abonēt vai nē, bet nu tā kā ir šobrīd, manuprāt, medniekam tas būtu netiešs pienākums...
Protams, ka 5 dažādiem žurnāliem nepietiektu lasītāju mūsu valstī, bet nu tas jau ir cits stāsts.
Lai veicas jaunajam žurnālam.
Lasot 2.Nr. es pamanīju vienu lietu, kas man ļoti nepatika.
Pirms pāris gadiem panesās diskusija par šaušanas obligāto pārbaudi - tas viss tā arī pieklusa, vairāk vai mazāk tāpēc, ka šīs domas bīdītāji spēja pateikt tikai to, ka pēc obligātas šautuves apmeklēšanas medības kļūs drošākas :) - lai gan mēs visi saprotam, ka tas ir atkarīgs ne no tā, kā šauj, bet tas kā cilvēk uzvedas un apietās ar ieroci - vēl 100 punktu izšaušana no 100 neliecina, ka šāvējam ir droši blakām medībās stāvēt...
Tagad pēkšņi mūsu jaunā žurnāla 2.Nr 7.lpp viens šāvējs sāk stāstīt, ka vajag obligātu šaušanas pārbaudījumu, vajag aizliegt vītnes utt. lai gan tai pat laikā savos stāstiņos runā par to ka visi negadījumi bijuši dēļ renkuļiem un arī kaimiņa dēļ, kurš ir pārkāpis visas normas, 28.lpp pati Linda arī sāk stāstīt, ka nu šautuvi vajag jo redz tad mazāk sapūs dzīvnieki mežā un vēl arī 68 .lpp, kur atkal Linda stāsta, ka nu ir jātrenējās un da jebko :)... Hmmm...
Viss ir pareizi trenēties vajag un šie raksti ir tiešām pamācoši, bet es ļoti ceru, ka ar šiem diezgan tendenciozajiem rakstiem atkal neaizsāksies kādu dažu indivīdu interešu lobēšana un kkādas obligātas šaušanas ieviešana LV...
Tēmas ko varēju saskatīt ļoti interesantas, tikai pašu tekstu diemžēl nevarēju salasīt, jo noskanēts pašvaki, bet izlasot virsrakstus tad tēmām jābūt interesantām. Cerams ka ar laiku attīstīsies kā arī nenoplaks pirmajā gadā :)
Ilgus un raženus gadus novēlu.
Jautājums kur var iegādāties Daugavpilī šo te žurnālu, jo pagaidām mana acs nav redzējusi tos pie mums plauktos :(
Ja būtu iespējas izvēlēties abonēt vismaz starp 5 žurnāliem, tad tā būtu cita lieta....lemt abonēt vai nē, bet nu tā kā ir šobrīd, manuprāt, medniekam tas būtu netiešs pienākums...
Protams, ka 5 dažādiem žurnāliem nepietiektu lasītāju mūsu valstī, bet nu tas jau ir cits stāsts.
Lai veicas jaunajam žurnālam.