Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Latvijā jauns žurnāls "Medības"

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 51 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.12.2012. 11:32
Ar medībām saistītās tēmasLiteratūra

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
19.09.2012. 15:22
Es jau arī pērku abus žurnālus!
Toms
Toms
Pēdējo reizi manīts 2024-11-26 18:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV
Medību stāžs: no 2005. gada
Aprīkojums: ir!
Suņi: foksis
Medību trofejas: 2
19.09.2012. 17:27
Uzskatu ka savējie jāatbalsta tāpēc pērku abus:)Jo par tiem 3.70 Ls pat normālu polšu nevar nopirkt un no 2 nenopīpētajām cigarešu paciņām arī plaušām vieglāk:)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
20.09.2012. 20:11
Edgar - no Dieva puses, neapvainojies, bet Tavs komentārs par " neinteresējošām" tēmām, daudz par Tevi liecina.
MMD žurnāls cauri laikiem ir pierādījis vienu lietu, kura nav nopērkama ne par kādu naudu - un tā ir žurnālistiskā objektivitāte! Iespējams, bez MMD medniecība jau būtu pilnīgā pa*ā - ir bijuši brīži, kad tieši MMD ir sacēlis trauksmi un izglābis situācijas - laikā, kad medniekiem bija tikai viena pārstāvošā organizācija...ja šobrīd, konkurences apstākļos par šo organizāciju es varu teikt tikai labu, tad pagātne...nu bija tāda, kāda bija. Tādēļ - pasaki paldies, ka tāds MMD vispār bija...ka bija tādi cilvēki, kuri nenobijās, ieguldīja savus rubļus pasākumā, kurā atdeve nebija prognozējama...Tu tā riskētu? Pārliecības dēļ? 100% NĒ, un nemēģini pārliecināt par pretējo :)
Tādēļ pašreiz ir interesanta situācija, bet viņa ātri nostāsies savās vietās - dempings specifiskajā reklāmas tirgū un koncena atbalsts ir īslaicīga parādība.
Es pērku abus, tāpat kā vairākus Krievijas un ārvalstu izdevumus - pēdējā laikā gan mazāk, jo nav laika izlasīt, taču viens gan - ikviena informācijas vienība, kuru iegūstu no jebkura avota ir vērtība. Jo palīdz analizēt procesus plašākā leņķī...piemēram, septembra numuriem it kā ir kopīga ģenerāltēma, taču MMD ir drusku analītiskāku ievirzi, kamēr Medības - praktiskāku. Vrbūt tas arī būtu pareizais abu attīstības virziens, vienīgi mani māc bažas, ka analītika maz kuru interesē...jo visi taču zina, ka "brieži padzen aļņus" :)))
Slēpts
20.09.2012. 22:16
Piekrītu Arnim, ka MMD loma medniecības attīstības procesos šajos gandrīz 20 gados ir nenovērtējama.
Analītiskie raksti, es pat teiktu raksti ar politisku ievirzi, būs ļoti vajadzīgi, jo izmaiņas Medību likumā vēl nav pat pusceļā, kur nu vēl visi plānotie MK noteikumi par šo tēmu. Diemžēl lielākai daļai mednieku liekas, ka esošā labā situācija ( platības ir, dzīvnieki ir, licenzes ir, kotrolētāji netraucē, nu tikai mazliet tie zemnieki...) būs mūžīga. Nebūs!!! Tieši tāpēc mums tagad vēl jo vairāk ir vajadzīgs MMD, kurš savu objektivitāti un spēju analizēt procesus ir parādījis laika gaitā.
Arnis
Arnis
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
21.09.2012. 08:00
Visi, kas māk lasī - pārlasiet vēlreiz Māra Bērziņa komentāru! Mēs esam uz naža asmens - šis ir brīdis, kad var medniecībai, tādai, kādu mēs to pazīstam, pienākt beigas. Var arī viss kļūt labāk...bet jebkurā gadījumā - atslābt TAGAD NEDRĪKST! MMD ir nopietns rīks mednieku arsenālā, lai cīnītos par savām tiesībām.
Un vēl kas - cik no jums būtu gatavi vajadzības gadījumā savākties darba dienas rītā uz protesta akciju, zinot, ka var tikt pieņemti negatīvi lēmumi? Kaut 10 savāktos? Bet - var nākties un jau šoruden!
Kārlis
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2014-12-07 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Medību stāžs: 11 gadi
Aprīkojums: Browning Gold Fusion
21.09.2012. 10:04
Ja likums sāks iet medniekiem pārāk labvēlīgu ceļu, tad zemnieki uz protestu toč sabrauks pilna Vecrīga, jo graudi būs nokulti, pilni konti ar rubļiem un darīt tāpat nav ko - vismaz ietusēt, savus traktorus atrādīt :)
Viņiem ir labi pasākumu kuratori: http://www.zemniekusaeima.lv/l...
Arnis
Arnis
21.09.2012. 11:23
Es drīzāk pastāvētu uz to, ka zemnieki ar medniekiem ir vienās ierakuma pozīcijās faktiski. Nu ar niansēm, bet principā. Ir absolūti nekorekti mednieki un tādi paši zemnieki, bet tās ir galējības un mazākums. Vairums ir korekti un sadarbspējīgi.
Tādēļ - mēģinam, cik varam, sadarboties, gan privāti, gan likumdošanas druvā...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.09.2012. 09:30
Arni!
Mēs esam visi dažādi un vieniem interesē tas, citiem cits kas, tāpēc es par sevi rakstīju. Jo mani vairāk tieši kas interesē, dzīvnieku bioloģija, attīstība, evolūcija, kā radās perfektie dzinēji, nedaudz medības Latvijā un arī ārzemēs, Medību ieroči. Vēl interesē tradīcijas. Mazāk vai vispār neintersē sporta šaušana, medības bez tradīcijām ar vienkāršu aprakstu.
Esmu vairāk prakstiskais nekā teorētiskais mednieks. Neko nesaku sliktu, bet vieniem patiks tas kas man nepatīk.
Cepuri nost MMD, bet tagad jaunais žurnāls ar nedaudz piespiedīs MMD vairāk pakustināt pelēkās vielas lai noturētu līderpozīcijas Latvijas tirgū. Malači ka tik daudzus gadus eksistē Latvijā un cerams vēl pāris desmitus gadus būs Latvijā.
Novēlu abiem diviem medību žurnāliem veiksmīgi strādāt Latvijas tirgū un pieaudzināt jaunos klientus, jo no jauniešiem esam atkarīgi vai Latvijā vēl pastāvēs medības, vai tās būs tikai grāmatās aprakstīts kā vēsturiks obejkts.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
28.09.2012. 11:28
Veiksmi un izturību Lindai. Tāpat arī MMD kolektīvam.Negribētos,lai MMD,tirgus iespaidā mainītos. Dzīve ir pierādījusi-ka divi polši ir laki par vienu.
Ansis
Ansis
Pēdējo reizi manīts 2012-10-01 12:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Trešais gads
Aprīkojums: TOZ 34
Suņi: Kaķis Ņuris
28.09.2012. 16:14
Kāds nav lietas kursā, kas būs oktobra numurā?