Nu sorry var būt tiešām es pamaz zinu par vītnoņo ieroču pulveri, ka to tirgo tikai viens dīleris, bet par gludajiem toč zinu daudz ko. Un nevajag CCCP laiku ražoto pulveri, pat var būt tajā laikā bija kvalitatīvāks pulveris vecie mājas kārjumi, tak tagad otrādi var nopirkt ej nu sazin kādas kvalitātes pulveri. Tā pat cik bija ar Daugavipls skrošu patronām ka patronas svaigas, bet realitātē jau nezin cik ir nogulējušas pagrabos un rezultātā šauj savādāk. Tā pat arī var būt ar citu ražotāju munīciju. Un nevajag jums nekādus CCCP laikus. Šajā pat laikā pietiek gudrīšu :(
Un vēl nedaudz piemirsu piebilst ka ir liela starpība kur pirki pulveri, vai nu Rīgā kur patstāvīgi ir apgrozījums vai nu kādā citā bodē kur gadiem var stāvēt plauktos un nevienu neinteresēt. Kāpēc tā rakstu jo biju pats personīgi saskāries ar iegādāto munīciju kura pēc šāviena gandrīz sanāca pušs, un citiem kolēģiem jauna izcepta patrona bet izlidojot no stobra labi ka nolido 20m un paliek uz sniega guļam.
Nē kungi nevienu nesaukšu par lohu,par puveri ka partijas VAR atšķirties raksta visas lādēšanas rokasgrāmatas vēršot uzmanību uz gadījumiem kad tiek lādēts tuvu kritiskajam spiedienam.Pats uz roku to laikam pat nejutīsi,tikai uzmanīgi papētot izšauto čaulīšu dibentiņus un kapseļu izspiešanos varēs redzēt kad ir bijis pārspiediens.
Although not identical, the 7.62×51mm NATO and the commercial .308 Winchester cartridges are similar, and even though the Sporting Arms and Ammunition Manufacturers' Institute (SAAMI) considers it safe (by not listing it) to fire the NATO round in weapons chambered for the commercial round, there is significant discussion about compatible chamber and muzzle pressures between the two cartridges based on powder loads and wall thicknesses on the military vs. commercial rounds. [4]
Vispār jau wikipedija nav nekāda baigi uber labā vieta, kur meklēt dzīvē taisnību. Bet pārsteidz tas, ka Dzintars uz to tagad atsaucas. Un trakākais, kā es sapratu tajā SAAMI rakstā, šitas jautājums ir diskutabls un sarakstā pie kalibriem ,kurus nedrīgst savstarpēji mainīt, nav minēts :(
Kungi,atzīšos ir viena lieta kur es īsti nevelku,tas ir dators,ja es prastu pilnībā ar viņu rīkoties es sen būtu pielicis pilnu forumu ar standartiem atsaucēm noteikumiem utt.Kas attiecas uz militāro sadaļu nevar teikt ā ja nepabeigsi ar b līdz z tādēļ taisīju tikai vispārinātas atsauces,iemesls kapēc internetā nav publiskoti mil.standarti.Atvainojos visiem foruma dalībniekiem ja biju nesavaldīgs izņnemot Anspoka kungu viņa populistiskās uzvedības dēļ,gan jau laiks noliks visu pa vietām.Atzīstiet vienu,neskatoties uz zināmu haosu,pierimušais forums ieguva jaunas aktivitātes.Man prieks ka forumā joprojām ir zinoši un konstruktīvi prāti.Mans mērķis kā ieroču speciālistam ir pasargāt jūsu ieročus un Jūs pašus no nevajadzīgiem eksperimentiem ,kļūdām un līdz ar to zaudējumiem.Varbūt dažreiz pārspīlēju,bet tas ir tikai Jūsu labā!
Ar patiesu cieņu: Dzintars
Avots - http://en.wikipedia.org/wiki/7...
http: //en.wikipedia.org/wiki/7.62%C3%9751mm_NATO
Ar patiesu cieņu: Dzintars