Šodien vārdadienu svin Ģederts, Ģirts, rītdien - Didzis, Gaidis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - "Spicais"

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 64 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.03.2019. 13:42

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
24.04.2015. 10:00
Kādu vēl kombinēto? Neredzu vispār tādam pasākumam pie mums Latvijā jēgu..
Par stobriem - visi šaus vienlīdz labi, medniekam parastajam nekad nesaprast šaujot medībās atšķirību starp Bartlein, Walther vai Savage. Jākopj viņi visi, jo rūsē pat nerūsējoši.
Aizslēgi.. Divu zobu aizslēgiem gājiens būs lielāks, nekā trīs zobu, izņēmums, šķiet, ka vienīgais ir Tikka. Negribas to gājienu? Jāņem ir taisnā aizslēga ierocis. Vai pusautomāts.
Laides - Lūk tai būtu jāpievērš vislielākā uzmanība, lai labi rokās guļ, varbūt ir regulējams vaidziņš, jo lielākoties nevienai nederēs vaigs ar uzmontētu optiku.
Jūs te par kaut kādām dzelzs kārbām runājat utt.. ir 21.gs. Tehnoloģijas un materiāli attīstās. Ja jau normāls ražotājs, ar vārdu, ir paredzējis tur tādu materiālu/sakausējumu, tad jau viss ir kārtībā. Nepērkam tak kaut kādus nezināmas firmas ieročus.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-04-29 22:33
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
24.04.2015. 10:11
Piekrītu Tev, Uģi. Gribēju vienkārši dažas praktiskas lietas pateikt, bet kas no tā sanāca- sviests! Visu šo pasākumu raksturo atziņa, kuru es izlasīju šajā forumā, "Strīdoties ar i-----, tu nolaidies līdz viņa līmenim un viņš tevi ar savu pieredzi sakauj." Turpmāk nekādu viedokļu, ja kādam kas interesē, var uzrakstīt uz profilu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-05-05 09:39
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
24.04.2015. 10:22
Rokās paturēju gan Titan Standard, gan Lux. Plecā krita vienādi, dzelži identiski, cenas starpība 200 Eiropas rubļi. Kad vaicāju, kādas priekšrocības ir Luxam, pārdevēja atbildēja, ka tas esot prestižāks. :)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
24.04.2015. 10:27
tas esot prestižāks. :)

Es gan teiktu, ka vienkārši simpātiskāks! Diezvai Titan, Haenel, Tikka, Sako ir kas prestižs - vienkārši normāli ieroči medībām.
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
24.04.2015. 11:07
esmu nonācis pie vairākām atziņām pēc apmēram 1.5 gada no karabīnes iegādāšanās ...
pirms pirkšanas zināju ka gribu "klasiska" izskata karabīni - koka laidne, plastmasa laidne nu ja ļoti labs piedāvājums un citu variantu nav, sākumā gribēju ieroci kalibrā 270 win vai zviedru magnumu 6.5x55se bet no tā mani atrunāja - labāk sākt ar 308 vai 3006 - mana izvēle krita uz 3006, pirms eiropas rubļi kā teica Jānis V man bija kabatā izpētīju cik tas iespējams internetā ko piedāvā ieroču veikali un man galvā bija jau divas karabīnes kuras gribēju savā īpašumā - cz un mossberg 100 atr wood ... dodoties uz dobeles ierocu veikalu (zinaju ka tur ir cz) sazinajos ar purnavu muizu par zviedru magnumu - manis izvēlētais ierocis nebija ... ar mossbergu ar kkas nesaštīmējās - laikam nebija uz vietas, ja nekļūdos, tāpēc dobelē atlika izvēlēties tikai sev vēlamo cz - uzreiz acīs un sirdi iekrita cz 550 american (gludais stobrs bez ārējām tēmēšanas uzpariktēm), turpat ņēmu arī visu pārējo - optiku, kronšteinus, koferi, siksnu utt kopējās izmaksas latos bija ap 1k nedaudz pāri - piešaušana, tīrīšanai nepieciešamie piederumi utt ...
ar izvēli esmu ĻOTI apmierināts un galvenie secinājumi pie kā esmu nonācis ir tādi - nejau tur lux, standard vai nezin kādi heym stobri nomedīt to zvēru, bet, ja mednieks velta pietiekamu laiku treniņiem ar savu ieroci - ieplecošana, tēmēšana, piesviešana utt - tā sauktajiem "sausajiem" treniņiem un vēl X reizes aizbrauc uz šautuvi un kādu reizi uz sacensībām, lai iemācītos sevi kontrolēt, kad pa dzīslām plūst adrenalīns, tad savu iespēju mežā izmantos jebkurš mednieks, lai kāds ierocis viņam būtu seifā/plecā!!!
jo neko nedos tas, ka tev rokās ir pēdējā modeļa blaser ar pēdēja modeļa zeiss ja ieraugot zvēru sāksi trīcēt kā apšu lapa un širmis aizvērsies ...
cita lieta, ja tu ieroci pērc kā lietu ar kuru "pazīmēties" citu priekšā - tad tam visam ir nozīme - modelim, cik daudz koka utt
tāpat zinu, ka man pie ļoti daudz kā vēl jāpiestrādā - vēl biežāk jāpabraukā uz šautuvi,biežāk "jāpaauklē" sava Cz rokās - jāpatēmē pa lampu, aizskaru stangām, jāpiestrādā pie pārlādēšanas utt :D - tā teikt jānoslīpē apiešanās ar ieroci līdz maksimumam, lai tanī brīdī, kad man mežā tiks dota iespēja izdarīt šāvienu, es to izmantotu un pēc tam nebūtu jānodarbojas ar sevis šaustīšanu - netrāpīju jo man sūdīgs ierocis vai optika ;)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
24.04.2015. 11:39
Nu tad pasaki Oskar, kas šīm divām karabīnēm BEZ CENAS bija tas, kas Tevi uzrunāja? Tu taču runā par ieroci medībām vai ne - tātad - drošinātās ērtā vietā, viegli noņemams un uzliekams, regulējams gaiļa nospiediens, šnelleris, "viegls" aizslēgs, kas neļeperējas, taisns stobrs, neierūsējis stobrs :D, stobra pārklājums, kas aizsargā pret koroziju, precizitāte, aptveres ietiplība, utt.? Kas? Es gribu saprast - ja galvenais noteikums bija cena, tad varēji vienkārši uzrakstīt, ka ierocis kā tāds Tev neinteresēja un galvenais iemesls kāpēc CZ bija cena! Un ka kopumā esi apmierināts, bet ne to, ka dārgs ierocis ir priekš "pirkstiem" - šis arguments neiztur kritiku vispār! Cenai vairumā gadījumu seko līdzi arī kvalitāte un lai to saprastu laikam tiešām ir "jāapēd" vismaz pāris kilogramu sāls...
Oskars
Oskars
24.04.2015. 13:00
Cena bija faktors, kam pievērsu uzmanību kopējā budžeta ietvaros, bet neierobežoju sevi tā kā būtu jāņem iz vai tamlīdzīgi metāla izstrādājumi, galvenais kpc nosliecos par cz bija izskats un labas atsauksmes (no citiem kolektīva biedriem, kam ir cz) bet viss pārejais ko tu uzskaitīji - drošinātājs, regulējams gaiļa nospiediens, šnelleris, aptveres ietiplība utt būs lietas, kam pievērsīšu papildus uzmanību, kad iegādāšos citu ieroci (mazākā kalibrā) jo medniekam, kas pērk PIRMO karabīni, bez īpašiem kursiem un skaidrojošās vārdnīcas netikt skaidrībā kas ir kas un ko tas dara - te forumā arī atbildes tam nedabūsi jo agri vai vēlu viss aiziet līdz tam, ka mana izvēle un viedoklis ir pareizāks un viss pārējais ir sūds utt protams ar dažiem izņēmumiem ...
Māris
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 09:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.04.2015. 13:23
Jebkura neKrievijā ražota jauna karabīne šaus subMOA, protams, jāpielasa patrona, mēdz gadīties, ka kādu patronu plinte vnk "neēd", man tā bija ar Saueru :), drīzāk jāpacilā, jāpiemet pie pleca, jāpatēmē un, ja plinte ''uzrunā'', jāņem ciet. Mani,piemēram, absolūti neuzrunā Blaser, tāpēc ir Sauer, kurš uzrunāja :)Par cik Mārcim H.doma ir par gaides medībām, tad šnellers vai vismaz regulējamais sprūds ļoti noderēs. Stiklam gan nevajadzētu žņaugties, skopais maksā divreiz, zinu pietiekami daudzus, kas pāris/dažus mēnešus palietojuši lētā gala stiklus, pērk ko nopietnāku.No vidusdaļas gana labi būs Leupold, Meopta, Docter u.tml.....
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
24.04.2015. 13:58
drīzāk jāpacilā, jāpiemet pie pleca, jāpatēmē un, ja plinte ''uzrunā'', jāņem ciet

Tieši tā, neapčamdīsi, nesapratīsi. Savu laiku, kad meklēju karabīni, zināju, ka ņemšu pusautomātu. Apbraukāju veikalus, apčamdīju vienu otru, palasījos info, parunājos ar pārdevējiem, apdomāju aptuveno budžetu utl. Brauniņu kā paņēmu rokās, piemetu, ir klikšķis... Pat neko neesmu mainījis laides leņķos, viss kā stock. Iespējams būtu ņēmis Benelli, tikai Zommerā neiepērkos principa pēc, tāda sajūta, ka mana nauda smird un viņi negrib to paņemt :)
Oskars
Oskars
24.04.2015. 15:54
manai Cz arī nav 3 punktu drošinātājs