Te viens gudrenieks stāsta, kā viņam nekādus papīrus nevajag. Ar venēriskajām slimībām un savu stulbumu jau nelielās.
Es Lauksaimniecības Universitātē painteresējos par iespējām krustot Latvijas dzinēju ar citu šķirni, lai "atjauktu" asinis, bet tur man paskaidroja, ka Latvijā šobrīd šādu speciālistu nav, bet, lai sagatavotu un veiktu nopietnu ciltsdarbu, nepieciešami lieli līdzekļi.
Protams, šāda darba rezultāta nesanātu tik labi sauņi kā visādiem rebļiem, bet tomēr:)))
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
30.09.2012. 16:50
man nav ko teikt, nezinu kā pie jums bet man mežā cūkas vēl nav prasījušas lai uzrādu papīrus cik gan sunim dižciltīgas asinis, tas izdomāts priekš dumjiem pilsētniekiem kas to tik māk kā gudri runāt un citiem lielīties cik gan viņa sunim dižciltīgas asinis, tādi jau ne mazums redzēti, tādus ŠĶIRNES suņus gribas turpat mežā zem celma pabāzt, un jā, nez kur meklēt tādus spečukus kas suņiem pis.ies iemācīs. nesaku ka vajag šķirnes atjaunot vai izveidot citas, bet dot iespēju medīt ar šķirņu krustojumiem legāli, izsniedzot kādu papīru, lai "Mežoņi" nepiesienas.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
30.09.2012. 17:10
Jāni-neķer kreņķi par tiem papīriem.Neesi slinks,izstrādā savai darbībai kinoloģijā cilcdarba nolikumu, dodies uz tuvāko LDC, piereģistrē to.....un raksti suņam papīrus pats.Dari to tā, kā to darīja Jēkabonkuls pāris simtu gadu atpakaļ.
Jānim Reblim.
Sveiks tālajā 2010 gada 8. decembrī VMD uzdevu šādu jautājumu(skatīt zemāk)
Labdien!
Atbildes lasiet zem jautājumiem.
Gribētu zināt ja ir medību šķirnes suns, bet viņam nav ciltsrakstu, bet ir potēts un reģistrēts PVD drīkst piedalīties medībās vai nedrīkst?
Drīkst, bet suņa īpašniekam ir jābūt klāt vetārsta izdotai suņa pasei, kurā lasāms šķirnes nosaukums.
varbūt pa šiem diviem gadiem ir kas mainijies, bet šo jautājumu vari uzdot VMD uzrakstot epastu.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.09.2012. 19:03
Aigar!
Nu es laikam neesmu vainīga, ka karēļu-somu laika nav populāra Latvijas mednieku vidū ;) Un šaubos, vai tas, ka Lietuvā ir šīs šķirnes audzētava, ir viņu valdības vai ministrijas nopelns :D
Tu uz mani dusmojies, bet nu paskaties taču reāli uz to visu, neviens "no augšas" mums neatnāks un neko mūsu vietā neizdarīs, ne ministrija, ne PVD, ne prezidents Obama, ne Vija Klučniece, ne arī Dievs Tas Kungs, ne Allahs, pašiem vien būs jādara. Un kāda gan jēga no likumiem un MK noteikumiem, kurus dzīvē neviens nepilda?
Nav arī tā, ka 95% vaislas materiāla ir no ārzemēm, ir šķirnes, kurās LV suņi ir konkurētspējīgi pasaules mērogā un tajās ciltsdarbs tiek veikts ar pašu dzīvniekiem, protams, periodiski izbraucot uz pārošanām uz ārzemēm un ievedot atsevišķus suņus dzimtas turpināšanai, jo Latvija ir maza valsts un ja tas vispār netiktu darīts, tad suņi ātri vien saradotos savā starpā.Bet pamata materiāls ir tas pats vecais.Un tici man, tajos klubos, kuros ciltsdarbs netika veikts, viss tika sačakarēts ilgi pirms 93. gada, tikai mēs, aiz dzelzs priekškara, neredzējām, kas notiek mums apkārt un likās, ka viss ir OK.Bet nav nekā slikta, ka tiek ievesti vaislas suņi no ārzemēm, no vadošām audzētavām, tātad mums ir iespēja iegādāties teicamas kvalitātes kucēnus tepat Latvijā!
Varbūt Maigonis šeit visiem var pateikt no kāda vecuma laikai būtu jāsāk strādāt un ja nestrādā,tad cik mēnešu vecumā jāšauj nost.Tas nekas,ka par šo suni samaksāti 200eiriķi.Piemēram 8 mēnešu vecumā nedzen vai nelec 5-gad. kuilim mugurā-šaujam nost un pērkam nākošo.
Jautājums baigajiem''šķirņu'' papīru piekritējiem.Vai paši Jūs pēc papīriem esat ''īstenie ārieši'',droši vien bērnus laižat pasaulē un daži pat valsts darbā strādājat? Pilnīgi piekrītu Rebļa kungam ka jānodala izstāžu suņi no darba suņiem.Gribi izstāžu dalībnieku-gādā stipros papīrus.Darbam pilnīgi pietiktu ar prasmes pārbaudes sertifikātu,protams,bez tiesībām izmantot kā vaislas materiālu.Mana līdzšinējā pieredze rāda,ka medaļotie pilsētas dīvānsuņi reālā darbā nav pārāki par ''uz zemēm dzīvojošo mednieku''suņiem.Ruksis mežā ta papīrus neprasa.Protams,ka tādā gadījumā dažiem cietīs bizness,tāpēc ar izpratni izturos pret viņu iebildēm.
Ja reiz varēja Baizums http://www.medibusuni.lv/lv/sk...
Kāpēc domāt,ka nevarēs Janis Reblis?????
Es Lauksaimniecības Universitātē painteresējos par iespējām krustot Latvijas dzinēju ar citu šķirni, lai "atjauktu" asinis, bet tur man paskaidroja, ka Latvijā šobrīd šādu speciālistu nav, bet, lai sagatavotu un veiktu nopietnu ciltsdarbu, nepieciešami lieli līdzekļi.
Protams, šāda darba rezultāta nesanātu tik labi sauņi kā visādiem rebļiem, bet tomēr:)))
Sveiks tālajā 2010 gada 8. decembrī VMD uzdevu šādu jautājumu(skatīt zemāk)
Labdien!
Atbildes lasiet zem jautājumiem.
Gribētu zināt ja ir medību šķirnes suns, bet viņam nav ciltsrakstu, bet ir potēts un reģistrēts PVD drīkst piedalīties medībās vai nedrīkst?
Drīkst, bet suņa īpašniekam ir jābūt klāt vetārsta izdotai suņa pasei, kurā lasāms šķirnes nosaukums.
varbūt pa šiem diviem gadiem ir kas mainijies, bet šo jautājumu vari uzdot VMD uzrakstot epastu.
Nu es laikam neesmu vainīga, ka karēļu-somu laika nav populāra Latvijas mednieku vidū ;) Un šaubos, vai tas, ka Lietuvā ir šīs šķirnes audzētava, ir viņu valdības vai ministrijas nopelns :D
Tu uz mani dusmojies, bet nu paskaties taču reāli uz to visu, neviens "no augšas" mums neatnāks un neko mūsu vietā neizdarīs, ne ministrija, ne PVD, ne prezidents Obama, ne Vija Klučniece, ne arī Dievs Tas Kungs, ne Allahs, pašiem vien būs jādara. Un kāda gan jēga no likumiem un MK noteikumiem, kurus dzīvē neviens nepilda?
Nav arī tā, ka 95% vaislas materiāla ir no ārzemēm, ir šķirnes, kurās LV suņi ir konkurētspējīgi pasaules mērogā un tajās ciltsdarbs tiek veikts ar pašu dzīvniekiem, protams, periodiski izbraucot uz pārošanām uz ārzemēm un ievedot atsevišķus suņus dzimtas turpināšanai, jo Latvija ir maza valsts un ja tas vispār netiktu darīts, tad suņi ātri vien saradotos savā starpā.Bet pamata materiāls ir tas pats vecais.Un tici man, tajos klubos, kuros ciltsdarbs netika veikts, viss tika sačakarēts ilgi pirms 93. gada, tikai mēs, aiz dzelzs priekškara, neredzējām, kas notiek mums apkārt un likās, ka viss ir OK.Bet nav nekā slikta, ka tiek ievesti vaislas suņi no ārzemēm, no vadošām audzētavām, tātad mums ir iespēja iegādāties teicamas kvalitātes kucēnus tepat Latvijā!