Novembrī nopirku Work Sharp elektrisko. Asinot bēdu nezinu. Nomainot uz smalkāku lentu, var spalvas rokai nodzīt. Viens mīnuss-tās lentas padārgas, mēģinu pats salīmēt jaunas, nu bet vēl nesanāk.
Manā īpašumā ir Lansky asināšanas aparāts, protams ekspluatācijas laikā esmu atklājis zināmus mīnusus, bet tākā viņš man ir lietoju. Ir skaidrs tas, ka asinot ar roku tik labi kā ar Lansky man nesanāks ne mūžam, bet uzasinot ar Lansku es varu nodīrāt vienu ruksi bez problēmām, un vēl pusīti. Tad uz ātro uzrauj uz kabatas galodiņas un pabeidz dīrāt. Vai pirktu otreiz, iespējams, bet tad ar dimanta galodām. tad kad nodils šīs iespējams paņems to Apex vai ko tamlīdzīgu. Un ir skaidrs, ka spoguli uz Naža asmens man nevajag, jo nazis ir ass līdz brīdim kamēr neuzraj pa kauliem, vai arī griez sarus. Dīrājot rukšus esmu novērojis un atklājis dažus knifus, ko darīt labāk, lai nazis neatgrieztos.
Slēpts
24.01.2014. 07:10
Nezinu, man tas asināmais tikai pusotru nedēļu kā mājās ;)Vēl tik viss ir mācību procesā ;)
Ģirt, pēc visas šīs informācijas šeit un youtube, sapratu vienu- jo dziļāk mežā, jo vairāk koki :) Trakums, Tu gribi nopirkt naža asināmo, lai, piemēram, vienreiz nedēļā tā precīzi un kvalitatīvi uzasinātu nazi, sāc interesēties kā labāk to darīt un nonāc līdz nto asināmo salīdzināšanai, galodiņu materiāliem un vēl beigu beigās- galodiņu uzfrišināšanai. Klau, Ģirt, cik bieži tās galodiņas ir "jālabo"?
Slēpts
23.01.2014. 19:23
Jāni, tikko samērīju.
Lufte ir 1mm mērīju tāpat kā video,uz leņķi iespaids 0.2 grādi.
Leņķus arī pārmērīju, vismaz manam ĶTR apexim grādi kā manuālī 10, 15, 18, 20, 24
Slēpts
23.01.2014. 15:56
te ieskatam par taisnošanu
Slēpts
23.01.2014. 15:52
es ar uz šo skatījos, līdz ja nemalods ir pat tabula ar attālumu no pamatnes līdz skrūvei un pretīm leņķis :D skrūvē tik pa to vītņustieni uz kuru pusi vajag, bet man nepatika un arī vairāk maksāja :)
Jāni, šajā linkā pašā apakšā ir pieminēta taisnošana http://mysku.ru/blog/aliexpres...
Skaidrs, laikam, jāpaņem iemēģināt. Vismaz sapratīšu kas un kā :)
"ja gadījumā nav vienādi biezumi, tad to var labot, tāpat kā nelīdzeno virsmu, jo tie akmeņi tāpat ik pa laikam jātaisno(arī dārgie un labie)." Kā izpaužas taisnošana?
Slēpts
23.01.2014. 14:45
Bija ebajā tāda sistēma, tikai viss no metāla, bet vairs nevaru atrast.
Lufte ir 1mm mērīju tāpat kā video,uz leņķi iespaids 0.2 grādi.
Leņķus arī pārmērīju, vismaz manam ĶTR apexim grādi kā manuālī 10, 15, 18, 20, 24
Jāni, šajā linkā pašā apakšā ir pieminēta taisnošana http://mysku.ru/blog/aliexpres...
Izskatās nopietnāka, tikai nesaprotu kā šitai tos leņķus mainīt un nofiksēt.
"ja gadījumā nav vienādi biezumi, tad to var labot, tāpat kā nelīdzeno virsmu, jo tie akmeņi tāpat ik pa laikam jātaisno(arī dārgie un labie)." Kā izpaužas taisnošana?