Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Svina munīcijas liegums ES - pie horizonta...

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 27 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.05.2015. 11:02

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2023-06-30 23:55
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Trikāta
Medību stāžs: no 87.g
Aprīkojums: 16., 12., 243.
Suņi: taksis Teodors
Medību trofejas: 25
25.10.2012. 17:54
Tagad saprotu,kapēc uz fūgām galva smaga-svins par daudz organismā.:)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
25.10.2012. 16:17
ĒĒĒ, nēkā,
alkohols kā zāles, mazās devās, jebkurā daudzumā :-)), nav kaitīgs organismam!
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
25.10.2012. 10:15
Viss pareizi, gandrīz kā no grāmatas. Un piebildīšu ka alkoholam ir vēl kaitīgāka ietekme...
Slēpts
25.10.2012. 08:25
nu ja runājam par svina labo ietekmi
tad brīžiem palasot diskusijas man rodas ka tas ir diezgan aktuāli šajā portālā:
Svins. Organismā tas pievienojas fermentiem un traucē to funkcijas, tādējādi nelabvēlīgi ietekmējot smadzeņu darbību un pazeminot intelektuālās spējas. Svins vidē nonāk no automašīnu dzinējiem, rūpniecības, ogļu dedzināšanas, krāsām, mēslojuma u. c. Ceļmalās ir bīstami ganīt govis, pļaut sienu, sēt labību, stādīt dārzeņus un augļu kokus, jo augos no automašīnu izplūdes gāzēm uzkrājas liels daudzums svina. Šveicē veiktais pētījums apstiprina, ka tiem, kuri dzīvo ceļa malā, saslimšana ar vēzi ir deviņas reizes biežāka nekā tiem, kuri dzīvo 500 m no ceļa. Svins uzkrājas mātes pienā, tādējādi ietekmē jaundzimušo veselību. Pētījumi Kanādā un Zviedrijā pierāda, ka svina ietekmē bērni slikti tiek galā ar skolas uzdevumiem. Daži zinātnieki uzskata, ka pārmērīga svina koncentrācija organismā rada agresiju un nervozitāti, kas var izraisīt neadekvātas reakcijas un veicināt noziedzību, tāpēc ierosina noziedzniekiem veikt svina daudzuma analīzi audos. Svins pasliktina redzi, izraisa t. s. vistas aklumu – redzes pasliktināšanos krēslā, veicina zobu bojāšanos, traucē CNS darbību, izraisa mazasinību, rada asinsrites, kuņģa un zarnu darbības traucējumus, bojā aknas un nieres, krasi samazina organisma imunitāti pēc slimībām, operācijām, alkoholisma, kaulu lūzumiem, badošanās u. c.
avots: http://www.indigo.lv/maija/gai...
nevienam ļaunu neņemt, bet vai tiešām gribas ēst to svinu Andris Zariņš jau pasen forumā bija ielicis labas bildes ar to kādus svina mākoņus vītņstobra lode atstāj medījumā
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-17 06:31
24.10.2012. 18:42
Paziņa Īrijā raujas.Tur mājām vietēm joprojām svina plākšnu jumti un arī jaunus jumtus mēdz likt ar svina plāksnēm. Joprojām sastopami DZERAMĀ ūdensvada caurules no SVINA
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
24.10.2012. 11:43
Andris pielika labu, treknu punktu.
Nevis kas man būs (nebūs), bet kas aiz manis paliks!
Punkts un Āmen!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
24.10.2012. 10:31
Man jau liekas ka sis vairak ir personigas kulturas un attieksmes jautajums. Lidzigi ir ar papiru un " benciku" atstasanu daba! Protams dabai itka nekas daudz nenotiek, ja tu tur izmet konfeksu papiriti...un kas gan tas ir salidzinot ar amerikanu urana ladiniem....
Bet jautajums jau ir nevis par to ko es sagaidu no apkartejiem, aizliegumu, nopelumu, uzslavu, utt., bet gan par to ko es pats gribu atstat aiz sevis! Vai ta bus meslu cupa un ar svinu saindets ezers, vai sakartota vide kuru vel vares baudit mani berni un mazberni!
Ar argumentu, te jau pirms manis miseni kads bija izgazis ir sakusi visi manis nokertie meza piemeslotaji....
Salvis
Salvis
Pēdējo reizi manīts 2025-03-27 08:55
Mednieku organizācija: Kaut kur zemgalē
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 1997.gada
Aprīkojums: Iztikt var.
Suņi: Diemžēl nav.
Medību trofejas: 2
24.10.2012. 10:23
Putnu medībām (pīļu) izmantoju tikai dzelzs munīciju un neteiktu, ka ļoti slikti krīt. Man pat liekas, ka man tagat ar dzelzs munīciju krīt labāk, ne kā ar svina.
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.10.2012. 09:35
Pieci Dienvidslāvijas rajoni ir saindēti ar izmantoto urānu no munīcijas. Ko zaļie? Neko, labi zin, ka amerikāņiem nekā neizdarīs. Toties nu tādi cīnītāji pret svinu. Viss tikai liekulība vien...
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
24.10.2012. 09:15
Par svina kaitīgumu veselībai nav jāšaubās, tā ir drūma taisnība. Tāpat kā taisnība ir svina skrošu pārākumā pār "dzelzenēm" no ballistikas viedokļa. Attiecīgi reāla sāpe no svina aizliegšanas varētu būt tiem medniekiem, kuri dod priekšroku un daudz laika velta tieši putnu medībām. Pārējiem tas ir vien principa jautājums - pasprēgāt pret kārtējo ierobežojumu.