Manuprāt, ne visi labie brendu apavi ir domāti Latvijas apstākļiem.Tas ka viņus var nopirkt ir cits jautājums.
Nē nu vai tiešām?
Vispār jau runa gāja par vaļinkiem un čalis jautāja vai ir alternatīva vaļinkiem - ir jā un ļoti laba Harkilas vai Cabelu nopakotie ziemas zābaki - ja vajag sēdēt ilgi ļoti lielā aukstumā. Lielākais pluss tiem ir tas, ka arī mitrumā tie būs OK - ne tā kā vaļinki! Protams cena arī sākot no 100 LVL.
Bet ja runā par ikdienā izmantojamiem medību zābakiem tad tas, ka kādam ir masti, kurus ir apludinājuši bebri vai objekts ir purvains tie var vilkt kaut vai ūdenslīdēja tērpu, bet pie normāliem apstākļiem tas nav vajadzīgs un gumijniekus perfekti aizstāk ādas zābaki + bahilas - nesalst, ērti, izturīgi un sausas kājas.
Tas, ka kādam ir žēl nauda vai arī tās nepietiek vot tas gan jau ir cits jautājums.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
21.11.2012. 10:12
es arī uz pīlēm rudenī un uz bebriem pavasarī izmantoju neoprēna zābakbikses 3,5 mm biezas. vienīgais mīnuss ka aktīvi darbojoties neelpo un sasvīst, tāpēc siltā laikā nevar vilkt, bet salīdzinot ar garajiem gumpīšiem ar kuriem var ūdenī stāvot atsaldēt ceļgalus- šādu problēmu nav. remontējas gan tas neoprēns diezgan švaki, un uzplēst uz zariem arī var pamanīties. maksāja ar atlaidi ap 70ls, prātīgi lietojot pāris gadus iet. makšķernieku veikalos var dabūt- piemēram Juglas SALMO
Slēpts
20.11.2012. 16:30
Uldi itkā nav par ko- it seviški saite nav iekopējusies korekti- bet atrast var:
Cabelas.com/ Footwear/ Men's Footwear/ Men's Waders
Es pats neoprēna vaderī esmu gana daudz spiningojis- zābaki bija pāris nr lielāki, toties varēja zeķes savilkt un droši varēju doties gan ūdenī , gan uz krasta sniegā sēdēt.
GAn nezinu kāda neoprēna izturība pa zariem...
Aprīlī man parasti tas mašinā mētājas- ja nu pēc bebra jābrien..
Uldi!
Ir termins Waders
Brienamās bikses, kuras parasti latvijā lieto mušinmakšķernieki..
Tie ir divu veidu- membrānas un neoprēna. ASV medībās uz ūdensputniem tos plaši pielieto.
Neoprēna medz būt līdz 5mm un arī siltināti ar Thinsulate™ .Ir arī paveids tikai līdz "kulei". piemēram šie http://www.cabelas.com/product...
Nē nu vai tiešām?
Vispār jau runa gāja par vaļinkiem un čalis jautāja vai ir alternatīva vaļinkiem - ir jā un ļoti laba Harkilas vai Cabelu nopakotie ziemas zābaki - ja vajag sēdēt ilgi ļoti lielā aukstumā. Lielākais pluss tiem ir tas, ka arī mitrumā tie būs OK - ne tā kā vaļinki! Protams cena arī sākot no 100 LVL.
Bet ja runā par ikdienā izmantojamiem medību zābakiem tad tas, ka kādam ir masti, kurus ir apludinājuši bebri vai objekts ir purvains tie var vilkt kaut vai ūdenslīdēja tērpu, bet pie normāliem apstākļiem tas nav vajadzīgs un gumijniekus perfekti aizstāk ādas zābaki + bahilas - nesalst, ērti, izturīgi un sausas kājas.
Tas, ka kādam ir žēl nauda vai arī tās nepietiek vot tas gan jau ir cits jautājums.
Cabelas.com/ Footwear/ Men's Footwear/ Men's Waders
Es pats neoprēna vaderī esmu gana daudz spiningojis- zābaki bija pāris nr lielāki, toties varēja zeķes savilkt un droši varēju doties gan ūdenī , gan uz krasta sniegā sēdēt.
GAn nezinu kāda neoprēna izturība pa zariem...
Aprīlī man parasti tas mašinā mētājas- ja nu pēc bebra jābrien..
Tas bija konkrēti un noderīgi.
- pēc Zigmunda Freida vai pēc USA Tēvoča Sema?
Ir termins Waders
Brienamās bikses, kuras parasti latvijā lieto mušinmakšķernieki..
Tie ir divu veidu- membrānas un neoprēna. ASV medībās uz ūdensputniem tos plaši pielieto.
Neoprēna medz būt līdz 5mm un arī siltināti ar Thinsulate™ .Ir arī paveids tikai līdz "kulei". piemēram šie
http://www.cabelas.com/product...