Tagad kad nakts redzamības OPTIKAS medībās ir nelikumīgas, pieļauju, ka arī tamdēļ cena ir tik augsta! Ja jau to štelli legalizēs un naktenieki ar putekļiem apauguši gulēs teju visos sporta inventāra plauktos, tad arī cena varbūt būs 2x zemāka!
Slēpts
20.11.2012. 16:34
Nik!
Šobrīd medīt nav atļauts, bet Medību likuma grozījumos, kas pašlaik atrodas Saeimā ir paredzēts, ka mežacūkas varēs medīt gan ar lukturiem gan ar nakts optiku.
Un saruna ir tiešam laikā, lai apspriestu,kādu nakts optiku meklēt kādi plusi kādi mīnusi...
Jaunākās paaudzes nakts optikām ir tikai viens mīnuss - cena:)
Populārāk speciāli Nikam. Latvijā pieņemts medīt ar šaujamajiem ieročiem. Ja gribēsi nomedīt cūķi,tam sāpīgi iemetot ar optiku, vai vēl ļaunāk, smacējot to ar milzīgu linzu, tu būsi pārkāpis medību likumu.
Sveiki kngi! Apgaismojiet mani lūdzu un norādot uz atsauci MK noteikumos, jeb Madību likumā! Vai tad tagad LV ir atļauts medīt ar nakts optikām, jeb zinātniski izsakoties - ar nakts redzamības ierīcēm??? Jau iepriekš paldies par atbildi!
P.S. Un lai Jums nakts optikas aizsvīst :)!
Slēpts
20.11.2012. 13:45
Kārli
Jā, es čīkstu par lukturiem, jo cenšos būt likumpaklausīgs pilsonis.
Gan jau naudiņu naktiniekam es sakrāšu, lai tas Tevi nesatrauc, bet tas netrisinās problēmu ar Jenotiem.
ar Naktenieku es Jenotu šaut NEDRĪKSTĒŠU, un uz masenes es to tiešām nelikšu.
interesanti , ja lauksaimnieki panāks cūkas kā nelimitētās, tad visa tā jezga pa lielam būs pie p...
Un tad atkal labos Medību likumu??
Un krāj naudiņu tie, kas nav mēģinājuši skatīties uz cūku ar nakts redzamības ierīci....
Vai tad ir skaitļi cik mednieki šodien lieto lukturus parastos un cik nakteniekus lietos nākamgad??
Jo šogad lietotie lukturi gandrīz 100% ir jāskaita pie jenotiem un lapsām- uz cūkām šogad tos likumpaklausīgie mednieki nelieto :) Mums kolektīvā katrs otrais medī jenotus :)- bet naktenieki būs labi ja pāris medniekiem....
Kamēr Tu Ivar te forumā čīksti par lukturiem, tikmēr Tevis minētais katrs otrais domā kā nopelnīt un krāj naudiņu nakteniekam :)
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
20.11.2012. 12:59
Tāpēc, ka naktenieki ir naktenieki, bet lukturi ir lukturi - vieni nebija par iemeslu otru ierobežošanai.
Slēpts
20.11.2012. 12:43
Kāpēc neatbilst???
Vai tad ir skaitļi cik mednieki šodien lieto lukturus parastos un cik nakteniekus lietos nākamgad??
Jo šogad lietotie lukturi gandrīz 100% ir jāskaita pie jenotiem un lapsām- uz cūkām šogad tos likumpaklausīgie mednieki nelieto :)
Mums kolektīvā katrs otrais medī jenotus :)- bet naktenieki būs labi ja pāris medniekiem....
Šobrīd medīt nav atļauts, bet Medību likuma grozījumos, kas pašlaik atrodas Saeimā ir paredzēts, ka mežacūkas varēs medīt gan ar lukturiem gan ar nakts optiku.
Un saruna ir tiešam laikā, lai apspriestu,kādu nakts optiku meklēt kādi plusi kādi mīnusi...
Jaunākās paaudzes nakts optikām ir tikai viens mīnuss - cena:)
P.S. Mana optika nesvīst.
P.S. Un lai Jums nakts optikas aizsvīst :)!
Jā, es čīkstu par lukturiem, jo cenšos būt likumpaklausīgs pilsonis.
Gan jau naudiņu naktiniekam es sakrāšu, lai tas Tevi nesatrauc, bet tas netrisinās problēmu ar Jenotiem.
ar Naktenieku es Jenotu šaut NEDRĪKSTĒŠU, un uz masenes es to tiešām nelikšu.
interesanti , ja lauksaimnieki panāks cūkas kā nelimitētās, tad visa tā jezga pa lielam būs pie p...
Un tad atkal labos Medību likumu??
Un krāj naudiņu tie, kas nav mēģinājuši skatīties uz cūku ar nakts redzamības ierīci....
Jo šogad lietotie lukturi gandrīz 100% ir jāskaita pie jenotiem un lapsām- uz cūkām šogad tos likumpaklausīgie mednieki nelieto :) Mums kolektīvā katrs otrais medī jenotus :)- bet naktenieki būs labi ja pāris medniekiem....
Kamēr Tu Ivar te forumā čīksti par lukturiem, tikmēr Tevis minētais katrs otrais domā kā nopelnīt un krāj naudiņu nakteniekam :)
Jo šogad lietotie lukturi gandrīz 100% ir jāskaita pie jenotiem un lapsām- uz cūkām šogad tos likumpaklausīgie mednieki nelieto :)
Mums kolektīvā katrs otrais medī jenotus :)- bet naktenieki būs labi ja pāris medniekiem....