es vienkārši vairs nepērku s&b 11.7 lodes ,jo no pakas kādas trīs pēc šāviena iesprūst .
Slēpts
11.10.2014. 22:26
Nu manuprāt kaut kas ar šaunamo (tas par ko runāja dažas tēma satpakaļ, nav kārtība sar aptrontelpu ar headspace) vai pārālk karsti lādēts. Es ar S&B čaulītēm darbojos vēl ar vien (tās trāpījās kad sāku lādēt) Nu tagad pēc gadiem nav gadījies tāds brāķis kaut daža laba čaulīte ap 7-10 ciklus izgājusi (kapseles sāk pārak viegli iepresēties gan ). Ar s&B ir cita problēma, ka ar vīli ir nācies pievīlēt ranti, (kur izsviedējs aizķer čaulu) nav precīzi izgatavota un čaulas turētājā ar grūtībām var iedabūt, bet tas arī vienīgais ko esmu sastapis.
...ir gadījies uz MMD kausiem izvēlēties no pakas Normas patronu bez kapseles,labi ka laicīgi pamanīju,saujā pulvers iebira.,:) . tāpat šaujot skrejošōs papīra mērķus patronu paliknī paredzēta pat vieta rezerves patronām dēļ iespējamām kļūmēm. medībās Latvijā patronas vai ieroča kļūme parasti nava nekāda traģēdija. nu,ja medij lāci vai Āfrikas dižzvēruļus,tad gan kļūme ar šāvienu nav nekāds prieka un bezrūpības mirklis.,;).
Bēdu neredzēsiet tad ja nešausiet, bet jo vairāk šausiet jo biežāk gadīsies asečkas!
Asečkas gadās pilnīgi visiem ražotājiem bez izņēmuma!
10 gadu laikā mums ir izveidojusies paprāva kolekcija ar šķibām, nesprāgušām un citādi defektētām patronām kuras atnesuši mednieki atpakaļ.
Un tajā sarakstā ir Norma, Sako, Sellier&Bellot, Hornady, RWS, Brenneke, Barnaul, Winchester.
Ja nesprāgst Barnaul patrona, tad to mēs pieņemam kā pašsaprotamu lietu, bet ja Norma vai RWS, tad tas jau sāk izvērsties par Latvijas mēroga traģēdiju.
Ar BELLOTU šāvu visu laiku, asečku nav bijis, tomēr beidzamā paciņā(30-06, 11,7g.)pagājušā gadā bija acīmredzami nekvalitatīvi nostrādātas patronas, tāpēc pārgāju uz GEKO.
Asečkas gadās pilnīgi visiem ražotājiem bez izņēmuma!
10 gadu laikā mums ir izveidojusies paprāva kolekcija ar šķibām, nesprāgušām un citādi defektētām patronām kuras atnesuši mednieki atpakaļ.
Un tajā sarakstā ir Norma, Sako, Sellier&Bellot, Hornady, RWS, Brenneke, Barnaul, Winchester.
Ja nesprāgst Barnaul patrona, tad to mēs pieņemam kā pašsaprotamu lietu, bet ja Norma vai RWS, tad tas jau sāk izvērsties par Latvijas mēroga traģēdiju.