...ir gadījies uz MMD kausiem izvēlēties no pakas Normas patronu bez kapseles,labi ka laicīgi pamanīju,saujā pulvers iebira.,:) . tāpat šaujot skrejošōs papīra mērķus patronu paliknī paredzēta pat vieta rezerves patronām dēļ iespējamām kļūmēm. medībās Latvijā patronas vai ieroča kļūme parasti nava nekāda traģēdija. nu,ja medij lāci vai Āfrikas dižzvēruļus,tad gan kļūme ar šāvienu nav nekāds prieka un bezrūpības mirklis.,;).
Sellier & Bellot SP 11,7g gada laikā 3x izšauto čaulīti var tikai ar stobra tīramo dabūt ara, čaulīte apakšējā daļā uzpūtusies .....
Slēpts
11.10.2014. 22:26
Nu manuprāt kaut kas ar šaunamo (tas par ko runāja dažas tēma satpakaļ, nav kārtība sar aptrontelpu ar headspace) vai pārālk karsti lādēts. Es ar S&B čaulītēm darbojos vēl ar vien (tās trāpījās kad sāku lādēt) Nu tagad pēc gadiem nav gadījies tāds brāķis kaut daža laba čaulīte ap 7-10 ciklus izgājusi (kapseles sāk pārak viegli iepresēties gan ). Ar s&B ir cita problēma, ka ar vīli ir nācies pievīlēt ranti, (kur izsviedējs aizķer čaulu) nav precīzi izgatavota un čaulas turētājā ar grūtībām var iedabūt, bet tas arī vienīgais ko esmu sastapis.
Slēpts
13.10.2014. 07:03
es vienkārši vairs nepērku s&b 11.7 lodes ,jo no pakas kādas trīs pēc šāviena iesprūst .
Slēpts
13.10.2014. 08:49
Piekrītu Jānim.
Tākā čaulas bij amantojumā -tad tās arī lādēju- rante tiešām dažreiz izskatās briesmīga, bet citu problēmu nav bijis.
Raivo- vai lādējot lieto Full Size matricu?
Prātīgi ir čaulu pēc kāda 3 vai 4 cikla atlaidināt.Ilgāk kalpos. Man s&b čaulas pēc fabrikas lādējuma ir riktīgi jānotrimmerē. Baigi izstiepjas kakliņš, bet citādi nekas. Snaiperēšanai viņas nederot (tā runā ,nezinu ,jo neesmu" snaiperojis") ,bet medībām un sk 100 der tīri labi.
nedaudz neprecīzi uzrakstīju , gada laika 3x rūpnieciski lādētai patronai uzpūtās čaulīte, arā tikai ar tirāmo dabūju .... liekas ka visas bija no vienas pakas ....vienā reizē pirktas 100 proc
Devīto gadu mediju ar CZ 550 7*64 izšautas 200, varbūt vairāk visas nav vāktas (čaulītes) nekā tam līdzīga kā rakstat nav bijis, ir visas spragušas čaulītes nāk arā bez slauķa palīdzibas ,varbūt tāpēc ka čehu ierocis un čehu S@B ((DD..
Domāju ka s&b izmanto 7x64un 7x65r to pašu pulveri ko 308 vai 3006 un tas ir par ātru 8.66 twistam atšķirībā no308 win.(twists 12).Kā arī 11.7 gramu lode rada pārspiedienu(7x64 un 7x65r kalibram),domāju ka 9 -10,5 gramu lode pie ātruma 850-900 m/s nostrādās labāk kā 11,7 ar ātrumu 730-750 m/s,un pārspiediena arī nebūs.Ja gribat ekonomēt uz munīciju lādējiet paši,tas vienreizējais ieguldījums aprīkojumam atpirksies ātri un iespēja vainot būs tikai pašam sevi,ja kas nenostrādās!Turklāt vīrietim garajos ziemas vakaros sēdēt ar adīkli nav visai nu tā .....,bet ja lādē patronas-tad iespējams gaisā virmo krutā mačo ēna no mežonīgajiem rietumiem!!!:D:D:D
Tākā čaulas bij amantojumā -tad tās arī lādēju- rante tiešām dažreiz izskatās briesmīga, bet citu problēmu nav bijis.
Raivo- vai lādējot lieto Full Size matricu?