Šodien vārdadienu svin Ance, Anna, Annija, rītdien - Marta, Dita
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Līgums par medību tiesību nodošanu.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 28 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 14.03.2013. 14:16

Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
22.01.2013. 09:01
Dabas likums - izdzīvo tie, kas spēj mainīties un pielāgoties. Secinājumi paši par sevi. Ja kluba aktivitātes diktēs tie, kas atbalsta tikai kolektīvās medības, tad tam kolektīvam ir kirdik.
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.01.2013. 09:30
Juri-kaut kur... Tu... bišku brauc auzās ,proti-/Ja kluba aktivitātes diktēs tie, kas atbalsta tikai kolektīvās medības, tad tam kolektīvam ir kirdik./-mana pieredze, vadot medību formējumu,tieši pretēji -jāmācās medīt kolektīvi, arī uz gaidi postījumu vietās. Pa lielam, mednieku formējumos, problēmas rada tieši I N D I V I D U Ā L I S T I ,KURI GRIB MEDĪT NEVIS TAD ,KAD VAJAG UN KO VAJAG ,BET GAN TAD, KAD VIŅŠ GRIB....UN KO GRIB.
Juris
Pēdējo reizi manīts 2013-04-11 08:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežā. Jau ceturto gadu desmitu.
Medību stāžs: 18
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
22.01.2013. 09:53
Galējības nav labas nevienā gadījumā - uz tām es neaicinu. :)
Slēpts
22.01.2013. 10:48
Nu re - kolektīvisma aizstāvji klāt:)
Kāpēc Aigar Tu esi pret "BET GAN TAD, KAD VIŅŠ GRIB"???
Ja man ir iespēja nakti veltīt lauku sargāšanai, un KOLEKTĪVAM to vajag, kāpēc vēl ir jāmeklē citi kolektīva biedri- un ja neviens cits netiek- tad es NEDRĪKSTU iet sargāt?? Kāpēc?
Protams, ja mednieks šauj visu pēc kārtas tas ir cits jautājums, kaut gan liekas viegli risināms- ja nošauj ko lieku no kolektīva laukā un viss.. Kur problēma??
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.01.2013. 11:00
Ivar man tāds pats gadījums, uz gaidi lasāmies piemēram parasti 3-5 mednieki, bet ir tādi brīži ka vienkārši vēlos pasēdēt viens pats nekas lai netraucē baudīt dabu un medības mirkļus. Ir brīvāks brīdis hop auto iekšā un uz medībām, un citi gan nevar jo aizņemti. Mums ar agrāk tāda problēma bijusi, bet tagad jau pēdejos 5 gadus viss štokos brauc kad vēlies un kur vēlies, galvenais paziņo kur medīsies, lai nebūtu tā ka kāds cits brauks uz to pašu vietu, bet parasti jau noziņojam viens otram kur un uz ko medīsimies :) Grūtāk ir ar pilsētniekiem, tie vispār var izbraukt uz medībām ne pazvanot ne pasakot kur medīsies, atbrauc bet skaties tas jau sēž tavā tornī.
Mēs ar pacēlām jautājumu laik ādus 30% no iedotā limita iedotu uz gaidi, bet pagaidām paliekam pie tā ka viens ruksis uz 3-4 medniekiem tiek sadalīts. Nākotne rādīs kā būs ar to likumu un licencēm, jo zinu vienu kolektīvu kur otrādi uz gaidi nomedī 50% no izsniegtā rukšu limita un tas tiek veiksmīgi izdarīts tur!!!
Slēpts
22.01.2013. 11:16
Edgar.
1 licence uz 3- 4 medniekiem- nu kārtējo reizi redzam, ka kolektīvo medību tradīcijas turpinās:)
Cik tad Jums licences uz gaidi iedod- 10? un cik ir kopā?
Man ir laimējies- mums kolektīvā var medīt kad var un kad grib- un licences pietiek - katram ir uz rokas , tik vienīgais noteikums - medības IR jāpiesaka un katrs brauc uz SAVU torni.
Protams ja runa par postījumiem tad iepriekš saskaņojam , kur katrs atrodas..
p.s un nestāsti man pasakas ka pa 3-4 večiem uz gaidi tikai vienu ruksi pa sezonu nošaujat.
atkal brīnumi ar papīriem un lauksaimniekiem trumpis rokā- veči neko vasarā nešauj....
tāda sajūta ka esam gadus 10 atpakaļ , kad cūkas licence bija jānopelna samgā darbā vai bija jābūt priekšnieka sievasbrālim:)
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-27 06:19
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
22.01.2013. 12:18
Ivar-izskatās,ka mums ar Tevīm ir dažāda izpratne par medībām un medību saimniecības modeli(protams abi modeļi darbojas LV medību likumdošanas ietvaros).Iespējams,medību formejumi, kuros mēs medījam,izstrādā medību stratēģiju vadoties no ģeografiskās atrašanas vietas....var būt vēl kaut kādiem faktoriem...,bet vienu Tu nevari noliegt-tieši "individualo","privāto" medību tornīšu(protams pie katra no tā ir barotaviņa) īpašnieki ,ne tikai iekš medību formējumiem,bet nu jau arī ministriju līmenī rada spriedzi likumdošanas jomā....jo tā privātā svētvieta ,kur "baudīt" dabu KAD GRIBU UN KAD VARU ir svarīgāka par visu.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2019-01-29 09:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: Kopš 2002.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
22.01.2013. 12:45
Man ir ļoti grūti saprast to kaifu, un to baudu no tā, ka Tev ir tikai savs tornis, kur tu pats uzcel, pats izgāz kukurūzu, pats medī, un tā lielāko daļu gada, viens pats tandēmā "es un gaļa". Tas, protams, subjektīvi, bet es neuzskatu, ka tāda veida medību organizācija var būt efektīva kopumā.
Mana pārliecība ir tāda, ka arī uz gaidi ir jāmedī koordinēti, un kolektīvi, atbilstoši medību sezonai un situācijai ar postījumiem. Tāpat jānotiek koordinētai un kolektīvai medību ierīcībai, atbilstoši konkrētās medību platības īpatnībām. Man ir laime, ka esmu tādās medību organizācijās, kur tā notiek, jo tā ir arī daļa manas iniciatīvas 8 gadu garumā, un ir pierādījies, ka tas strādā.
Slēpts
22.01.2013. 13:52
Mārci.
medību sezona man dalās divos posmos- individuālās medības un kolektīvās medības.
kolektīvajām medībām ir sava garša un tās tiešam jauki uzlādē.
Bet arī individuālajām medībām ir savs kaifs- kad vari izbaudīt klusumu , notikumus dabā visas nakts garumā.
Un kad neesi ne no viena atkarīgs- kas var būt labāk par šo?:) Tie paši bebri- vai tad tie ar kolektīvā jāiet ganīt???
Un ja medību platības neatrodas pie mājas, bet uz tām jābrauc krietni km, tad kāpēc lai to nedarītu tad kad ir iespējams?
Un ja medības ir hobijs- nevis gaļas sagādes pasākums tad tieši individuālās , TAD KAD VARU - ir pats labākais veids atpūsties un relaksēties no dzīves stresa:)
Pilnīga anarhija jau arī neder- medību tornu atrašānās vieta ir saskaņojama
P.S AIGARAM
un nejau individālo medību dēļ likumdošanā ir plānotas izmaiņas- tieši KOLEKTĪVĀS bezatbildības dēļ arī zemnieki ir panākuši savu...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.01.2013. 15:02
Ivar!
Mums tā tiek dalīts pa grupām lai pirmkārt ja tiek kaut kas nomedīts tad tiek dalīts uz visiem 3-4 medniekiem neatkarībā vai sanāca viņiem piedalīties medībās vai nē, jo ne visu laiku sanāk visiem sanākt kopā. Pieraksta uz vienu licenci 3 mendiekus, bet gadās ka cilvēks ir ļoti aizņemts un medībās varēs izrauties labi ka pāris reizes pa sezonu tāpēc arī pieliek ceturto klāt.
Nu ja jums ir tik daudz rukšu tad ar saprotams ka katram var iedalīt pa licencei, bet kad kolektīvā ir 40 mednieku bet iedot mazāk nekā kolektīvā ir mednieku tad tā un notiek dalīšana. Personīgās dot tikai tad kad tiešām esi nopelnījis. Nu nav pagaidām pie mums tik daudz rukšu lai varētu katrs šaut gadā kaut vai 10 rukšus. Tāpēc ir tā ka vienā kolektīvā katrs šauj cik vien vēlas, citā kolektīvā kā ir tā ir, jo rukšu blīvums atkarīgs ne tikai no barības bāzes, bet arī no tā cik ir mežainums. Mums mūsu pusē vairāk lauku, meža masīvu tādu pamaz, un rezultātā vasarā rukšu pavairāk, ziemā kā ir tā ir ar tiem rukšiem.
Tāpēc spriest kā notiek tikai tavā kolektīvā un tā tipa jānotiek pārejos nedrīkst. Katrā reģionā un katrā pat rajonā situācija ir dažāda. Piemēram mums ir viens kaimiņos kolektīvs, tur medību platības var teikt 95% ir meži un rezultātā pa vasaru rukšus neatrast pat dienā ar uguni, bet ziemā pietiekoši daudz to!!!