Ģirt Vārna, lūdzu bez apvainošanās, bet šitik stulbu un aprobežotu teicienu lieto visi hobijnieki-redz medības nav darbs, nah... man jāiet katru vakaru uz kviešu lauku? Medības ir ATPŪTA, es uzvelku tīru ancuku un uzkabinājis flintu plecā aizeju pie dabas krūts izbaudīt vakaru un kur bijis nebijis mežacūcis skrien, kuram uzšļācu no flintas ar savām zosu renkām!
Tad nafig kolektīvs slēdz ar zemniekiem līgumus? Ja vēl kādā tukšā galvā nav aizķēries, tad medību kolektīva medību saimniecībā ir jāiegulda DARBS - lauku sargāšana no postījumiem utt., ja sekojoši nevēlas kolektīva platību zaudēšanu un 20 cūku licenzes uz visu medību sezonu! Es uzkatu, ka hobitiem vieta ir šautuvē pie papīra un reta reize izbraukumos pie dabas-pie bebru dambjiem! Protams neviens tev nemaksā par to, ka ārdi dambjus uz zemes īpašnieka grāvja, to Tu dari lai saglabātu esošās un palielinātu kolektīva platības! Ar šitādu attieksmi - medības nav darbs, man par to nemaksā - nežēlīgā konkurence vienu otru kolektīvu pazudinās! Un patreiz SARKANĀS līnijas varat aizmirst taka slima suņa pilnmēnes nakts murgus!
Bez "pātagas" postījumu jautājumu neatrisinās. Zemniekam postījumi , vietējie (ar ko līgums) neko nedara , zemnieks uz pagastu prom ,paņem ierēdni aiz škvarņika un parāda lauku. Pēc situācijas ierēdnis piešķir , piemēram divas pagaidu licenses, zemniekam uz rokas. Zemnieks organizē medības. Ja tās veiksmīgas , licenses noraksta vainīgajam kolektīvam. Jābūt kaut kādam situācijas operatīvam risinājumam.
Slēpts
18.01.2013. 17:51
Paciešaties, pēc ML grozījumu pieņemšanas tiks izstrādāti atsevišķi MK noteikumi, kuri reglamentēs abu pušu ( zemnieka un mednieka) pienākumus, tiesības, atbildību un ārkārtas postījumu operatīvu risināšanu ( līdz pat medību tiesību anulēšanai, ja mednieki nepilda savus līgumā un medību likumdošanā uzliktos pienākumus).
M. Bērziņa kungs! Kādi gan zemniekam varētu būt pienākumi? Veikt kkādus primāros lauku sargāšanas pasākumus? Nu tad piedodiet - zemnieks nospļausies un ejiet ratā ar visiem saviem līgumiem, ja jau man pašam jāsargā lauki!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
19.01.2013. 08:05
Nik, zemniekam lauki ir jāsargā ne jau fiziski, ar stobru rokā, bet gan veicot preventīvus pasākumus pret medījamo dzīvnieku nodarītajiem postījumiem lauksaimniecības kultūrām.
Tie būtu piemēram:
1. Pareiza un piemērota lauksaimniecības kultūras izvēle
2. Repelentu pielietošana
3. Ierobežojošu elementu izmantošana, kā piemēram žogi
4. Dzīvniekus aizbaidošu elementu izmantošana, kā vizuālie (staniola plāksnītes) vai smakas (aizbaidošas)
Ja vismaz kaut ko no uzskaitītā zemnieks ir veicis, tad viņš būs pilnībā tiesīgs pieprasīt no mednieka rezultatīvu sējumu aizsardzību.
Ja zemniekam vienalga jātērē nauda preventīviem pasākumiem, tad kāpēc viņiem jāslēdz līgumi ar medniekiem? Redzēs, kas tur jaunajā likumā būs atrunāts.
Zemniekam ir jātērē nauda par preventīviem pasākumiem un jādomā ko, kā un kur sēj/stāda! Viss, kas mums apkārt, pieder Valstij un tā ar likumdošanu regulē attiecības starp zemnieku, kas ieguvis īpašumtiesības, un starp dzīvniekiem, kuru teritorijā zemnieks neaicināts ielauzies. Medniekam Valsts izpratnē ir regulatora funkcija un visas šo triju pušu mijiedarbības rezultātā vismazāk drīkst ciest dzīvnieki, protams, pie atbilstoša to blīvuma! Ļoti ceru, ka jaunajā likumā būs atbilstošs regulējums, kas saliks visu pa plauktiņiem, tajā skaitā dzīvnieku uzskaiti!
Nik nu jau tu sauj par stripu. Nesaprotu esi zemnieks vai mednieks, ja pats esi mednieks, tad zini ka visu laiku uz lauka nesosedesi, ja zemnieks pats pilnigi neko nedara, un visu vainu par postijumiem velas uzlikt medniekiem, tas ir absurds.Cik nav tadu vecu kas cik iespejams sarga zemnieku lauku, bet pietiek jau ar paris reizem kad neviens nesarga, dzivnieki jau ar nav ar pirkstu taisiti, tad vel medisanas termini u.c. faktori, ka lauks ir papostits, protams ja esi zemnieks, ta ir sape, bet nevar vainot tikai citus ja pats pilnigi neko ar neesi darijis lietas laba, mednieks nekad nebus 100% postijimu noversejs...
Tad nafig kolektīvs slēdz ar zemniekiem līgumus? Ja vēl kādā tukšā galvā nav aizķēries, tad medību kolektīva medību saimniecībā ir jāiegulda DARBS - lauku sargāšana no postījumiem utt., ja sekojoši nevēlas kolektīva platību zaudēšanu un 20 cūku licenzes uz visu medību sezonu! Es uzkatu, ka hobitiem vieta ir šautuvē pie papīra un reta reize izbraukumos pie dabas-pie bebru dambjiem! Protams neviens tev nemaksā par to, ka ārdi dambjus uz zemes īpašnieka grāvja, to Tu dari lai saglabātu esošās un palielinātu kolektīva platības! Ar šitādu attieksmi - medības nav darbs, man par to nemaksā - nežēlīgā konkurence vienu otru kolektīvu pazudinās! Un patreiz SARKANĀS līnijas varat aizmirst taka slima suņa pilnmēnes nakts murgus!
Tie būtu piemēram:
1. Pareiza un piemērota lauksaimniecības kultūras izvēle
2. Repelentu pielietošana
3. Ierobežojošu elementu izmantošana, kā piemēram žogi
4. Dzīvniekus aizbaidošu elementu izmantošana, kā vizuālie (staniola plāksnītes) vai smakas (aizbaidošas)
Ja vismaz kaut ko no uzskaitītā zemnieks ir veicis, tad viņš būs pilnībā tiesīgs pieprasīt no mednieka rezultatīvu sējumu aizsardzību.